suflu sistolic, baietel de 1 an si 9 luni

23-10-2007
cristinarai
Nu este medic/terapeut
cristinarai
Am un baietel de 1 an si 9 luni. A fost diagnosticat cu suflu sistolic. Face des bronsiolita, anul acesta a facut o data in ianuarie si acum este iar cu bronsiolita.
are vreo legatura cu suflu sistolic, sunt acesti copii mai predispusi sa faca aceasta boala?
2 comentarii
0
24-10-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
In general, atunci cind medicii se refera la "suflu sistolic" la copii, ei vorbesc despre o conditie total fara semnificatie medicala. Pur si simplu din cauza conditiile hemodinamice (de circulatie a singelui) particulare la copii se poate auzi uneori un suflu cardiac; el se mai numeste si "inocent" tocmai pentru ca este fara semnificatie. Desigur, pot exista sufluri la copii care sa sugereze boli cardiace importante; nu e cazul la dv, altfel vi s-ar fi spus. Acest suflul sistolic nu are nici o consecinta asupra sanatatii, nu are legatura cu bronsiolita sau cu alta boala pe care o face copilul dv. Bronsiolita este o boala destul de frecventa la copii, e data de un virus pe care ei il contacteaza usor mai ales in colectivitati. Are o evolutie proasta la copii mici - sub un an -, la copii de virsta baietelului dv de obicei nu se manifesta asa de agresiv. Dupa o prima infectie da un fel de imunitate, de scurta durata insa, asa ca daca il va intilni din nou, va repeta infectia. Probabil asta s-a intimplat. Sezonul de "circulatie" al RSV este in general octombrie- aprilie, iar un vaccin eficient nu se recomanda decit la copii cu boli cronice severe. Deci, in cazul dv.: nu va ginditi la suflul sistolic, nu are nici o legatura, iar in ceea ce priveste bronsiolitele- evitati colectivitatile de copii, daca se poate, daca nu, nu va faceti probleme. Cu cit o sa creasca, o sa scada frecventa acestor boli. Atentie insa, cind este bolnav, trbuie vazut de dr. Bronsiolita afecteaza caile respiratorii mici, asa ca este important in aceste perioade de asigurat ca baietelul dv se ventileaza (respira) asa cum trebuie.

Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
17-10-2012, ora 09:40
rianna2008
Nu este medic/terapeut
rianna2008
buna ziua. si fetita mea in varsta de 4 ani jumatate are suflu la inima.este un copil normal nu oboseste nu a avut anemie.totusi ar trebui sa merg sa-i fac o ecocardiografie?multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suflul sistolic
  •