sunt disperata!!!

26-05-2012
alexandra29
Nu este medic/terapeut
alexandra29
Buna, sunt foarte speriata si am MARE nevoie de ajutor.Sunt insarcinata in 6 saptamani si am infectie urinara, doctorul ginecolog mi-a dat unasyn antibiotic foarte puternic spunandu-mi ca daca nu tratez infectia copilul va fi infectat cu infectia si este posibil sa fac si avort pierzindu-l. Am consultat alt doctor care a spus sa nu iaunicio pastila mai ales antibiotic pana la 3 luni de sarcina deorece copilul poate avea malformatii. Nu am luat antibioticul pentru ca imi este tare frica. Am nevoie de un sfat pentru ca nu stiu ce sa fac! Trebuie sa iau antibiotica pana la 3 luni si cat de grav poate afecta infectia urinara copilul dc nu o tratez pana la 3 luni?
Multumesc din suflet!
2 comentarii
0
26-05-2012, ora 11:53
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
Unasyn (Ampicillin/sulbactam) nu este un antibiotic foarte puternic, in ziua de azi mai degraba este considerata ca un slaba. nu cred ca ar avea vreun efect in infectiile urinare, este bun contra bacteriilor producatoare de beta-lactamaza.
in timpul sarcinei este considerat de risc B (nu exista nici o evidenta ca ar produce vreun efect negativ in testele pe animale, pe embrioni umani nu a fost testat - din motive evidente)
http://www.drugs.com/pregnancy/ampicillin-sulbactam.html
http://www.drugs.com/pro/unasyn.html
o infectie in timpul sarcinii poate periclita fetusul, poate sa-l infecteze, insa si febra mamei are un efect teratogen. o insuficineta renala sau un urosepsis a mamei din cauza infectiei ar avea efecte catastrofale.
deci consultati-va cu ginecologul in privinta antibioterapiei
0
28-05-2012, ora 10:02
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Infectia urinara tb tratata; nu puteti ramane cu infectia pe durata sarcinii, santataea dvs si a fatului fiind pusa in pericol. exista si antiobiotice care se pot prescrie si in timpul sarcinii. Consultati medicul OG sa va recomande un tratament potrivit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul