sunt insarcinata sau nu...?

27-05-2013
lifeisgood
Nu este medic/terapeut
lifeisgood
acum 2 saptamani am avut cateva acte sexuale neprotejate, am avut ameteli chiar si greturi... insa azi mi-a venit ciclul menstrual... ce se intmapla??? sunt sanse sa fiu insarcinata sau ?? multumesc
9 comentarii
0
27-05-2013, ora 18:31
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Exista posibilitatea sa iti vina menstruatia peste sarcina, mai bine fa-ti un test !
0
27-05-2013, ora 22:13
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Nu exista menstruatie peste sarcina, asta-i un mit...daca ti-a venit menstruatia, e clar ca nu esti insarcinata...simptome ca greata si ameteala pot aparea si din alte cauze, puteai chiar sa ti le induci, stresata fiind de posibilitatea aparitiei unei sarcini
p.s sunt atatea metode de contraceptie, de ce nu le folosesti? ca sa stai lunar stresata?
0
28-05-2013, ora 10:01
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
bestyutza79, de unde ai scos ca nu exista menstruatie in timpul sarcinii? Ia uite ce spun specialistii:
" Unele femei au menstruatie in prima parte a sarcinii si, din greseala, confunda acest lucru cu ciclul menstrual obisnuit. Exista mai multe motive ale spottingului si sangerarii in timpul sarcinii, unele grave si altele mai putin serioase. Daca banuiti ca sunteti insarcinata, dar aveti o sangerare asemanatoare cu menstruatia, contactati medicul.

1. Ciclul menstrual regulat. Unele femei vor experimenta un ciclu menstrual regulat, chiar daca sunt gravide. Situatia este intalnita mai ales atunci cand femeia ramane insarcinata in apropiere de debutul urmatoarei menstruatii. Situatia poate provoca o mare confuzie legata de varsta gestationala, intrucat data la care o femeie trebuie sa nasca si varsta gestationala sunt calculate in functie de data ultimei menstruatii.

2. Sangerare deciduala. Una dintre cele mai frecvent intalnite sangerari din timpul sarcinii este sangerarea deciduala. Uneori, in timpul sarcinii, poate exista o disfunctie hormonala care ar putea provoca desprinderea unor parti din mucoasa uterului. Acest lucru este prezent mai ales in stadiile timpurii ale sarcinii, inainte ca mucoasa sa se ataseze complet la placenta. Sangerarea deciduala nu este considerata o amenintare la adresa sanatatii femeii insarcinate sau a copilului.

3. Exista si alte cauze care pot face sa apara sangerarea in timpul sarcinii. Cele mai multe dintre ele pot prezenta riscuri minore pentru sanatatea fatului si a gravidei. Totusi, sangerarea poate indica uneori si o complicatie a sarcinii. Daca sunteti insarcinata este important sa semnalati medicului orice tip de sangerare anormala.

4. Sarcina extrauterina. O sarcina extrauterina este o situatie destul de grava care poate provoca sangerari asemanatoare cu cele din timpul unui flux menstrual. Acest lucru se poate intampla atunci cand ovulul fertilizat este implantat intr-un alt organ sau intr-o alta zona decat in uter - de obicei in trompele uterine. Deoarece nu exista suficient spatiu pentru cresterea embrionului se poate produce lezarea organelor sau moartea. Daca aveti crampe combinate cu sangerare in primul trimestru de sarcina, este important sa anuntati medicul.

5. Avort spontan. Doar 25% din sarcini ajung la termen. Majoritatea sarcinilor se opresc inainte ca femeia sa stie ca este insarcinata. Daca testul de sarcina este pozitiv si apar crampele si sangerarile, este posibil sa suferiti un avort spontan. Din cauza riscului de sarcina ectopica, ar trebui sa luati legatura cu obstetricianul cat mai repede posibil.

6. Sangerare ca rezultat al implantarii ovulului. Multe femei experimenteaza sangerari usoare in timpul perioadei normale de menstruatie, chiar daca sunt insarcinate. Nu se cunoaste cu exactitate cauza, dar expertii banuiesc ca fenomenul se intampla atunci cand ovulul se implanteaza in mucoasa uterina. "


Asa ca mai bine documenteaza-te inainte de la da sfaturi!!
0
28-05-2013, ora 11:47
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
NU EXISTA menstruatie peste sarcina
Gravida poate sa sangereze intr-o maniera similara menstrei, din alte cauze adiacente. Prin urmare, ciclul peste sarcina este un mit care confunda sangerarile vaginale cu lichidul menstrual, rezultatul unei conceptii esuate. O sarcina nu poate fi dusa la bun sfarsit daca apare ciclul menstrual propriu-zis, deoarece scurgerea lunara presupune lipsa produsului de conceptie sau chiar avortarea ovulului fecundat. Mai mult decat atat, sangerarile vaginale se petrec deseori in primul trimestru de sarcina, dar sunt mult mai reduse cantitativ, iar in cazul in care acestea continua si in al doilea trimestru inseamna ca exista probleme medicale.
p.s TI-AI RASPUNS SINGURA, spunand 'sangerare asemanatoare cu menstruatia'...concluzia:a nu se confunda sangerarile cu menstruatia, care inseamna 'Hemoragie fiziologică din mucoasa uterină, care apare la femeia adultă în mod regulat şi periodic, începând din epoca pubertăţii, cu întreruperi temporare în perioadele de sarcină şi de alăptare'
0
28-05-2013, ora 13:59
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
'Unele femei vor experimenta un ciclu menstrual regulat, chiar daca sunt gravide.Unele femei au menstruatie in prima parte a sarcinii si, din greseala, confunda acest lucru cu ciclul menstrual obisnuit.' Deci unele, nu majoritatea! Si pt cele care nu au cunostinta despre asta, se vor linisti crezand ca nu sunt insarcinate.
Tot raman la concluzia ca lifeisgood ar trebui sa isi faca un baby test!
0
28-05-2013, ora 14:20
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Cauta mai multe informatii, nu numai pe net, ci si in carti de specialitate. Crede-ma, stiu ce vorbesc, mai ales ca am medic ginecolog in familie.Menstruatia-i menstruatie si sarcina-i sarcina, sunt diametral opuse, vorbim despre ovul fecundat sau nefecundat...nu exista cale de mijloc.
0
28-05-2013, ora 18:40
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Eu am avut o prietena care timp de 3 luni a avut menstruatie si cand i s-a spus ca este insarcinata nu a mai avut ce face, acum are un baiat de 12 ani! Vobesc din intamplari reale, nu de pe net(acolo a fost mai usor de gasit), insa a avut probleme pe toata perioada sarcinii, a fost mai complicat la ea.Acum nu am stat sa verific in ce consta menstruatia respectiva, daca erau sangerari mici sau nu, din pacate nu mai sunt in tara ca sa o intreb. Si am mai tot auzit de la diferite persoane despre acea "menstruatie" in timpul sarcinii. In fine...
0
23-07-2013, ora 18:15
Cristinutza99
Nu este medic/terapeut
Cristinutza99
bestiutza79 tin sa te contazic exista menstruatie peste sarcina !!!si mie prima menstruatie mia venit peste sarcina!si uite asa acum am 40 de sapt si astept sa imi tin bebe in brate :)
0
23-07-2013, ora 19:25
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
daca citesti atent, vezi ca nu-i vorba de menstruatie, ci de "altfel "de sangerari...ia intreaba-ti doctorul daca sangerarile tale erau menstruatie sau nu...nu mai intru in polemici cu nimeni, asa ca, o zi buna
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •