Sterilizare manusi

20-11-2017
SukySu
Nu este medic/terapeut
SukySu
Buna ziua. De curand am inceput un tratament la un medic nou. Nu o sa va plictisesc cu detaliile, nu sunt importante. La prima vizita dupa ce m-am asezat pe scaun am vazut-o pe dna. doctor cum si-a pus o pereche noua de manusi. Imediat a venit o asistenta sa o roage "sa se uite rapid" la o alta pacienta aflata intr-o alta sala de tratament. A plecat de langa mine fara sa scoata manusile(ca deh, inca nu apucase sa le foloseasca), a revenit dupa cateva minute si fara sa le schimbe s-a apucat de tratamentul de canal. M-am gandit ca poate nu am fost eu atenta sau poate le-a schimbat inainte sa se intoarca. Azi am avut o noua sedinta si am vazut cu groaza ca iar nu se sinchiseste sa isi schimbe manusile ci doar s-a spalat cu ceva ce parea un dezinfectant. Sunt foarte panicata, poate exagerez dar vrea sa stiu daca e cazul sa imi fac griji. Am de facut o lucrare mai complicata si mi-ar fi foarte incomod acum sa schimb medicul. Nu mi se pare igienic, stiam ca manusile sunt de unica folosinta. Este solutia aceea suficient de puternica incat sa inlature eventualele riscuri de imbolnavire? Daca pacienta precedenta avea hepatita sau mai rau?
4 comentarii
0
20-11-2017, ora 21:57
Dr. A I
Dr. A I
Buna seara, exista posibilitatea sa le fi schimbat cand dumneavoastra nu ati observat (toate manusile arata la fel oricum) dar daca aveti dubii, cel mai bine este sa faceti cum simtiti decat sa aveti intrebari si griji cand plecati pe usa cabinetului.

O seara buna.
0
21-11-2017, ora 03:23
SukySu
Nu este medic/terapeut
SukySu
Exista aceasta posibilitate la prima vizita. A doua oara am fost atenta la acest lucru nu le-a schimbat, doar le-a dezinfectat. Mi-a fost rusine sa intreb asa ceva, consider ca este o chestie de bun simt si de baza pt un medic sa nu refoloseasca manusile.Nici nu credeam ca in anul 2017 trebuie sa imi mai fac astfel de griji. Am citit un comentariu de pe pagina de Facebook a doamnei dr. in care o pacienta o acuza ca nu e profesionista iar raspunsul a fost destul de agresiv, ca dupa 20 de practica si atatia ani de scoala nu o invata orice nimeni cum sa isi faca meseria. E cam riscant sa enervezi un medic ce urmeaza sa iti foreze in gura.
0
04-12-2017, ora 12:59
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Din punctul meu de vedere solutiile folosite in stomatologie / in mediul medical au anumite cerinte obligatorii de norme ce trebuiesc indeplinite, stabilite de autoritati competente si care pe noi ne fac sa folosim doar ceva avizat. Aceste solutii ne protejeaza atat pe noi cei care lucram zilnic in mediul acesta cat si pe cei care vin in tratamente. E posibil ca solutia sa omoare orice microb /virus asa cum fac si cu intrumentele resterilizabile.Acest lucru nu schimba situatia schimbarii manusilor. E posibil sa fie si ce a spus colega mea mai sus.Va sugerez sa intrebati direct medicul acest lucru. Alegerea de a merge in continuare acolo sau nu oricum va apartine.
O zi buna!
0
26-05-2019, ora 21:02
StefaniaM3
Nu este medic/terapeut
StefaniaM3
Unde merg eu totul e foarte sterilizat si curat. Oricum sincer nu as avea retineri sa imi intreb intr-un mod politicos stomatologul daca si-a schimbat manusile, in definitiv e sanatatea mea in mijloc.

-------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul