Stari ciudate de 2-3 ani: vedere cu puncte, ameteala, greata, durere de cap, transpiratii, lipsa foc

26-07-2016
HopSI
Nu este medic/terapeut
HopSI
De vreo 2-3 ani am stari mai ciudate, care acum parca s-au intensificat si acutizat. Am sa le descriu pe scurt, cu amendamentul ca imi este foarte greu sa le descriu exact. Aceste simptome vin in episoade, cand si cand, nu sunt chiar zilnice si nici nu tin o zi intreaga.
- vedere deficitara, cu "puncte" sau "cerculete" oarecum luminoase
- greutate in focusare, parca privesc asa, in gol
- ameteala si senzatie de voma
- durere de cap (ceafa si frunte)
- transpiratie (bufeuri?)
- gaze
- stare "hipnotica", ca si cum pentru cateva secunde sunt pierdut in zare, apoi redevin constient, ca dupa o trezire din vis, sa zicem.

Intrebarea mea este, pe baza acestor informatii, ce credeti ca ar putea fi? Care ar fi posibilul diagnostic. M-ar interesa perspectiva unui medic asupra acestor simptome ca sa imi fac o idee despre urgenta lor.


Va multumesc.
2 comentarii
0
27-07-2016, ora 12:10
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Semnele si simptomele dvs sunt destul de generale si e greu sa poti pune un diagnostic clinic numai pe baza lor. De asemenea ar fi fost important sa precizati si varsta dvs.
- simptomele oculare pot arata o afectare oculara sau pot fi un semn de hipertensiune
- ameteala, greata, cefaleea - sunt simptome neurologice destul de generale ce pot aparea si ele in hipertensiune, dar si in alte afectiuni: hipoglicemie, hipotensiune, alte dezechilibre hidro-electrolitice.
- episoadele de transpiratie - pot aparea in diabet, dar si in stari hipoglicemice, modificari endocrine, etc
- greutatea de focusare si starea de absenta pe care le acuzati sunt de asemenea semne neurologice nespecifice ce pot arata un surmenaj psihic, dar si o degenerare cognitiva.

Tinand cont ca aceste simptome au aparut progresiv si le aveti de 2-3 ani nu consider ca sunt o urgenta.
Totusi va recomand cat mai rapid determinarea repetata a tensiunii arteriale (minim 2 determinari la distanta una de cealalta) si niste analize uzuale: hemoleucograma completa, glicemie, calciu seric, magneziu etc

Daca tensiunea e mare vizitati un cardiolog, daca glicemia e mare - un endocrinolog, daca e prea mica atentie la alimentatie, daca ambele sunt ok si ameteala si greata sunt deranjante trebuie sa va vada un neurolog. Trebuie si un consult oftalmologic.
0
28-07-2016, ora 10:00
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Colegul meu de mai sus are dreptate în mare parte. De urgenţă măcar la medicul de familie. Dacă nu e tensiunea de vină, sau diabetul...mai intră în calcul şi vezica biliară. Acestea ar putea evolua episodic. Dacă nici de la neurolog nu primiţi răspunsul aşteptat, căutaţi si coloana cervicală, pe care o puteţi trata cu succes la un medic osteopat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.