Stimularea ovaraian fct. de durata ciclului???

09-12-2009
crisa99
Nu este medic/terapeut
crisa99
Am 35 ani, nu am ramas niciodata insarcinata si in sept. 2009, in urma analizelor hormonale, medicul mi-a recomandat si am si facut un drilling ovarian + refacut trompa stanga care am inteles ca era prinsa in aderente.Spermograma sot buna.

In luna urmatoare am facut stimulare cu Clomifen din ziua 2-a, fara rezultat (in ziua 12 aveam un singur folicul de 15.3 mm pe ovarul stang), medicul mi-a recomandat in ziua 14 injectie cu Pregnyl.Nu am ramas. Luna nov. am facut pauza, iar de luna aceasta doresc sa incep din nou stimulare.La un calcul mai atent, am obs. ca ciclul meu este de 31 zile. (eu inaimnte de operatie neavand un ciclu regulat, in urma drillingului s-a stabilizat la 31 zile)
Intrebarile mele ar fi:
1.Cand sa incep stimularea, din ziua 2-a cm sau din ziua 5, daca ovulatia este posibil sa fie la un cm de 31 zile in ziua 17?

2.Care este importanta inceperii stimularii, cum se determina din ce zi trebuie inceput? In fct. de durata unui ciclu menstrual?

3.Ma intrebam daca nu cumva, cu injectia de Pregnyl in ziua 14 am grabit cumva procesul, trebuia facuta injectia in ziua 17?

As dori sa iau ovamit (nu am mai gasit clomifen in farmacii) si nu stiu cum e corect sa incep si in ce zi sa fac pregnyl tinand cont de durata ciclului meu.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul