Stari de voma si voma / copil de 10 ani

05-03-2018
Elina74
Nu este medic/terapeut
Elina74
Buna ziua!
Acum citeva luni, fetita mea de 10 ani jumate a inceput sa aiba stari de voma care, citeodata, culminau cu vomitatul in sine. Pe parcurs, starile s-au inmultit pina acum cind are senzatia de vomitare aproape zilnic. Trebuie sa spun ca nu intotdeauna vomita dar senzatia ca ar fi pe punctul de a vomita persista si s-a inmultit. Am incercat sa observam daca i se intimpla dupa ce maninca dar nu are legatura cu mincarea pt ca s-a intimplat sa vomita inainte de micul dejun sau la doua ore dupa cina, de exemplu. Ce ma bucura dar ma intriga, in acelasi timp, e ca starea ei generala, exceptind aceste stari si aceste vomitari, este foarte buna: la 10 minute dupa ce a vomitat, ride, se joaca, sare, glumeste etc. Nici nu s-ar spune ca a vomitat vreodata. In afara unor dureri de burta care sfirsesc prin scaun, nu are alte simptome. Intotdeauna a fost un copil cu o constitutie firava (ca greutate) si daca mai intotdeauna era sub procentajul de greutate normal copiilor de virsta ei, in ultimele trei - patru luni s-a ingrasat aproape 4 kilograme. Pe de alta parte, am fost relativ de curind la alergolog, trimisa de pediatra, datorita unei tuse seci persistente. Probele "clasice" (micile taieturi pe brat si aplicarea solutiei peste taieturi) i-au iesit bune, nu e alergica la nimic, medicul spunind ca e vorba de tuse "nervoasa". Tinind cont de asta, ma intreb si va intreb: e posibil ca starile de voma si voma sa fie de aceeasi natura, pe fond emotional??! Cum pot face diferenta intre stari de voma cu o cauza fizica si stari de voma pe fond emotional sau de stres?? Pediatra ne-a directionat de data asta la Pediatrie Digestiva dar cum programarea dureaza de obicei luni de zile (nu locuim in tara), as vrea sa ies din dilema mai repede, ca asa stiu ce masuri trebuie sa iau. Azi, de exemplu, nu am lasat-o la scoala pentru ca dimineata a vomitat. Noaptea dormim amindoua pentru ca mi-e teama sa nu vomite in timp ce doarme (desi pina acum nu s-a intimplat niciodata sa vomite noaptea..).. Deci, v-as multumi foarte mult daca m-ati putea ajuta cu niste lamuriri. Va multumesc mult si va doresc multa sanatate!!
2 comentarii
0
05-03-2018, ora 17:59
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Ar putea fi vorba de cauze psihoemotonale. Dar pana a ajunge la acest diagnostic, ar trebui excluse alte cauze, si ar fi bine sa faca o esogastroscopie. Dar asta, bineinteles, inseamna sa ajunga la gastroenterolog.
0
05-03-2018, ora 20:28
Elina74
Nu este medic/terapeut
Elina74
Multumesc mult pentru raspuns, dle. doctor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici