Stari de rau in depresie

08-04-2018
constantin12
Nu este medic/terapeut
constantin12
Buna ziua, am depresie de 10 ani si am urmat multe scheme de tratament dar fara rezultatul asteptat. Acum iau venlafaxina 150, tritico 1/3, spitomin 10 si urmez psihoterapie. Problema este ca ma simt rau si nu ma simt in stare sa fac nimin, efectiv imi tremura corpul de slabiciune si as dormi tot timpul. Mentionez ca analizele nu arata nimic in neregula si am urmat o cura de calciu, mg, fier dar fara rezultat. Stie cineva de unde vine slabiciunea si mai ales cu ce o combat.
2 comentarii
0
09-04-2018, ora 17:45
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Starea de "slabiciune" este specifica depresiei caci depresia reprezinta, printre altele, o stare de inhibitie profunda a organismului caruia ii lipseste energia de a actiona. Starea de oboseala fara o explicatie care sa o sustina este caracteristica.
Tratamentul medicamentos este doar o parte din abordarea depresiei. O alta parte importanta este psihoterapia si schimbarea stilului de viata. Depresia este o tulburare complexa care trebuie abordata corespunzator, pe mai multe directii.
Aveti rabdare cu psihoterapia; este important sa intelegeti ca ceea ce s-a instalat si "exersat" in ani de zile nu poate fi schimbat foarte repede.
Discutati toate lucrurile care va ingrijoreaza cu psihoterapeutul si impreuna veti reusi sa le rezolvati.
0
10-04-2018, ora 11:17
constantin12
Nu este medic/terapeut
constantin12
Multumesc, a fost de ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul