Strangere in piept

23-12-2009
timisoreanca
Nu este medic/terapeut
timisoreanca
Buna!!

Sotul meu se confrunta de ceva vreme, cu o senzatie de strangere in piept, zona sternului. Acest discomfort il epuizeaza; e mereu obosit.
A fost internat cu aceasta problema, caci strangerea i s-a accentuat in urma cu o luna, si de la urgenta, a urmat internarea, ca ci la EKG s-a depistat aritmia.
Analizele de sange efectuate in spital, EKG-ul, angioplastia, Rx toracala si cea de la nivelul membrelor inferioare, nu au dus la depistarea acestei strangeri in piept. Pe parcursul spitalizarii a primit doar beta-blocker sa i se regleze bataile inimii.
I s-a recomndat sa se lase de fumat, sfat ce l-a urmat, si de o luna de zile, deci de la internare, nu a mai fumat.
Cu toate ca s-a externat, discomfortul continua, senzatia de apasare in cosul pieptului il supara mai tot timpu.
Tratament pentru acasa nu a primit! dupa externare, a facut o vizita medicului de casa, ce i-a prescris beta-blocker jumate de tableta dimineata, si jumate seara, urmand ca in ianuarie sa ii fixeze un aparat ptr 24 de ore ( EKG lung) pentru a evidentia bataile inimii.
Mai trebuie sa semnalez, ca ** intotdeauna la trezire, sotul are picioarele amortite si o senzatie de cuie in talpi, caci mereu se sustine de mobila, pana face cativa pasi, dupa care mersul se desfasoara fara probleme.
** In timpul noptii, are apnee de cateva secunde. Pur si simplu nu ii mai aud respiratia!!

Am dat toate aceste date, caci probabil mai sunt si alte persoane ce s-au confruntat cu asemenea caz, si am putea primi un sfat.
Multumesc foarte mult!

Otilia
2 comentarii
0
25-12-2009, ora 15:48
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Trebuie decelat daca apasarea respectiva este de origine cardiaca sau nu- daca i se pune holter probabil ca EKG de repaus este neconcludent- nu pot sa stabilesc mai multe concluzii fara a vedea EKG, R-grafie toracica. In descrierea Dvs folositi cativa termeni pe care nu ii stapiniti bine si asta ma induce si mai tare in eroare- vorbiti despre o artimie- ce fel de aritmie este...nu stim. De asemenea vorbiti de angioplastie- aceasta este o metoda terapeutica- s-a practicat angioplastie coronariana??
0
25-12-2009, ora 16:09
timisoreanca
Nu este medic/terapeut
timisoreanca
Buna!!!! Multumesc de raspuns!!

Pulsul batea dublu 139. Presiunea 90/60 ; angioplastia era coronariana, vasele coronare sunt libere.
Prin ultrasunete, s-au verificat si masurat cele 4 camere ale inimii, fara a se gasi ceva. Se presupune ca aritmia era spontana insa nu se poate garanta ca nu ma mai reveni candva.
Presiunea pe stern nu este tot timpul si dupa administrarea unei tablete de algocalmin presiunea lasa, cateva ore. Interesant este este faptul ca aceasta tragere/ presiune apare indiferent daca depun efort fizic sau nu. Egal daca ridic greu la lucru, sau sunt seara in pat.
Tratamentul medicului de casa, consta in administrarea tabletei Ibuprofen( contra durerii).
Peste 2 saptamani, primesc un EKG mobil, de 24 de ore.
EKG-ul nu il am, caci a ramas in spital, la fel si Rx toracala.
Medicul cardiolog vorbea de o aritmie la modul general, neprecizand de ce natura este.Ca omul le-ar mai avea sporadic. asta a fost explicatia cardiologului.

Cu salutari
Timisoreanca
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici