Sugar care se îneacă atunci cand mănâncă si apoi intra intr-o stare de inconstienta

06-07-2017
IoanaAdochiei
Nu este medic/terapeut
IoanaAdochiei
Buna ziua,

Va contactez in legatura cu un sugar care se îneacă atunci cand mănâncă si apoi intra intr-o stare de inconstienta.

In general s-a inecat atunci cand manca si era si putin înfundat din cauza mucisorilor de lapte din spatele nasului (pe care nu reusesc sa ii scot chiar dacă ii fac aerosoli). Cu ser fiziologic direct in nas se îneacă.

Am fost internată cu el la Budimex doua saptamani si s-au facut toate investigatiile sugerate inclusiv supraveghere EEG-EKG-video pe o perioada de 6 ore.

Nu se îneacă mereu iar in perioada investigațiilor nu s-a inecat.

Dar atunci când se îneacă se înmoaie, ajunge în câteva secunde in stări de hipotonie musculara, iar pentru 15-30-45 minute pare ca lesina sau adoarme foarte profund, nu mai raspunde la niciun fel de stimul sau scanceste in anumite momente cand le simte dar nu deschide ochii. Respira încet spre superficial însă SPO2-ul si ritmul cardiac nu par sa ajunga la valori sub 70 respectiv 60. Spun nu par deoarece atunci cand evenimentele aveau loc, aparatele de monitorizare o luau razna deoarece copilul se misca sau il miscam eu luandu-l in brate. Indiferent de ce manevre fac eu si-a revenit singur până acum.

Au fost aproximativ 5 episoade lungi de 30 min in o luna jumatate si episoade mai scurte uneori succesive. Medicii au obserbat ca bebelusul are apnee in somn, la san si la reflux.

Ati mai intalnit astfel de cazuri? Ma sperie foarte mult starile in care intra. Va rog sa ma sfătuiți in legatura cu ce as putea face in continuare sau sa imi comandati o directie in care as putea sa ma îndrept. Este posibil ca dupa ce se îneacă organismul sa intre in starea de inconstienta pentru a-si reveni?

Cu deosebita considerație,
2 comentarii
0
07-07-2017, ora 22:14
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Consult la neuropsihiatrie infantila si in plus incercati sa-l duceti la impartasit si miruit cat mai des !
0
08-07-2017, ora 09:03
IoanaAdochiei
Nu este medic/terapeut
IoanaAdochiei
Buna ziua. Multumesc pentru sugestii. Am fost la neurologie pentru copii. La miruit si împărtăsit cred că este cea mai buna cale acum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: