stari de neliniste

10-11-2017
ZenGarden
Nu este medic/terapeut
ZenGarden
Mi s-a intamplat sa am stari de neliniste in 3 zile. Nu stiu cum sa ma exsprim. Parca mi se mareste atentia distributiva si is prea atent la toate chestiile care mi se intampla in jurul meu, inclusiv: ganduri, memorii. Poate sa fie dementa?
5 comentarii
1
10-11-2017, ora 13:56
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Dementa este un tip de boala degenerativa, in care functiile psihice scad, nu se intensifica (de ex incepi sa uiti nume, locuri, cum sa faci anumite lucruri).
Intensificarea functiilor psihice gen vigilenta crescuta sau accelerarea gandirii sau vivacitatea crescuta si, mai ales, distragerea atentiei, nu distributivitatea ei pot indica o stare maniacala.
0
10-11-2017, ora 15:10
ZenGarden
Nu este medic/terapeut
ZenGarden
De ce se cheama maniacal? Are legatura cu maniacul?
1
10-11-2017, ora 16:35
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Nu stiu la ce va referiti dvs cand spuneti "maniac". Starea/episodul maniacal este parte a psihozei maniaco-depresive. E o stare de energie crescuta cu iritabilitate pana la furie, sau cu entuziasm anormal si delir, scadere dramatica /disparitia nevoii de somn si comportament dezorganizat, riscant (cheltuieli ruinatoare, relatii sexuale neprotejate si intamplatoare, acceptarea de provocari periculoase).
Netratata trece in depresie si are o rata crescuta de suicid.
2
10-11-2017, ora 16:40
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie, Timisoara
Psiholog Iosif Szenasi
Pentru o parere obiectiva si punctuala pe cazul dvs. va recomand sa consultati un medic psihiatru sau un psihoterapeut cu competente in psihologie clinica.
0
10-11-2017, ora 21:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca e ceva ce te deranjeaza, tine legatura cu medicul tau psihiatru si spune-i. Doar daca te deranjeaza in mod deosebit. Pot fi simptome de la boala ta sau efecte secundare de la medicamente. Nu ai scris exact ce boala ai si ce schema de tratament urmezi.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomanda un Psihoterapeut sau cauta unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care va prezinta peste 2500 de terapeuti din Romania. Avantajul acestui site este ca pune mare pret pe recomandarile pacientilor. Gasiti prezentari detaliate ale serviciilor psihologice, cititi recomandari, va puteti programa online. In plus, exista o sectiune cu o multime de articole interesante si teste psihologice.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK