strafulgerari ale ochiului cu pierderea temporara a vederii

11-08-2010
nickshor
Nu este medic/terapeut
nickshor
Scuze daca am postat confuz, dar uitati ce mi s-a intamplat : acum 2 saptamani, in una din zilele caniculare m-am apucat de facut curat prin casa, am muncit incontinuu de la 11 pana la 3 in caldura aceea dupa care evident ca eram obosit si respiram mai greu din cauzele mai sus mentionate, si am poftit la o cafea si la stat in fata pc-ului pt a ma juca ceva! m-am pus la pc sa ma joc, am luat o gura foarte mare si cu pofta de cafea, dupa care la 4-5 minute, din senin, la ochiul stang am avut o mica bataie dupa care nu mai vedeam decat lumini alb-albastre ca niste fulgere in partea de jos a campului vizual al ochiului, lucru ce a durat cca 2 minute, primul mai intens, apoi s-a linistit si mi-am revenit complet si logic ca am fugit de la pc si am lasat si cafeaua in pace! am tras o sperietura f mare, mai ales ca la acest ochi am fost si operat de 2 ori de chalazion, stiu ca nu e grav, dar e totusi operatie! am gasit ceva asemanator pe aici, dar vroiam sa postez si eu sa vad daca ma ajuta cineva cu un sfat! in orice caz, sapt viitoare 100% ma duc la un control la oftalmolog, control pe care il fac oricum la 6 luni ca sa fiu sigur ca e totul ok! am scris mult, stiu, dar vroiam sa descriu in detaliu, poate asa se intelege mai bine! multumesc anticipat!
4 comentarii
0
13-08-2010, ora 12:40
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Ce varsta ai? Cura chirurgicala a chalazionului nu are legatura cu simptomatologia descrisa de tine( pierderea temporara a vederii se numeste amauroza fugace;fulgererele descrise de tine, oftalmologii le numesc fosfene). Ce varsta ai? Etiologia cuprinde afectiuni retiniene( este bine sa stim ce spune oftalmologul in urma examinarii si consultul trebuie sa fie facut urgent) si afectiuni generale( iti recomand si investigatii sangvine screening, controlul TA); si ar fi bine sa nu consumi cantitati mari de cafea; numai bine
0
13-08-2010, ora 15:12
nickshor
Nu este medic/terapeut
nickshor
Buna ziua! 25 de ani am! citisem in mare parte despre ce am si banuiam raspunsul, dar multumesc ca mi-ati raspuns! si chiar m-am gandit sa las mai usor cafeaua din ziua aceea, mai ales acum cand e foarte cald asa ca de atunci am mai baut maxim 2-3 cafele mici! si ma scuzati, dar nu am gasit ce inseamna, , control TA" ! o zi buna!
0
31-08-2010, ora 10:17
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
TA= tensiunea arteriala
0
01-09-2010, ora 13:45
nickshor
Nu este medic/terapeut
nickshor
multumesc pt raspunsuri doamna, dar intre timp am vizitat oftalmologul, am facut niste teste la ambii ochi, nu am absolut nimic, totul a fost din cauza a ceea ce am explicat din primul comentariu(oboseala, caldura, am mancat putin, etc..)! oricum, un sfat pt cei ce au probleme asemanatoare sau de alta natura: LA MEDIC CU VOI! nu mai stati cu saptamanile sa asteptati un raspuns pe forumuri cum am facut eu ca va faceti mai rau cand va ganditi si auziti tot felul de lucruri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.