Sunt disperat! Ce sa fac sa-mi salvez casnicia?

21-05-2011
pgi
Nu este medic/terapeut
pgi
Buna! Am sa incerc sa-mi expun problema si as dori un sfat.
Am 28 de ani iar sotia 26. Suntem impreuna de aproape 10 ani si casatoriti de aproape 5 ani. Ne-am casatorit la o varsta destul de frageda eu 23 respectiv 21. Amandoi aveam un loc de munca plus ca ea mai era inca studenta. La inceput totul era perfect, ne imparteam sarcinile prin casa, ieseam in oras. Dupa aproximativ 1 an au inceput sa apara problemele. Cred ca am lasat garda jos prea devreme. Veneam obosit de la serviciu, in loc sa o ajut ma puneam in fata televizorului sau a calculatorului. I-am explicat ca sunt obosit si o ajut mai tarziu, ea voia pe moment. N-a zis nimic, eu continuam sa fac asta. N-am mai iesit prin oras decat la prieteni, iar la sfarsit de saptamana la socrii sau la parinti la tara. Au inceput sa apara mici reprosuri, fara sa le dam importanta. Concediile le faceam de obicei cu sora ei si sotul acesteia. Intr-o seara a izbucnit o cearta intre cei 4, fetele vs. baietii. Ametit fiind mi-am pierdut putin cumpatul si am imbrancit-o, nu am lovit-o. Urmatoarea zi am regretat, mi-a zis ca m-a iertat, desi s-a speritat, dupa care totul a fost ok.
Eu incet incet am cam luat-o cu alcoolul. Ne-am cam ignorat dupa care reprosurile erau din ce in ce mai dese. Ne certam din nimicuri. I-am cerut sa analizam ce se intampla, sa luam masuri, dar ea "considera" ca impacarea este mai "dulce". ok, am lasat-o asa. I-am dat libertate shopping, cu prietenele, masina. Totul a fost bine pana cand odata cu continuarea studiilor. au inceput tot felul de intrebari idioate de genul : de ce nu m-ai sunat daca stiai ca intarzii? numai pe prietenele tale stii sa le suni? unde esti? cat stai? in ultimii doi ani nu-i mai faceam nici o atentie, am considerat ca dandu-i cardul e mai ok. Totul era normal pana la o cearta mai puternica, urmatoarea zi: " nu te mai iubesc, s-a terminat, cred ca ar fi bine sa divortam. te-ai schimbat. esti ok ca prieten dar ca sot nu." O lume intreaga se nariuie. imi mai da timp sa ma schimb dar pt mine nu pentru noi. orice am incercat sa fac, adica sa fi facut la momentul potrivit era in zadar. se agrava mai tare, imi zicea ca incerc s-o cumpar. incercam sa vad motivul care a determinat-o sa faca acest gest asa de brusc. degeaba tot mai tare se agraveaza. Sunt disperat! nu gasesc solutii. va rog ajutati-ma, nu vreau sa se termine casnicia.
11 comentarii
0
21-05-2011, ora 18:48
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,

te citez:
"Sunt disperat! nu gasesc solutii. va rog ajutati-ma, nu vreau sa se termine casnicia. "

Poate, zic poate...era bine DACA, iti puneai aceasta intrebare INAINTE de a te complace sau a face CEEACE cred si crezi si tu..ca, TREBUIA FACUT ALTFEL.cu iubire, dragoste..cu..

iti doresc TOT binele din lume si
sper ca sa gasiti o "portita" sa depasiti acest "BARAJ".

Intrebare:
- DE CE faceati C.O. cu sora EI si cumnatul?
- DE CE atatea vizite pe la unii sau ambii parinti?
- nu cumva raspunsul la primele 2 intrebari, sa fii avut efect NEGATIV asupra casniciei voastre?..eu zic ca, DA...si asta poti sa-i reprosezi TU sotiei..daca TE iubea, ar fii dorit sa fie in C.O. DOAR cu tine..

O seara minunata sa ai!...sa fiti fericiti impreuna.
Doamne ajuta!
0
22-05-2011, ora 02:16
Astarte
Nu este medic/terapeut
Astarte
Salut Pgi!imi pare rau sincer pentru ceea ce t-i se intampla, in primul rand as vrea sa stiu daca inca mai bei, in al 2-lea rand ar trebui sa incerci sa te pui in locul ei(terapia inversa merge intotdeauna), tu practic ai cam lasat-o singura, din cate vad nu prea ati facut diferite activitati impreuna, ce zici daca ati incerca sa comunicati mai mult?si sa faceti ceva ce va place amandurora, un weekend la peste, sau o seara in club, o plimbare in parc, mergi cu ea la cumparaturi, faceti piata impreuna..etc-etc..sunt o gramada de chestii care le puteti face impreuna si sa iesiti din rutina pentru ca rutina e principalul vinovat si ea omoara casniciile in cred ca 90% din cazuri!am avut si eu probleme dar le-am depasit impreuna cautand foarte serios motivul de la care a pornit totul!si sa-ti mai spun ceva foarte sincer, restul familiei nu prea aduce ceva bun intr-o relatie, intotdeauna se gaseste careva sa-i bage unuia dintre voi cate o prostie in cap despre celalalt, mai lasati-i si axati-va pe relatia voastra, traiti in 2 si cautati sa aveti cati mai multi prieteni ca sa puteti diversifica vizitele! sper sa-ti fie e folos ce ti-am spus si sper sa rezolvati problemele ca ar fi si pacat sa divortati asa de curand!!!!!mult noroc!!!!!
0
22-05-2011, ora 07:08
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Sa zic si eu ceva. Am fost la o cununie saptamana trecuta si, la sfarsitul slujbei, preotul a tinut o cuvantare mirilor si a zis asa: " Daca va suparati, sa va suparati pe rand"... Poate e bine sa incerci sa nu mai argumentezi nimic ca sa nu se mai apara certuri, sa taci pur si simplu un timp. Eu cred ca intr-o casnicie trebuie sa existe multa toleranta. Si inca ceva, indiferent cat de mari sunt necazurile, alcoolul nu este o solutie.Numai bine
0
22-05-2011, ora 12:40
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
salvarea casniciei depinde in ceea mai mare masura de sentimentele pe care le mai are fata de tine.daca te mai iubeste merita sa incerci, daca nu...greu de spus.iti doresc tot binele din lume, dar sa nu repeti niciodata ceea ce ai facut in aceasta casnicie.
0
23-05-2011, ora 14:18
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Buna ziua,
Ceea ce aveti dvs de facut in primul si in primul rand este sa lucrati la problemele dvs.
-Sa va evaluati stilul de viata si daca alcoolul este o problema sa solicitati ajutor psihologic sau psihiatric in acest sens
-Sa va programati timpul de munca si odihna in asa fel incat sa existe un echilibru
-Sa va luati timp si pentru micile treburi casnice
-Sa va evaluati viata spirituala- daca aveti asa ceva si daca va doriti o viata spirituala
-Sa alocati timp pentru comunicarea cu cei dargi- comunicare inseamna dialog fata in fata si nu poate fi inlocuita de nimic altceva, nici macar de un card de shopping
-Daca simtiti ca e necesar sa mergeti la cateva sedinte de psihoterapie si/sau sa cititi carti de dezvoltare personala
Nu in ultimul rand, ci cel mai important lucru sa faceti toate acestea precum si alte schimbari necesare PENTRU DVS SI PENTRU VIATA DVS si nu cu unicul scop de a va recastiga sotia. Astfel schimbarile vor fi de durata, vor fi vizibile in ochii tuturor care vor vrea sa le vada si nu vor fi orientate spre primirea unei recompense si ma refer aici la intoarcerea sotiei. Dar este foarte probabil ca dupa un timp si acest lucru sa se intample.
0
23-05-2011, ora 14:19
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Numai in masura in care si sotia doreste asta, puteti urma in plus fata de sugestiile de mai sus si o terapie de cuplu.
0
24-05-2011, ora 00:28
pgi
Nu este medic/terapeut
pgi
Nu sunt dependent de alcool, doar ca, cateva ore din weekend il petreceam cu prietenii la cateva beri. Numai ca dupa una in plus incepeau vorbele "urate" din partea amandorura. Iar despre terapia de cuplu sotia nu este de acord. Sper sa reusesc sa fac aceasta schimbare pana nu e prea tarziu. va multumesc.
0
24-05-2011, ora 08:26
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Niciodata nu e prea tarziu; in primul rand pentru dvs si pentru relatiile prezente si viitoare pe care le aveti cu apropiatii si in al doilea rand pentru relatia cu sotia.
0
24-05-2011, ora 12:08
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,

EU doar,
te-am inteles perfect ca.,
NU esti dependent de alcool...erau DOAR iesiri mai dese cu prietenii.

Iti doresc sa fii iubit si sa iubesti.

O zi faina.
0
28-05-2011, ora 21:30
pgi
Nu este medic/terapeut
pgi
Este o solutie sa stam in aceeasi casa, dar in camere separate?
0
30-05-2011, ora 21:04
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,


pentru O PERIOADA...ati putea incerca...
dar
se pare ca NU asta e "solutia".

rabdare si...de ce NU? incercati...

O seara buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • iHeartUs - aplicația care îmbunătățește relația de cuplu
  • Timpul înlocuiește micile ciondăneli din cuplu cu umorul
  • Semne de alarmă într-un cuplu (ce ar putea arăta ca relația nu evoluează bine)
  • Nivelul de educație al partenerului influențează sănătatea generală a ambelor persoane din cuplu
  • Știința infirmă zicala conform căreia persoanele opuse sunt atrase una de cealaltă
  • Cum își influențează reciproc stilul de somn partenerii de cuplu?
  •