Suferinta extrema!

09-01-2010
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
" Este o constatare pe care, spre regretul meu, o verific în fiecare clipa: nu pot fi fericiti decît oamenii care nu gîndesc nimic, adica aceia care gîndesc numai cît trebuie vietii. Caci a gîndi numai cît trebuie vietii nu înseamna a gîndi. Adevarata gîndire seamana unui demon care tulbura sursele vietii, sau unei maladii ce afecteaza radacinile acestei vieti. A gîndi în fiecare clipa si a-ti pune probleme capitale la tot pasul, a avea permanent în constiinta îndoiala asupra propriului tau destin, a simti oboseala de a trai, a fi obosit de gînduri si de existenta ta pîna
dincolo de orice rezistenta, a lasa o dîra de sînge si de fum dupa tine, ca simboluri ale dramei si ale mortii fiintei tale, înseamna a fi nefericit în asa masura, încît ti-e scîrba de tot fenomenul acesta al gîndirii si te întrebi daca reflexivitatea nu e o pacoste pe capul omului. Multe sînt de regretat în lumea în care n-ar trebui sa
regret nimic. Si ma întreb: merita lumea aceasta regretul meu ?

Ce blestem o fi pe capul unora de a nu se simti bine nicaieri? Nici cu soare, nici fara soare, nici cu oameni si nici fara oameni. A nu cunoaste ceea ce înseamna buna dispozitie, iata un lucru impresionant. Cei mai nefericiti oameni sînt aceia care n-au dreptul la inconstienta. A avea un grad dezvoltat de constiinta, a fi în fiecare
moment constient, a-ti da seama în fiecare clipa de situatia ta în raport cu lumea, a trai într-o vesnica încordare de cunoastere este a fi pierdut pentru viata. Cunoasterea este o plaga pentru viata, iar constiinta o rana deschisa în sîmburele vietii. Nu este omul un animal abandonat mortii ?

Dau în scris, pentru toata lumea care va veni dupa mine, ca n-am în ce sa cred pe acest pamînt si ca unica scapare este uitarea absoluta. As vrea sa uit de tot, sa ma uit complet, sa nu mai stiu nimic de mine si de lumea aceasta. Adevaratele confesiuni nu se pot scrie decît cu lacrimi. Dar lacrimile mele ar îneca aceasta lume, precum focul meu interior ar incendia-o. N-am nevoie de nici un sprijin, de nici un îndemn si de nici o compatimire, caci desi sînt cel mai decazut om, ma simt totusi atît de puternic, atît de tare si de fioros! Caci sînt singurul om
care traiesc fara speranta. Or, aceasta este culmea eroismului, paroxismul si paradoxul eroismului. "

- E. Cioran -


Aceste cuvinte le simt pina in ultima particica din fiinta mea. Cel care le-a spus nu mai e printre noi, si-a gasit in sfirsit linistea, dar eu inca traiesc (cu toate ca sufletul mi-e mort), si sint si tinar... O exista oare tratament pt inteligenta ? As da orice sa fiu si eu un... Florin Salam, Guta, Fernando de la Caransebes.
234 comentarii 12 ..... 7 8 Înainte ›
0
10-01-2010, ora 07:13
cita
Nu este medic/terapeut
cita
LA MULTI ANI! Daniel Nicolae,

Mi se pare interesant punctul de vedere al lui Emil Cioran - numai ca daca ati schimba un pic unghiul din care priviti, ati putea intelege exact ceea ce trebuie.

Ati auzit vreodata afirmatia: "Daca vrei ceea ce se intampla, se-ntampla numai ceea ce vrei?"

Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare cu dv., depind inca de medicamente, s-ar putea sa depind de ele cine stie cat? si inteleg prin ce treceti.

Da, principala problema este eliminarea cauzei care a produs depresia.
Si in cazul meu, cauza pare de nerezovat - insa nu este asa. Daca ati cunoaste problemele cu care se confrunta altii pe planeta asta, ati vedea ca de fapt, noi suntem vinovatii de cele mai multe ori.

Din cat mi-am putut da seama, nu numai ca sunteti destul de inteligent - ati putea fi chiar si puternic -mai mult decat va simtiti. Daca mi-ati permite, v-as recomanda o carte despre o persoana reala, Jony, al carui necaz a fost cu mult mai mare decat acesta si totusi, a reusit sa devina chiar celebra. Asta prin vointa, f. multa vointa.

Si inca ceva: ORICE ESEC ESTE O PROVOCARE PT. A ARATA CINE SUNTETI CU ADEVARAT. Sau, un esec poate fi un punct de plecare pt. o noua biruinta. Succes!

Exista solutie pentru fiecare problema!
Acceptati numai colaborarea.
Si ideea ca D-zeu iubeste numai pe unii, iar pe altii nu, este neadevarata. El este acelasi pt. toti. Mai conteaza si cu ce "zestre " venim noi in lumea aceasta - dar pe altadata!

"Primeste fiecare un sac cu unelte
Un bloc de piatra bruta, un ansamblu de reguli,
Din care apoi, fiecare, nainte ca viata sa-i treaca
Dureaza un obstacol sau o treapta."

Va doresc numai bine!
0
10-01-2010, ora 21:50
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
V-as ruga, pe toti care imi veti scrie de acu incolo, daca se poate, sa nu mai mi-va adresati cu "dumneavoastra" pentru ca mi-e tare greu sa parcurg textu in felu asta, parca simt ca as fi mai multe persoane la un loc :) ceea ce nu este adevarat... si sa-mi permiteti sa ma adresez, de asemenea simplu.
Eu cred ca putem sa ne resprectam si fara asta. Si mai ales ca toti de aici sintem tovarasi de suferinta...

Ooofff, nustiu in ce sa ma mai cred, totul e atit de relativ pe lumea asta incit daca nu-ti alegi un punct de referinta poti sa innebunesti. Eu mi-am ales sa iubesc (oameni, totul... ), dar se pare ca am gresit. Uite unde am ajuns... pe un forum de "Tulburari Psihice". Am luat atitia pumni in gura de la viata asta, si am rezistat destult (vreo 15 ani cred ca tot sint) dar toate au o limita, simt ca nu mai pot... Stiu ca trebuie sa lupt, dar cind ma uit in jurul meu nu gasesc nici un motiv pt care asa face asta.
Cred ca viata asta ne vrea prosti, altfel nu inteleg de ce sint asa multi. Cred ca starea naturala, starea de echilibru este prostia, pentru ca inteligenta produce suferinta iar asta cu siguranta nu poate intretine o viata sanatoasa si normala. Noi sintem doar niste erori genetice...
0
11-01-2010, ora 01:38
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Buna seara, Daniel_Nicolae!

E ceva de discutat legat de problema pusa mai sus. La un moment dat toti ne punem intrebari in legatura cu viata si destinul nostru.
Chiar daca E.Cioran e o personalitate binecunoscuta, e doar un om si orice om poate gresi.
Voi reveni sa-ti arat de ce spun asa.
Chiar maine trebuie s-o iau din loc pt. a rezolva o problema urgenta. Voi lipsi cam toata saptamana. dar revin dupa.

Nu trebuie sa te simti complexat ca esti pe acest topic - Tulb. psihice.
Asta nu injoseste pe cineva. Mai ales ca incerci sa cauti un raspuns, o rezolvare.
Invata sa multumesti pt. cat ai si sa pui cate putin, f. putin deasupra, iar daca nu reusesti nu te enerva, si nu da inapoi.
Asteapta si CREDE!
Sati spun cum e cu rabdarea (perseverenta):

"Cand nimic nu pare sami vina in ajutor, ma duc la un cioplitor: acesta loveste cu ciocanul in piatra si de o suta de ori, iar piatra tot nu se despica. Deodata, la lovitura 101, ea se despica in doua. Dar eu stiu ca NU numai aceasta lovitura a despicato, ci si toate cele de pana atunci." - J.A.Riis

Noapte buna!
0
11-01-2010, ora 02:26
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hy!

"La un moment dat toti ne punem intrebari in legatura cu viata si destinul nostru." - Doamnă Bleuciel, NU există DESTIN, există doar anumite MISIUNI şi o DESTINAŢIE! Dumnezeu nu a scris o istorie, nu ne-a scris viaţa, pentru că ar descarta total liberul arbitru, l-ar anula...am fi fost nişte roboţi programaţi. Primim doar anumite misiuni, vocaţii, pe care le acceptăm, sau nu; în niciun caz ne este "aranjată" viaţa dinainte.

Daniel, Dumnezeu te iubeşte, iubeşte-L şi tu pe El.
"Stiu ca trebuie sa lupt, dar cind ma uit in jurul meu nu gasesc nici un motiv pt care asa face asta." - Nu trebuie neapărat să te uiţi în jurul tău, poţi să te uiţi şi în tine. Fă o introspecţie, chiar o retrospecţie şi vei găsi cel puţin un motiv, un motiv care te va determina să lupţi!
Numai bine ;)


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
11-01-2010, ora 02:47
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
e, ok, Nick!
am gandit "menire" - am tastat "destin"
Asta pt. ca e f. tarziu.

Noapte buna!
0
11-01-2010, ora 02:53
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Eh, nu sint complexat... eram putin ironic. :) Dar mi-e necaz, ca puteam si eu sa fiu acu beat intr-un bar cu citeva panarame in jurul meu, tragind fericit dintr-o tigara, inloc sa stau singur in camera mea meditind la ce rost mai are viata... Dar nu pot. Eu sint un om cu constinta de sine, care i-ar fi rusine sa faca lucruri imorale, sint disciplinat si educat in spiritul dreptatii. Doamne, ce penibil ! Cit de bine o fi sa fii inconstient si ignorant...

Sa ma multumesc cu ce am ? pai nu am absolut nimic...
Crede-ma, cita rabdare am avut eu in viata asta. nustiu citi or mai fi avut. Si o sa rabd pina voi crapa, ca nu de ales.

Nick... :) sint satul de introspectii. Nu pot sa ma uit numai in mine, sint o persoana sociala, vreau sa traiesc printre semenii mei : oamenii, imi pasa de ei. Dar ce vad in jurul meu nu e societate, desi pare ca am fi impreuna sintem singuri, ura si rautatea desparte oamenii. Un loc unde se petrec crime, jafuri, violuri... nu e societate, e jungla.
Cit despre Dumnezu, stii parerea mea. (poate facem un topic separat numai despre asta ;))

Aaaa, si am uitat sa zic mai devreme, "cita", orice recomandare de carte e binevenita.
0
11-01-2010, ora 04:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Uffffffff, şi eu care credeam că sunt singurul care bântuie pe internet, la ore târzii în noapte :))))))


"Cit de bine o fi sa fii inconstient si ignorant..." - Băi Dane (aşa ai vrut să-ţi spun în topicul unde am interacţionat "la cuţite"; ţi-am făcut pe plac) le-o fi bine celor inconştienţi şi ignoranţi, dar în efemeritate, nu şi-n veşnicie, ţine cont, te rog! În realitate nu le este bine deloc, nici măcar în efemeritate...aparenţele înşeală...

"Nick... :) sint satul de introspectii." - şi eu sunt sătul de introspecţii, dar le recomand altora, pentru că sunt utile în unele cazuri. Tu ai apelat la ele, deci...Ce te reţine să trăieşti printre semenii tăi? Locuieşti într-o zonă în care oamenii sunt atât de abrutizaţi, animalizaţi?

"Un loc unde se petrec crime, jafuri, violuri... nu e societate, e jungla." - Nuuu, nici în junglă nu vezi aşa ceva. Animalele se respectă foarte mult, îşi cunosc gradele ierarhice; se mai fură între, dar de violat, nu cred. :)))))))))))) Societatea în care trăim este sub junglă (jungla este paradis pe lângă cocina asta de societate), este IAD cosmetizat, asta este!


Te salut cu respect. Numai bine ;)
0
11-01-2010, ora 16:31
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Salut,
Si uite ca se facu iar zi, stii cum se zice... intre doua zile nu-i decit o noapte. ;)

Imi pare rau ca a trebuit sa ne luam "la cutite". Dar si voi m-ati luat tare. :) Iar eu, de la un timp, imi fac autosugestie ca trebuie sa renunt la "nobila educatie" da care am avut parte si sa atac de cite ori sint atacat, ca altfel nu se mai poate...
Dar NU asta este scopul pt care am intrat pe forum : sa ma cert cu lumea.

Da, pentru tine asa pare pentru ca tu crezi ca exista vesnicie, dar eu nu mai pot sa ma mint cu asta.
Logica mea imi spune ca trebuie sa am un punct de referinta la care sa ma raportez. Am decis ca aceasta referinta sa fie cele cinci simturi comune majoritati oamenilor : vazul, auzul, mirosul, pipaitul si gustul. Nu pot testa in nici un fel ca mai e ceva dupa moarte, nu s-a intors nimeni sa ne spuna, iar ce scrie in carti e... ca si la televizor. Si chiar daca ar fi, nu are nici un sens, e total absurd ! De ce sa ma chinui in viata asta si sa fiu fericit in alta ? Asta ce-are ? N-are nimic, iti spune eu, dar unii vor mai mult si atunci alta cale nu e, decit sa ne multumim noi cu mai putin. Deci parerea mea ca este ca e vrajeala de doi bani.
Zi si mie, tu nu ti-ai dat seama nici acu cit de manipulata este lumea asta ? N-ai auzit texte de genu "sa-i prostim pe prosti" sau "cit timp exista prosti sa mincam si noi o piine". Prostii fiind marea majoritate naiva a lumii.

Nustiu de ce crezi ca nu le-ar fi bine la dobitocii. Eu ii vad fericiti pe strada, cu zimbetul pe buze mereu, cu manelele date la maxim pe telefonul mobil ultimul tip, spunind glume proaste cu tenta sexuala (ca mai mult nu-i duce capu), dupa care rigiie cu pofta simtindu-se bine ca el e cel mai tare. Si evident iti mai trage si o flegma in fata ca sa-si arate superioritatea. "Ce p@#$ mea ? "

Ce ma retine sa traiesc printre semnii mei ? He he. Nu prea ii vad unde sint. Inca ii mai caut...
Da, locuiesc cred ca in cea mai nenorocita zona de pe suprafata pamintului.

Instinctele primare sint prezente si in oameni si in animale, insa oamenii au pretentia ca sint mai evoluati dar se comporta tot ca niste animale. Ar trebui sa le fie rusine... dar n-are cum, ca sint incapabili de sentimente. Animalele n-au nici o vina sint animale - se comparta ca animale.
E adevarat, unele animalele sint chiar mai inteligente decit unii oameni. Chiar recent am vazut un documentar despre animale in care spunea... (cred ca despre elefanti era vorba, nu mai stiu exact) : " Cei tineri, cei batrini si cei slabi sint protejati de membrii mai puternici ai grupului. ". Deh, ca sa vezi cit altruism la animale. Si cind treci pe strada pe linga un ciine dai cu picioru in el.
0
13-01-2010, ora 14:14
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Buna,

Nu s-a mai putut pleca din localitate din cauza vremii si a problemelor de sanatate(fiind racita).

Si chiar daca ar fi, nu are nici un sens, e total absurd ! De ce sa ma chinui in viata asta si sa fiu fericit in alta ? Asta ce-are ? N-are nimic, iti spune eu, dar unii vor mai mult si atunci alta cale nu e, decit sa ne multumim noi cu mai putin. Deci parerea mea ca este ca e vrajeala de doi bani.

Stii care e problema ta, Daniel Nicolae?
TU TRAIESTI IN MINCIUNA SI NU REALIZEZI! Dar nu esti singurul, cei mai multi traim asa.

M-as angaja sa te ajut, as putea, dar trebuie mai intai sa stiu daca vrei cu adevarat o indreptare spre bine.
Nu te costa nimic.

Daca ai vazut postarile mele, vorbeam si eu de multa suferinta din viata mea si mai ales lupta. Lupta cea dreapta! -nu aiurea!
Si am cautat mereu, am cautat cu inversunare chiar si atunci cand nu mai aveam realmente nimic de care sa ma agat!
Sa te trezesti singur in fata vietii la doar 12 ani, nu e usor! Si in depresie pe deasupra! Dar nici nu stiam cum se cheama, si culmea, la cati doctori am fost nici unul nu a intuit despre ce este vorba. Imi scriau tot felul de boli si tulburari, am si aruncat toate hartiile - am luat inschimb doze mici de somnifere...si asteptare si iar asteptare.

Intr-o situatie din aceasta e f. usor sa iei o decizie pt. viata si sa-ti ndai seama mai tarziu ca de fapt nu ai folosit corect liberul arbitru -TU INSUTI- ci ai fost influentat in decizia ta de starea de moment.

Asa ca mai bine, sa cautam si sa gasim intai propria-ti albie, iar celelalte vor veni in chip firesc.

Nu duci lipsa de inteligenta si nici de sensibilitate sa nu poti intelege, dar e f. mare nevoie sa avem si INTELEPCIUNE. Dar, nimic nu vine de la noi si prin puterea noastra, asa ca o putem cere de Sus si o vom primi.

PROBLEMA E ca trebuie sa iesi din propriul sistem de gandire (personal si subiectiv) prin care tu te-ai izolat de SURSA, si sa intri ca un copil cuminte si ascultator de TATAL care-ti vrea binele atat de mult! - ca a dat tot ce-a avut mai scump ca Tu sa iesi de sub BLESTEMUL ORIGINAR, si sa intri in dragostea Lui unde poti fi linistit si fericit si in aceasta viata si dincolo.

Ca unii se folosesc de naivitatea altora, e f. adevarat! Si mie mi s-a intamplat la fel, mai ales ca nu prea gasesti adevarati prieteni sa te sprijine la nevoie. Tocmai de aceea vreau sa te ajut. Ai/avem nevoie in permanenta de coloana verticala, tarie, vigilenta. Mai mult ca oricand in vremurile acestea apocaliptice.

Nu este nevoie din partea ta/a noastra decat de vointa si de schimbare de viziune (schimba pozitia din care ai privit pana acum - si ai vazut ca nu merge). Tu vezi lucrurile numai si numai prin simturile (auz, vaz, pipait, dureros...) date de trupul tau facut din carne (tarana) - ori noi nu suntem numai un rezultat al carnii si sangelui! Ca a fost interesul comunismului sa propage aceasta idee in mintile oamenilor - asta e altceva. Traim urmarile acestui intuneric blestemat. Nu se vede?

Iar gandul ca nu ar fi resurse de prosperitate si inflorire spirituala pt. toti oamenii de pe planeta e un alt mare neadevar care va subjuga si va face din start nefericit, depresiv.

Aveti mare grija de dv! Daca veti ramane cu aceleasi principii vechi - varianta e una singura - va autodistrugeti.
Daca sunteti dispus a-i asculta si pe altii care vor in mod sincer si dezinteresat sa va ajute, intr-o zi, ati putea fi unul dintre invingatori si nu victima.

Pana va hotarati, ganditi-va la cuvintele de mai jos:

""Dacam gresit mai mult sau mai putin
In datoria mea de fericire
Daca mi-am urmat calea
Si-n zori chipul nu-mi stralucea de fericire;
Daca priviri umane radioase
Nu m-au emotionat; iar daca ceru-n zori,
sau cartile, sau hrana, sau ploile de vara
Zadarnic au batut in inima-mi cea trista;
Stapane Doamne, Tu, sa-ti implinesti placerea
De a-mi strapunge inima, ca s-o trezesti la viata si la bucurie! - Robert Louis Stevenson

F. important: tulburarile, depresia, boala in general, e semnalul de avertizare al organismului cand in plan spiritual(sufletesc) se intampla ceva anormal, neconform cu lucrul pt. care am fost facuti sa functionam (calea de viata, menirea).

Pt. nevoile dv. neimplinite (sotie, servici...), rugati-va. Cu sinceritate, simplitate si staruinta. Acesta e drumul! Daca doriti, argumente, oricand cu placere!

Cu prietenie,
(cei din imagine sunt gemenii mei, in urma cu ceva timp)

NU UITATI! Intrati pe YOUTUBE la "INTERVIU CU PERSONALITATI - GYURI PASCU" de la DIVERTIS. E un filmulet scurt si cred ca mai sunt si altele; nu le-am vizionat pe toate.
Astept sa-mi spuneti impresia.

Toate cele bune!
0
13-01-2010, ora 15:42
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
De citit: Ai/avem nevoie.de coloana vertebrala, tarie, vigilenta.

"Dac-am gresit mai mult."

"Sa ma multumesc cu ce am?...nu am nimic..." - Nu ati fost

P.S.
INTOTDEAUNA PLANUL SPIRITUAL ESTE DETERMINANT PT. CEEA CE SE INTAMPLA IN PLAN MATERIAL.
Daca sunt cazuri care par a nu se incadra in regula aceasta, ele pornesc dintr-un nivel superior noua (tot de natura spirituala, dar pe care noi nu-l putem vedea ), sau vin pe care ereditara de la cei care pot fi cauza de inceput, evident tot in aceasta ordine (I- spiritual; II- material).

Pt. indepartarea indoielilor cautati pe unde puteti (sau internet):

ASA A APARUT LUMEA - Ed. Cristliche Literatur - Verbreitung - o prezentare documentata a felului cum a aparut lumea (Universul) vazuta atat din punct de vedere stiintific (teoria evolutionista), dar si biblic (In lumina Sf. Scripturi);

BOGATIA LA INDEMANA TUTUROR - Robert Collier - nu este o carte de religie; e o carte scrisa cu multa munca in timpul celor 25 ani de studiu; o carte a concluziilor f. pretioase privind omul si "bogatia sa" dinlauntru.

CEI SAPTE ANI APOCALIPTICI - de Ion Tugui (bun crestin roman - fost redactor la un ziar de f. mare tiraj in Romania "Magazinul"- rubrica despre Paranormal)- aici va veti putea face o imagine despre cum ar putea fi/cum este dincolo - o lume cu mult superioara calitativ decat a noastra, dar si vesnica; redarea celor povestite de cineva care a vizitat acea lume.

PENTRU NICK,

Mai exista inca intrebari printre marii teologi cu privire la "destin"; Ce v-ar putea sugera de ex. afirmatia lui David?

"Cand nu eram decat un plod fara chip, ochii Tai ma vedeau;
Si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna dintre ele."

(David, la randul lui, suferind si el de depresie in urma unui pacat facut - desi era considerat "om dupa inima Lui D-zeu" si f. iubit de El care a vazut mantuirea dealtfel.)

Nu ar putea fi vorba de predestinare aici?

Aveti grija de dv.! Cu drag pt. toti.
0
13-01-2010, ora 15:50
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
SCUZE! am fost intrerupta.

"Sa ma multumesc cu ce am?...nu am nimic" - bine ati spus! Nu avem si nu suntem nimic, daca nu ar vrea El: sa respiram, sa vorbim corect, sa vedem cu ochii nostri, sa putem merge...etc
Nu ati fost niciodata in imposibilitatea acestor lucruri?
Daca nu, s-ar putea sa va aduca Cineva, ca sa puteti dupa aceea sa spuneti, "Doamne, Iti multumesc ca sunt un pic mai bine decat atunci..." De aici se incepe a construi si numai in acest mod. Restul e eroare fatala!
Doamne ajuta!
0
13-01-2010, ora 16:11
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
bleuciel, fara "dvs" te rog, macar pe internet sa fim egali...

Da, vreau cu adevarat o indreptare spre bine. Dar care o fi binele si care o fi raul ?

Desi am inceput topicul asta cu Cioran, nu intentionez al face un topic filosofic. Pur si simplu el s-a nimerit sa spuna cuvintele care ma reprezinta cel mai bine. Putea foarte bine sa le fi spus altcineva... E buna si putina filosofie in viata omului, dar nu prea multa ca iti poti pierde mintea.

Vad ca e inevitabila problema cu Dumnezeu. OK, sa vorbim si despre asta nitel.
Sa zicem ca eu sint un extraterestru care am venit pentru prima oara in vizita la voi pe Pamint si nu stiu nimic despre...Dumnezeu asta. Imi puteti spune si mie : CE ESTE DUMNEZEU ? Asa... in citeva cuvinte. Simplu si concret ! Pe urma o sa-mi spun si eu parerea...


["Daca sunteti dispus a-i asculta si pe altii care vor in mod sincer si dezinteresat sa va ajute, intr-o zi, ati putea fi unul dintre invingatori si nu victima."]

- Eu ascult pe toata lumea, dar nu garantez ca voi face exact ce mi se spune. Toate informatiile care le primesc din exterior le trec prin ratiunea mea si apoi iau decizia daca sa le urmez sau nu. Liberul arbitru, nu ? Daca n-as face asa ar insemna ca nu ca eu nu sint eu, si sint decit o papusa manipulata...


"INTERVIU PERSONALITATI - GYURI PASCU"
Exact ! Deci oamenii au primit 2 nestemate : iubirea si iertarea. Iubirea o inteleg perfect, defapt cred ca ar fi de ajuns numai asta. Iertarea nu prea o inteleg citeodata... Adica daca unu iti violeaza nevasta tu ii zici : " - Te iert frate ! Hai sa-ti dau o bere... " ? Inteleg iertarea unei greseli neintentionata din nestiinta, dar nu concept iertarea unei "greseli" din prostie si rautate.
0
13-01-2010, ora 18:50
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Scuze pt. "dv." - a fost din obisnuinta; ai vazut c-am inceput altfel.

Un om care merge la intamplare in viata, s-ar putea sa cada intr-o groapa atat de mare incat sa nu mai poata iesi niciodata!

Nu e vorba de filozofie! E NEAPARAT NEVOIE, CA OM, VULNERABIL (cum suntem toti) SI TRECATOR, DAR SI CA VIITOR SOT ŞI TATIC (cap de familie), sa ai o gandire sanatoasa si bine conturata in legatura cu viata. Tu vei raspunde intr-o zi pentru viata si timpul care ti-au fost daruite, dar si de vietile copiilor si sotiei - in cazul ca vei avea familie.

Care o fi binele si raul?
Pana si un copil stie asta, Daniele, sa nu ne prefacem!
Daca o sa te uiti in Noul Testament, Evrei, cap. 10:16- 28...si poti citi si mai mult, vei vedea ca lucrul acesta Il are In vedere D-zeu"sa scrie legile Lui in inima si mintea oamenilor...si sa indeparteze pacatele de la ei..." - e vorba de cei ce cred in jertfa mantuitoare a Domnului Iisus.

Ce e Dumnezeu? "E calea, adevarul si viata", Facatorul cerurilor si al pamantului, a tuturor celor vazute si nevazute...etc.
"Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. "
Este suprainteligenta, inspiratia, harul (geniul insusi), Cel Atotputernic, Iubirea Insasi, Bunatatea, Iertarea, Drept Judecator...si un foc mistuitor - grozav lucru sa cada cineva in mainile Lui!

Cred ca poti usor gasi dovezi pt. ceea ce spun. Mai cauta pe internet (youtube) tot ce te-ar interesa, eventual marturii ale celor care au fost f. bolnavi, sau care au suferit moarte clinica, lesin...
Cand eram in liceu am citit o carte de la cineva "Exista viata dupa moarte?"- si acolo erau marturii ale oamenilor care trecusera prin astfel de experiente. Nu o mai am, din pacate.

Gyuri Pascu - 2 nestemate:
Trebuie sa eviti astfel de oameni pe cat posibil, bineinteles (ne trebuie intelepciune)!
Se ajunge la aceasta putere de a-i putea ierta pe toti oamenii dar numai El o poate da omului statornic in credinta in El; Neiertand pe toti, la randul nostru nu vom fi nici noi iertati de El (sau altfel spus, vindecati).

Liberul arbitru trebuie sa functioneze corect intr-un sens al "cresterii si infloririi" fapturii mult iubite de D-zeu si careia i-a dat chip dupa Chipul Sau...insa de ce aceasta faptura aleasa ar vrea sa moara neaparat, tot nu inteleg!

Trebuie sa fii nebun sa nu doresti sa traiesti! Nu cred ca e cazul.

D-zeu sa te binecuvinteze!
0
13-01-2010, ora 19:11
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Vezi ce bine intuiesti?
De fapt iubirea cuprinde toata legea lui D-zeu.

Insa pt. ca omul e imperfect ( frate bun cu pacatul- din Adam noi venim, el a pierdut calitatile cu care ne innobilase D-zeu pe noi la inceput, la creatie) - asa ca tot din cauza noastra a trebuit sa fie nevoie de iertare; ca sa putem ierta greseala care nu s-ar face daca ar fi peste tot iubirea; dar cum asta nu se intampla, ci dimpotriva, ...in vremurile din urma...oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, ...nemultumitori, fara dragoste...clevetitori, ...neiubitori de bine. - 2 Timotei 3:2-3.

Psihoterapeutul lucreaza cu omul la fel: il ajuta sa se redescopere, atentie! Liberul arbitru poate fi usor influentat negativ. Fii treaz! Esti iubit si nu stii?
0
13-01-2010, ora 19:33
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
OK, Sint total depsit... citate din bible, Matei cap. 10 cu 4, deja e prea mult.
Offfff, bleuciel si ceilalti, voi sinteti niste oameni buni, cum sa fac sa ma primiti si pe mine in mijlocul vostru asa cum sint, fara nici un Dumnezeu. ? Eu ma simt bine asa cum sint, n-am nevoie de Dumnezeu, am nevoie de VOI oameni buni ! :(((
0
13-01-2010, ora 20:06
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
esti f dragut!

E bine asa cum esti! Fii binevenit! Mai vechi esti tu ca mine!
Ma rog pt. tine. D-zeu nu cere teorie, ci viata traita din plin. Aici e problema, ce spui?
Daca vei cere cu sinceritate ceva ce-ti doresti, si vei fi cinstit cu tine si statornic, sa stii ca El te-asculta. Te va binecuvanta cand nici nu te astepti. D-zeu nu tine seama de fata omului (nici de pregatirea lui), ci de sinceritate...

Nu varsa lacrimi
pe procesul-verbal al anilor pierdut.
Ci intoarce pagina
si zambeste, zambeste vazand
Frumoasele pagini nescrise, ce pentru tine raman.

Noapte buna!
0
13-01-2010, ora 20:13
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Depinde ce inseamna viata traita din plin. Daca inseamna numai petreceri cu manele si cu masa plina de bautura si mincare atunci nu asta vreau.

De 30 de ani tot cer... si nimic, cit sa mai cer. ? Mai am nitel si mor, s-a dus viata asta. Iar eu n-am facut decit sa ma chinui. Aaaa nu, sa nu-mi spui ca urmeaza "cealalta", te rog !
0
15-01-2010, ora 01:14
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Life, it seems, will fade away
Drifting further every day
Getting lost within myself
Nothing matters, no one else

I have lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free

Things not what they used to be
Missing one inside of me
Deathly lost, this cant be real
Cant stand this hell I feel

Emptiness is filling me
To the point of agony
Growing darkness taking dawn
I was me, but now... hes gone
0
15-01-2010, ora 03:24
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Mi-a cerut cineva sa traduc.
Ok, incerc, dar parca isi pierde tot farmecul cind o citesti in romana :


" Pare ca viata se stinge
Putin cite putin, in fiecare zi
Simt ca ma pierd si eu
Parca nimic nu mai conteaza...

Mi-am pierdut dorinta de a trai
Nu mai am ce oferi
N-a mai ramas nimic
Vreau sfirsitul sa ma elibereze...

Nu mai e cum era odata
Parca lipseste ceva din mine
Ce durere cumplita... nu poate fi adevarat
Nu mai suport iadul asta

Un gol simt ca ma umple
Pina la disperare
Un intuneric se lasa
Din cel ce eram odata... n-a mai ramas nimic... "
0
15-01-2010, ora 08:12
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hy!

"Nu pot testa in nici un fel ca mai e ceva dupa moarte, nu s-a intors nimeni sa ne spuna, iar ce scrie in carti e... ca si la televizor. Si chiar daca ar fi, nu are nici un sens, e total absurd !"
- Crezi că poţi generaliza în cadrul unei sfere fără să-i cunoşti toată suprafaţa şi toate elementele structurale? Cunoşti tu toţi oamenii care au decedat, pentru a concluziona că nu s-a întors nimeni? Ce nu are sens şi ce anume este total absurd?

"De ce sa ma chinui in viata asta si sa fiu fericit in alta ? Asta ce-are ? N-are nimic, iti spune eu, dar unii vor mai mult si atunci alta cale nu e, decit sa ne multumim noi cu mai putin. Deci parerea mea ca este ca e vrajeala de doi bani."
- Care este diferenţa dintre efemeritate şi veşnicie? Crezi că ţi-ar plăcea mai mult suferinţa veşnică decât cea efemeră? Nu este nicio vrăjeală, este o realitate subtilă!

"Zi si mie, tu nu ti-ai dat seama nici acu cit de manipulata este lumea asta ? N-ai auzit texte de genu "sa-i prostim pe prosti" sau "cit timp exista prosti sa mincam si noi o piine". Prostii fiind marea majoritate naiva a lumii."
- Ba da, mi-am dat seama, dar nu pot schimba concepţiile, principiile, manifestările, intenţiile şi doleanţele celor care manipulează; fiecare persoană face ce, cum, când şi unde crede de cuviinţă să facă. Libertate este un drept primordial şi fiecare înţelege acest drept aşa cum vrea, cum poate, cum îi convine etc.
Nu ai de ce să te laşi influenţat de nişte texte perfide, josnice şi manevrante, nu ai de ce!

"Instinctele primare sint prezente si in oameni si in animale, insa oamenii au pretentia ca sint mai evoluati dar se comporta tot ca niste animale. Ar trebui sa le fie rusine..."
- Şi tu ai pretenţia evolutivă, dar totuşi eşti mai puţin credincios decât un animal; şi un animal ştie de existenţa lui Dumnezeu. Îl respectă, Îl simte şi Îl cinsteşte după posibilităţile sale limitate (nu am precizat acest aspect pentru a te jigni, ci pentru a te motiva să înţelegi ceva). Tu eşti un bărbat foarte educat, dar ai suferit mult şi ai unele resentimente; resentimentele te-au transformat în ceea ce eşti: un om care neagă profund existenţa lui Dumnezeu şi consideră viaţa veşnică o chestie absurdă şi egală cu nulitatea.
Te rog să te mai gândeşti, te rog...şi te mai rog să nu mi-o iei în nume de rău. ;)

"Deh, ca sa vezi cit altruism la animale. Si cind treci pe strada pe linga un ciine dai cu picioru in el."
- Cine trece pe astră şi loveşte animale este o fiinţă sub-animalizată. Este o fiinţă fără rang emoţional cultivat şi dezvoltat suficient, pentru a percepe iubirea necondiţionată şi compasiunea pentru fiinţele necuvântătoare. Tu nu faci parte din această categorie de oameni, tu faci parte din rândul oamenilor cu sentimente şi cu potenţial mare de înţelegere şi toleranţă.

"n-am nevoie de Dumnezeu, am nevoie de VOI oameni buni ! :((("
- Ai nevoie de Dumnezeu, pentru că fiecare atom din fiinţa ta este făcut de Dumnezeu şi fiecare respiră numai iubire de la Dumnezeu...dar nu vrei să conştientizezi!

"cum sa fac sa ma primiti si pe mine in mijlocul vostru asa cum sint, fara nici un Dumnezeu"
- Eu voi vorbi cu tine şi te voi ajuta necondiţionat, dacă-mi va sta în putinţă, dar doar dacă vei înceta să vorbeşti urât despre Dumnezeu. Abţine-te, te rog. Nu-L mai jigni, El nu are nicio vină că tu ai suferit şi că ai unele traumatisme. El te-a ajutat întotdeauna, dar nu ai sesizat, pentru că nu ai considerat ajutorul Lui ca fiind un ajutor aşteptat. Repet, pot vorbi cu tine, te pot ajuta, dar fără jigniri cu direcţie divină.


Ai grijă de tine şi fii mai maleabil cu semenii tăi.
Salutări dintr-o cameră parţial încălzită de instalaţie, dar foarte încălzită de iubire ;)))
0
15-01-2010, ora 08:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă Bleuciel,

Nu am făcut acea corecţie cu privire la destin, pentru a vă face să păreţi incoerentă şi imprecisă, din contră. Sper că nu v-aţi supărat...Toată psaltirea lui David este o capodoperă insuflată de Sfântul Duh şi nu poate fi înţeleasă concret. Limbajul pare simplist, dar este mai mult decât abstract, iar semnificaţia cuvintelor este mult prea complexă datorită sinergismului expresiv de la nivelul fiecărei fraze întregi. Deci, ca şi concluzie, există momente predestinate pentru a ne putea ajuta să ne ducem la bun sfârşit menirea, dar nu există predestinaţie totală. Destinul ar fi o robotizare lipsită de voinţă proprie şi acţiuni deliberate, ceea ce ar transforma omul într-o jucărie, deci nu! Cel puţin aşa spun Sfinţii Părinţi; eu simt că spun adevărul, pentru că...simt! Fiecare crede ce vrea, eu doar mi-am expus părerea izvorâtă din suflet, doar atât!

Numai bine şi o zi luminată de armonie şi iubire ;))
0
15-01-2010, ora 12:03
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Cu ce ai putea tu Nick sa ma ajuti ? tu nu stii altceva decit religie...
Ok, as vrea ca cei obsedati de religie (deci cu TOC) sa nu mai ma bage in seama si sa nu mai imi scrie in acest topic pt ca nu ma intereseaza religia. Visare placuta in continuare... daca asta va face bine, si lasati-ma in pace.
Eu voi continua sa sper ca mai exista si alt fel de oameni...
0
15-01-2010, ora 12:03
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Daniel,

E f. frumoasa poezia. Nu stiu daca ai scris-o tu - nu e f. important sa stiu asta, insa daca simti tot ceea ce spui / exprimi e un lucru imbucurator. Multumeste-I pentru asta.
(intre 4 ochi iti spun: mi s-a intamplat, si nu demult, si nu o data, sa vreau sa exprim ceea ce simt si sa nu pot - la propriu, din cauza bolii, si la figurat - din cauza neputintei cuvintelor -, si sa n-am cui...).

Deja ai inceput sa pui o temelie. Contabilizeaza, si nu dai inapoi!

Mai departe: ai spus pe undeva ca ai fost credincios inainte...
Cum de a aparut fisura, durerea sufleteasca? E vorba de o ruptura a relatiei tale cu Ziditorul tau.

ASTA ESTE SUFERINTA EXTREMA! - stiai?

Nu este durere mai mare decat sa fii despartit de Viata Insasi -adica D-zeu. Sa nu mai amintesti de moarte - in situatia aceasta moartea nu te-ar proiecta intr-un ocean de liniste asa cum crezi. E fals - ce crezi!

Starea ta e un semnal de alarma pentru tine ca trebuie sa faci tot ce-ti sta in putere sa te vindeci, nu singur nu vei putea, ci cu ajutor de Sus, prin toate mijloacele care-ti stau la indemana ( VOINTA TA - in primul rand, rugaciune in sinceritate, medicamente, consiliere, prieteni - ca noi, de ex.-).

Esti de felicitat ca ai rabdat atat pana acum si nu ai facut nici un act necugetat. Ajutorul care vine de la El este subtil, delicat. Primeste-l in liniste, nu te revolta impotriva unor lucruri pe care oricum niciodata nu vei avea vreo putere sa le schimbi.
Ceea ce afirmi ca simti, (iad) da, este asa datorita bolii in cea mai mare masura -
STII ca D-zeu cand vrea sa trezeasca un om la realitate, sa-l determine sa vina spre El, il strange cu usa?
Rau de tot! Sau il loveste in punctul vital al fiintei lui, mi s-a intamplat!
(Jovy Eareckson Tada - o fata tanara paralizata de la gat in jos, dar care a ajuns celebra - m-a ajutat sa inteleg asta).

Din cauza noastra face El asta, pt. ca suntem predispusi (datorita structurii noastre genetice, sau nu) sa ne indepartam tot mai mult de SCOP. Nu te-ai simtit niciodata nemultumit (impovarat) de propria-ti persoana?

Sincer, mie mi s-a intamplat cam pe la 20 de ani. Atunci am constientizat eu asta. Ma simteam o piedica
in propria-mi cale! Ma framantam de multe ori in mintea mea spunandu-mi, ce sa fac? Asta nu voi putea face! sa-ma schimb din tiparul in care m-am nascut? Cum? (doream ceva bun pt. mine, sa nu ma intelegewti gresit)

Doamne, Dumnezeule, iar intunericul comunismului de atunci - te distrugea. Fiind intr-un domeniu in care era interzisa religia si orice alta manifestare de acest gen, simteam nevoia acerba de a ma apropia de El -stiind in adancul fiintei mele ca e singurul care scapa pe nenorociti ca mine- dar nu aveam cum s-o fac.
Am supravietuit multa vreme intr-o suferinta ascunsa, neexprimata, incat pe la 23 de ani, am hotarat sa ma casatoresc, sa nu mai fiu singura.
Ei?!
Bineinteles pana s-au asezat lucrurile m-am imbolnavit si mai grav, a venit si sarcina, am facut diabet -beam extrem de mult lichid -de era sa-mi innec bebelusii in burta! - hai, razi! si gata. M-au internat de urgenta si asteptam sa mor (complet nefericita).

Nimeni nu stia ce e cu mine. acum spun pt. prima data.
Si n-am murit totusi! Dar a fost neinchipuit de greu travaliul - gemeni, etc.
Apoi, ca o masa inerta, am adormit, si cred ca am dormit f. profund vreo cateva saptamani...trezindu-ma treptat ca dupa un cosmar- dar fiind un om nou.

Nu voi mai povesti si despre alte "rascruci" la fel de dureroase sau chiar mai rau, am vorbit deja prea mult.

Cand m-am vazut pe malul celalalt, i-am multumit lui D-zeu pt. ca supravietuiesc, am tras concluzia care se cuvenea si am mers mai departe...Slava Domnului ca esti viu- asa mort cum spui ca te simti- daca mai poti striga dupa ajutor, mai poti fi salvat. Ai grija de tine! Esti pretios in fata Lui, de aceea existi, alfel poate ai fi murit demult. Nu te juca cu cuvintele. Apeleaza la preoti (duhovnic) sau la alti credinciosi sa se roage pt tine. Fii tu insuti pe faza. Nu primi ganduri de la cel rau, El poate fi invins de tine, simt asta. Doar nu esti o mamaliga. D-zeu ne-a dat fiecaruia puterea sa ne impotrivim lui, si el fuge de la noi. Insa i-ai dat tu prilejul (poate fara sa-ti dai seama) - prin intristari, poate singuratae, sa te subjuge si sa-si impuna minciuna lui in mintea ta.
DESTUL! STOP!
(Daca sunt lucruri care tin de noi, oamenii, si te putem ajuta concret, pe langa ceea ce se-ntampla pe forum, te rog sa ne spui)

Doamne ajuta!
0
15-01-2010, ora 12:12
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
dragul meu, tu nu realizezi ce spui!
Vad clar ca te contrazici. De fapt toti suntem asa, simtim asa, ...De ce trebuie sa cauti alti oameni?
Ma pot ruga pt. tine, daca vrei.
Cand am fost si eu -acum 2 ani in gura mortii- mi-am amintit promisiunea Lui, si i-am spus-o privind spre cer: "Eu stiu ca pentru tine, niciodata NU e prea tarziu. Eu stiu ca Tu poti totul"
Nu te mint, cu medicamente + tot ce s-a mai putut, ajutor de la altii...apare lumina: incet. incet.Nu te lasa biruit de rau! Scrie pe mesaj privat, exact ce vrei.
0
15-01-2010, ora 12:14
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
"Eu stiu ca pt Tine..."
0
15-01-2010, ora 13:04
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Nick, ai o cunoastere superioara fata de noi toti.
Dumnezeu sa te binecuvinteze!
0
15-01-2010, ora 17:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"Cu ce ai putea tu Nick sa ma ajuti ? tu nu stii altceva decit religie...
Ok, as vrea ca cei obsedati de religie (deci cu TOC) sa nu mai ma bage in seama si sa nu mai imi scrie in acest topic pt ca nu ma intereseaza religia. Visare placuta in continuare... daca asta va face bine, si lasati-ma in pace.
Eu voi continua sa sper ca mai exista si alt fel de oameni..."

- Crezi tu că sunt obsedat de religie? Wow, de data asta chiar m-ai făcut să realizez că eşti chiar pierdut în translaţie şi creaţie! Ţi se pare ţie că activitatea mea de pe acest forum constă numai în religiolizare? Şi dacă ar fi constat în asta, ar fi acest aspect ceva îngrijorător? Ucide pe cineva cunoaşterea religiei?
Te pot ajuta, dar nu voi mai încerca niciodată, pentru că nu-ţi doreşti, şi nu am de gând să apelez la silire zilnică. Eu ştiu ce ştiu, şi ştiu pentru că aşa trebuie să ştiu. Nu ştiu numai religie. Iubirea pentru Dumnezeu este un sentiment natural. Nu sunt obsedat, sunt un om normal, tu eşti cel obsedat; eşti obsedat să fii aşa cum eşti, pentru că aşa vrei tu să fii.
Tulburare obsesiv-compulsivă??? Ha, ha, ha, nici măcar nu ai cunoştinţe aprofundate despre această condiţie medicală. Citeşte DSM IV-TR şi după această lectură te rog să-ţi exprimi diagnozele, nu înainte.
NU am să te mai bag în seamă, stai liniştit; numai bine!

Doamnă Bleuciel, vă rog să nu mai scrieţi nimic despre Dumnezeu, pentru că oferiţi informaţii preţioase pentru cineva care simte doar "nimic" pentru Dumnezeu.
Mulţumesc pentru aprecieri; nu sunt superior nimănui!


P.S. Acesta este ultimul meu mesaj; Toate cele bune!
Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
16-01-2010, ora 02:20
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Nu, nu e scrisa poezia (care defapt e cintec) de mine, dar simt tot ceea ce scriu aici.
Exact la fel si eu : nu prea pot sa ma exprim. Din cauza asta mai ma folosesc si de ce au scris altii. Se pare ca avem aceeasi problema.
Da, conteaza foarte mult si cui te adresezi, de cele mai multe ori n-ai cui... Oamenii sint ocupati cu treburi mult mai importante (cum ar fi religia) decit sa stea si sa te asculte pe tine.


"" ai spus pe undeva ca ai fost credincios inainte... Cum de a aparut fisura, durerea sufleteasca ? ""

Eh, e poveste lunga. Poate am sa o spun odata. Dar e acelasi lucru cu ce i s-a intimplat lui Miu Anastasia (un alt user de pe forum, nustiu daca o stii). Cind am intrat aici si am vazut ca mai exista cineva care a trecut exact prin ce am trecut eu eram foarte fericit, dar ea nici macar nu vrea sa vorbeasca cu mine... :( sint distrus. Probabil il cunoaste si ea pe Nick, iar daca Nick a zis ca eu sint Antihristul :)) iti dai seama... ce valoare are cuvintul meu impotriva acestui "Dumnezeu" consacrat al forumului : Mr. Nick


"" Starea ta e un semnal de alarma pentru tine ca trebuie sa faci tot ce-ti sta in putere sa te vindeci, nu singur nu vei putea, ci cu ajutor de Sus ""

Nu, nu cu ajutorul celui de sus si nici cu ajutorul celui de jos, ci doar cu ajutorul semenilor mei : oamenii !
Suferinta mea extrema e singuratatea absoluta (atit psihica cit si fizica).


"" Esti de felicitat ca ai rabdat atat pana acum si nu ai facut nici un act necugetat ""

Nu am cum sa-mi iau eu viata, pentru ca VIATA e ceea ce imi doresc cel mai mult ! Eu, si o insecta daca o prind prin casa o iau si-o dau afara, n-o omor. Sint si exceptii, cum ar fi tintarii :)) astia vor sa faca rau, asa ca ii extermin cu o lovitura fulgeratoare ! si la fel as face cu orice specie malefica, inclusiv homo sapiens.


"" nu te revolta impotriva unor lucruri pe care oricum niciodata nu vei avea vreo putere sa le schimbi. ""

Da, stiu. :(


"" Apeleaza la preoti (duhovnic) sau la alti credinciosi sa se roage pt tine. Ma pot ruga pt. tine, daca vrei. ""

Nuuuuuuu, te rog nu te ruga pt mine ! E pierdere de timp. Si nici nu vreau sa fiu amestecat deloc in treaba asta murdara.


"" Daca sunt lucruri care tin de noi, oamenii, si te putem ajuta concret, pe langa ceea ce se-ntampla pe forum, te rog sa ne spui. Scrie pe mesaj privat, exact ce vrei. ""

Dar pot sa spun si aici ce vreau, nu e un secret. Vreau o cina la cel mai scump restaurant din New York, o naveta de Jack Daniels, cea mai fina dama de companie, un Ferrari si un pistol incarcat.
Glumeam. :)
Defapt cred ca am mai spus deja. Caut oameni care sa vibreze pe aceeasi lungime de unda cu mine. Pentru ca e foarte greu sa fii singur... Fiintele evoluate simt nevoia de societate. Nu pot sa cred ca sint singurul din "specia mea", ma ingrozeste acest gind.
Sanatosi sa fim, ca banii ii facem noi pe urma...


"" De fapt toti suntem asa, simtim asa, ...De ce trebuie sa cauti alti oameni ? """

Da, sintem cam la fel dar ne desparte chestia asta numita "religie". Voi nu vedeti mai departe de sfera asta iar eu nici macar nu vreau sa intru in ea. Ce ciudat... parca se spunea ca dumnezeu trebuie sa apropie oamenii. Dar pina acu nu ne-a facut decit sa ne certam intre noi... desi toti sintem de acord cu ideea fundamentala : iubirea. Dar voi vreti sa o complicati. De ce trebuie neaparat sa asociati aceasta iubire cu o fiinta superioara imaginara (sau mai multe: treime, patrime, septime...) ? La ce ne trebuie biserici, sfinti, ingeri, draci, icoane, carti sfinte, etc... Chiar trebuie sa pastram toate timpeniile lasate mostenire de la stramosii nostrii care dansau in jurul focului ? Sa stiti ca lucrurile cele mai apropiate de realitate sint lucrurile simple. Apropo... ati vazut cit de groasa e Biblia ? Hm, cita caterinca pt o chestie care se poate exprima intr-un singur cuvint...


Oameni buni, nu mai aveti frica de ceva care nu exista ! Voi sinteti puterea suprema in aceasta lume in care traim. Voi o puteti face un paradis... si tot voi o puteti distruge. Alegerea e a VOASTRA !

Na, ca i-ar am dat cu mucii in fasole si am vorbit de religie. Ooofff... eu deja am obosit.

Dar se spune ca "Singurul lucru necesar pt ca RAUL sa invinga este ca BINELE sa nu faca nimic."
0
16-01-2010, ora 04:54
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"Eh, e poveste lunga. Poate am sa o spun odata. Dar e acelasi lucru cu ce i s-a intimplat lui Miu Anastasia (un alt user de pe forum, nustiu daca o stii). Cind am intrat aici si am vazut ca mai exista cineva care a trecut exact prin ce am trecut eu eram foarte fericit, dar ea nici macar nu vrea sa vorbeasca cu mine... :( sint distrus. Probabil il cunoaste si ea pe Nick, iar daca Nick a zis ca eu sint Antihristul :)) iti dai seama... ce valoare are cuvintul meu impotriva acestui "Dumnezeu" consacrat al forumului : Mr. Nick"

- Daniele, eu nu am spus că tu eşti antihrist, tu ai înnebunit? Eu am spus că cei care nu sunt cu Dumnezeu, sunt împotriva lui, ce înţelegi prin această afirmaţie? Nici măcar nu-mi aparţine afirmaţie, Îi aparţine Mântuitorului. Tu te simţi antihrist. Nu mai spune că aşa te-am făcut eu, nu este adevărat. Eu sunt robul lui Dumnezeu, nu sunt "dumnezeu" consacrat, iar faci corelaţii absurde.
Stai liniştit, nu sunt supărat pe tine, ştiu să iert în totalitate şi acţiuni mai grave, nu că te-ar interesa pe tine...
0
16-01-2010, ora 05:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
*afirmaţia
Adaugă un comentariu / răspuns
234 comentarii 12 ..... 7 8 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul