Sunt foarte speriata

17-11-2009
Viziru Corina
Nu este medic/terapeut
Viziru Corina
Ma confrunt si eu cu o problema care incepe sa ma ingrijoreze si poate ma ajuta cineva cu un sfat.
Nu am avut pana acum nici o problema de genul asta.Stau de vorba cu oamenii in fiecare zi si nu am emotii dar ce se intapla de ceva timp. In sedinte, intalniri cand lumea ma priveste ma apuca niste emotii de pur si simplu paralizez. Daca ma pui sa vb ma balbai de nu se intelege nimic, daca ma pui sa scriu tot asa ma apuca niste emotii de nu-mi pot stapanii mana. Capul o ia razna( intr-o parte), inima nu mai vorbesc. Si gata sunt perduta. Specific nu am mai trecut pana acuma prin asa ceva niciodata. Daca in sedinta respectiva nu sunt intrebata sau pusa sa scriu ceva nu am nici o problema numai ca ma chinuie gandul ca s-ar putea sa ma puna ( si ma i-au tremuraturile, balbaielile etc)

Ce sa fie si ce sa fac?
3 comentarii
0
17-11-2009, ora 18:33
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
cumva seamănă a atacuri de panică... poate ar trebui să începeţi prin a consulta un medic psihiatru, fără nicio ruşine, care se va orienta asupra afectiunii dvs şi vă va spune ce e de făcut
0
19-11-2009, ora 00:22
Viziru Corina
Nu este medic/terapeut
Viziru Corina
e interesant ca doar cand reactionez cu alte pesoane si nu vreau sa dau gres mi se intampla asta in rest nu am nici o problema.
0
22-11-2009, ora 22:56
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna, Corina

Din cele relatate de tine, se pare ca ai dezvoltat niste comportamente specifice anxietatii sociale, pe linia de performanta. Adica, atunci cand te afli in situatia de a fi evaluata (sau cand tu crezi ca esti intr-o astfel de situatie) tensiunea psihica atinge niste praguri maximale de intensitate, ceea ce face imposibila formarea unei reactii adecvate imprejurarilor reale.
Prima mea recomandare este sa abordezi aceasta problema in cabinetul unui psihoterapeut. Exista o serie de tehnici terapeuice pe care le poti experimenta intr-un astfel de cadru, pentru a le alege in final pe cele mai bune pentru tine.
A doua recomandare (in cazul in care nu o vei urma pe prima si ai experienta autoanalizei) este sa NU eviti fizic (prin absenta) sau psihic (prin disociere) situatiile care iti provoaca reactiile descrise, ci sa cauti sa observi care sunt elementele ce le formeaza si cum se se imbina acestea pentru a face posibil rezultatul final. Apoi, introdu un factor nou in pattern-ul astfel identificat, pentru a obtine o reactie comportamentala diferita.

Succesc!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frica la nivel molecular
  • Semnalele organismul, esențiale pentru creier în reglarea sentimentului de frică
  • Cerebelul contribuie la apariția anxietății sau a comportamentului de frică
  • Răspunsurile de frică declanșate de experiențe traumatice anterioare sunt menținute de un receptor specific de serotonină
  • Mecanismele fricii generalizate induse de stresul acut, dezvăluite de cercetători
  •