stenoza aortica larga la copil

29-01-2007
cristinavam
Nu este medic/terapeut
cristinavam
Buna ziua,
Baietelul meu, in varsta de 5 ani a fost diagnosticat cu stenoza aortica larga. Iata cateva detalii pe care le-am primit dupa ecocardiografie: cordaj aberant in VS, bombarea septului ventricular spre VS, valvele aortice ingrosate, flux turbulent in Ao ascendenta, regurgitare pulmonara cu v = 0, 71m/s si gradient de 2 mmHg. Am citit mult despre aceasta afectiune, ceea ce insa a ramas nelamurit se refera la modalitatile de prevenire, profilaxie a complicatiilor, eventual medicatie. Desi in termeni generali am informatii, as vrea sa stiu in mod concret cum anume este indicat sa actionez pentru ca boala sa nu avanseze. Va multumesc anticipat pentru sprijin!
6 comentarii
0
25-02-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Stenoza aortica congenitala se opereaza daca este stransa, pentru a evita marirea inimii stangi si insuficienta cardiaca. Insa aceasta operatie se amana cat mai mult pentru ca presupune inlocuirea valvei aortice cu o valva porcina; se opereaza preferabil la adolescenta, cand cordul copilului a ajuns la dimensiuni de adult, pentru ca valva pusa in locul valvei aortice stenozate nu creste odata cu inima copilului, si atunci e bine sa fie pusa la adolescenta pentru a nu fi inlocuita odata cu cresterea. In stenozele aortice stranse, la varste mici, valva se poate dilata printr-un balonas introdus prin cateterism cardiac.
Daca stenoza e larga, copilul se dezvolta fara probleme, dar trebuie supravegheat o data la 6 luni ecografic de cardiologul pediatru; nu are voie sa faca sport de performanta. E posibil sa nu necesite operatie, iar daca nu are insuficienta cardiaca sau alte probleme nu necesita tratament.
Ecografia doppler cardiac relatata de dvs. indica si o largire a valvei pulmonare care duce la refluarea sangelui (regurgitare), posibil indicand si un grad de insuficienta pulmonara, care trebuie supravegheata deasemenea.
0
15-05-2007, ora 00:00
akhasha
Nu este medic/terapeut
akhasha
trebuie supravegheata foarte bine de un medic competent care sa aprecieze corect momentul operator
daca se intarzie foarte mult puteti pati ca mine, am facut un atac cerebral si endocardita cu abces in interiorul inimii de 1, 5 cm in diametru
nu trebuie sa va sperie operatia
daca se amana pana la adolescenta nu trebuie sa repete operatia pentru ca i se poate pune valva metalica *asa cum am eu de aproape 2 ani* si daca se intretine corect poate avea o viata aproape normala
important este sa nu ii insuflati ideea ca este bolnav si sa il tratati ca pe un neajutorat
lasati/l sa fie vesel si sa se poarte ca un copil
nu ii atrageti atentia ca nu are voie sa lerge pentru ca este bolnav
stie el cand nu mai poate
dar nici sa nu il fortati
momentul operatie depinde de faptul daca sunt afectate celelalte organe *creier, ficat, rinichi*
nu ajuta cu nimic ca iti amana momentul operatiei cu medicamente cativa ani dar cand te operezi, in sfarsit, ai o inima deformata, cu insuficienta, iar riniochii si ficatul sunt praf
aceste organe, pentru a functiona normal, trebuie sa fie alimentate cu sange in cantitate corespunzatoare
altfel se imbolnavesc si ele la randul lor
insistati sa mergeti la o clinica de specialitate *va recomand institutul inimii de la cluj, unde medicii au facut cu mine minuni
teoretic trebuia sa fiu moarta si nu sa lucrez si sa am grija si de un copil de 2 ani
curaj si multa sanatate
0
07-08-2014, ora 14:02
AdrianDo
Nu este medic/terapeut
AdrianDo
Cel mai bun sfat pe care poti sa il primesti de la cei de langa tine este sa apelezi la un doctor specialist cardiolog. Cel mai important, atat in situatii foarte complexe cat si in cele care par banale la inceput este sa te lasi pe mana celor mai buni doctori!
Pe partea de cardio e indicat sa ajungeti la dl. dr. Dan Deleanu, Lucian Zarma, Marin Postu, Silvia Iancovici. Dansii formeaza o echipa de supraspecialisti in masura sa va ajute indiferent de problema avuta! Multa bafta va doresc tuturor!
0
07-08-2014, ora 14:04
AdrianDo
Nu este medic/terapeut
AdrianDo
Da...si spun asta pentru ca am trecut printr-o experienta initial neplacuta alaturi de dansii si s-au rezolvat toate intr-o ordine logica si acum sunt sanatos, imi cresc copiii care credeam ca-i las mamei lor in curand!
0
13-08-2014, ora 14:44
Costist
Nu este medic/terapeut
Costist
Buna! Cu toate ca am 38 de ani simt dureri retrosternale acute, motiv pentru care am fost la un consult, mi s-a facut un EKG. In urma primei investigatii nu au vazut nimic, la testul de efort insa mici modificari neingrijoratoare. Durerile persista, am mai fost la un cardiolog am primit cam acelasi raspuns. Sunt ingrijorat si as vrea sa ajung la cel mai potrivit doctor in sensul acesta...va rog sa ma indrumati cei ce ati trecut prin situatii de genul. Multumesc
0
26-08-2014, ora 14:13
Antonyaa
Nu este medic/terapeut
Antonyaa
E dificil sa descoperi problemele inimii, multe dintre ele sunt asimptomatice si se descopera la analize de rutina facute corect. Din pacate sunt putini specialisti pe partea de cardiologie, atat interventionisti cat si ecografisti. Cu toate ca ii gasesti si in spitalele de stat, acolo acesti oameni desi sunt foarte buni in ceea ce fac nu au aparatura neceara asa ca din pacate sau fericire solutia optima este medicina privata.
In ceea ce priveste doctorii recomandati in acest sistem sunt: Dr. Marin Postu, dr. Lucian Zarma.
Ar fi indicat sa ajungeti la un consult si dupa sa va ajute doctorul specialist pentru luarea unei decizii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: