Sugar 3 luni plange nejustificat

10-11-2014
lelia2002
Nu este medic/terapeut
lelia2002
Am o nepotica de 3 luni si jumatate. Pana la 3 luni avea un program normal, mese la 3 ore si somn toata noaptea. De doua saptamani plange fara sa aiba un motiv, mananca din 2 in 2 ore, chiar si noaptea. A fost consultata de trei medici si in afara de o usoara iritatie a gatului nu a fost diagnosticata cu nimic. Care sa fie motivul acceselor de plans prelungite si repetate, indiferent ca e zi sau noapte. Dorim urgent raspuns.
1 comentarii
0
11-11-2014, ora 16:32
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
La aceasta varsta, copilul inca are dreptul sa planga 4 ore/zi (de foame, de somn, pt ca nu e schimbat la timp sau nu i se ofera suficienta atentie). Faptul ca a fost consultata de 3 pediatri, care nu au obiectivat nimic in momentul examenului si ca agitatia insotita de plans dureaza de 2 saptamani, ma indeparteaza de o patologie acuta, urgenta. Cele 2 motive simple la care ma gandesc sunt: foamea sau colicile. Cum este alimentata? La san sau cu formula de lapte praf? Daca este alimentata doar la san, poate nu se satura, in sensul ca nu mai primeste cantitatea de lapte pe care o primea pana acum. Sau, daca este alimentata cu formula, este aceeasi pe care o primeste de la nastere? Sau a fost schimbata dintr-un motiv sau altul de curand?
O alta cauza, dupa cum va spuneam, ar putea fi colica bebelusului (recunoscuta dupa faptul ca sugarul plange inconsolabil, se inroseste, isi freaca piciorutele).
De asemenea, mai ales odata cu sosirea anotimpului rece, parintii tind sa supraincalzeasca copii, imbracandu-i foarte gros si facand o temperatura de 25 de grade in casa, cand 21-22 de grade sunt mai mult decat suficiente. Sugarii sunt foarte sensibili la temperatura, iar daca nu se simt confortabil, protesteaza pe masura.
Astept mai multe informatii.
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Descifrarea strigătelor de durere ale bebelușului nu este o abilitate înnăscută, ci trebuie învățată
  • Care este cel mai bun mod de a calma un copil care plânge?
  •