stari si simptome carora nu le gasesc cauza!

21-06-2011
andreeaarsene1985
Nu este medic/terapeut
andreeaarsene1985
Buna ziua! Aveam 20 de ani si eram studenta in primul an cand am dat nastere baietelului meu care acum are 6 ani. Pana la acea varsta nu avusesem nici un fel de probleme de sanatate. La 8 luni dupa nastere, am avut prima "criza". Tensiune f scazuta, ameteli, stare de lesin.analizele au indicat o magnezemie f scazuta. Am facut injectabil Ca, Mg...
A fost bine o perioada, desi "stari de rau" tot aveam, in sensul ca mai tot timpul eram "cheauna". De multe ori mi-era teama sa plec singura din casa. Mentionez faptul ca baietelul meu nu a dormit mai mult de 2 ore pe noapte pana la varsta de 2 ani. L-am crescut singura, fara nici un ajutor, si eram si la facultate. Medicii imi tot spuneau ca totul este pe sistem nervos din cauza nesomnului, a stressului etc.
Iar acum, partea cea mai importanta !!!
De aproape 1 an mi se intampla ceva ff ciudat.Seara ma pun in pat si nu reusesc sa adorm. De fiecare data simptomele sunt identice. Ma ia o stare de agitatie, urinez f des, am frisoane, creste pulsul si imi ameteste capul in ceafa. Daca ma ridic din pat si ma plimb prin casa mi-e mai bine.Cum ma pun in pat, cum ma ia agitatia. De obicei "criza" incepe pe la 12 noaptea si reusesc sa adorm de abia la 2-3-4 dimineata. Senzatia de somn o am, dar nu reusesc sa adorm, oricat incerc sa ma gandesc la ceva frumos.sa ma calmez...in plus am omis sa spun ca mi se usuca gura si mi se lipesc buzele. Am tot cautat pe internet persoane cu probleme asemanatoare... nu am gasit. Nu inteleg ce am?? Si de ce crizele astea le fac numai noaptea? de fapt numai seara cand ma pun in pat. Niciodata nu m-am trezit din somn cu crize, si niciodata ziua. Viata mea a fost grav afectata de aceste probleme, pt ca nu ma mai consider un om norma, iar seara dupa ce ies de la dus, deja ma gandesc cu teama la ce o sa urmeze, daca cumva o sa pot dormi. E cumplit! Astept pareri, sfaturi, raspunsuri. Va multumesc anticipat!
3 comentarii
0
21-06-2011, ora 22:14
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Aveti o stare accentuata de anxietate; ziua probabil va luati cu treburile cotidiene si reusiti sa faceti fata, dar seara cand organismul ar trebui sa se relaxeze, nu mai reuseste. Sunt miliarde de persoane ca dvs in toata lumea. Din pacate anxietatea este boala secolului nostru. Vestea buna este ca se poate trata complet si definitiv, cu tratament psihiatric timp de 6 luni pana la 2 ani, in funtie de mai multi factori. Medicamentele folosite NU dau dependenta si nu va impiedica in efectuarea activitatilor dvs zilnice.
0
21-06-2011, ora 22:38
andreeaarsene1985
Nu este medic/terapeut
andreeaarsene1985
va multumesc pentru raspuns! O sa merg la un medic psihiatru pentru consult. Saptamana aceasta am mers la endocrinolog si in urma consultului si a analizei TSH, m-a diagnosticat cu "gusa difuza grad 2". Mi-a recomandat o jumatate de eutyrox 25 pe zi. Inca nu am inceput tratamentul. In cazul; in care si medicul psihiatru imi prescrie un tratament, banuiesc ca se pot lua simultam cu eutyroxul. Pana acum, cand auzem termenul de "anxietate" ma gandeam la o stare.ceva foarte usor, aproape nesemnificativ. Dar acum cand ati asociat-o cu starile mele si am citit cate ceva pe internet, imi dau seama ca de fapt este o boala demna de luat in serios si care lasa amprente grave asupra desfasurariicursului normal al vietii:(.Sper din suflet sa redevin un om normal. Va multumesc!
0
11-08-2011, ora 15:23
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Andreea, ti-ai revenit?
Ce a spus medicul, care e cauza tulburarilor de somn?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apare amețeala?
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Semne că ai putea sa leșini
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • Tensiunea mică / scăzută (hipotensiunea) - cauze, manifestări, riscuri, tratament, sfaturi utile
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  • De ce unele persoane leșină mai ușor decât altele
  • Sincopele cauzate de tulburările de ritm ar putea fi prevenite
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  •