Sunt prea gelos sau am cerinte prea mari?

17-09-2017
Ionut_34
Nu este medic/terapeut
Ionut_34
Ne cunoastem déjà de 8 ani iar recent in iunie ne-am si casatorit. In ultimii 4 ani suntem la distant din cauza serviciului meu (sunt legionar in Franta) iar ea acasa are un job la birou. De citeva ori inainte de casatorie eu fiind in franta ea a avut citeva escapade pe la cluburi de noapte cu prietenele ceea ce nu prea mi-à placut, la care ea à afirmat ça eu nu am dreptate ça sunt prea gelos. Acum déjà dupa casatorie ma intreaba daca ea poate sa se duca la ô nunta dea unei prietene in Elvetia, pe care eu nici nu ô cunosc si nu as spune ça e un din prietenele ei apropiate. In suflet nu am fost de acord sa plece insa la telefon iam dat totusi acordul, sa nu creada ça sunt gelos. Acuma seara imi trimite poze de la nunta la care nici prea am dorinta sa le privesc. Ma framinta intrebarea daca e vina in mine ça sunt prea gelos sau totusi sotia trebuia gentil sa refuze invitatia la nunta de una singura iar la intoarcerea mea din misiune am fi putut sa le facem ô vizita impreuna mirilor. Ma simt neglijat.
2 comentarii
0
17-09-2017, ora 09:05
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,
Relatiile la distanta pot fi destul de frustrante pentru ambii parteneri, bineinteles fiecare traind separarea in modul sau unic, prin prisma credintelor, nevoilor si modalitatilor personale de a face fata situatiei. Faptul ca sotia dvs mai iese cu prietenele sau merge la o nunta singura, in lipsa dvs este un lucru normal, caci este fiinta umana si are nevoie de socializare, iar asta nu inseamna ca va neglijeaza ci ca isi ocupa timpul cumva. Cand iubim o persoana, ne dorim sa fie fericita, sa se bucure de viata, sa aiba parte de lucruri si intamplari frumoase in general, si alaturi de noi in special. In momentul asta dvs sunteti la distanta, dar cu siguranta cand veti fi impreuna se va bucura impreuna cu dvs. V-as intreba de unde vine nevoia aceasta a dvs de a o controla, de a sta inchisa in casa cat lipsiti. Ce temeri exista in spate? Faptul ca sunteti fizic la distanta nu inseamna si ca nu sunteti sufleteste impreuna. Va sfatuiesc sa comunicati cat mai sincer cu ea, sa ii marturisiti ceea ce simtiti, fara acuze sau judecati si etichete, ci doar ca ea sa stie prin ce treceti dvs, cum va face sa va simtiti aceasta separare, ceea ce este in sufletul dvs, in felul acesta pastrand contactul sufleteste. Ca barbat, sa iti marturisesti gandurile, sentimentele si temerile, este o dovada de mare curaj si putere, ci nu invers. Pastrati relatia vie, sufleteste, pana la intoarcere, nu lasati distanta sa va indeparteze!
1
25-12-2017, ora 04:46
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ti-am raspuns si pe privat.

Pana la urma daca tu stai departe, ce pretentii ai ? Vrei sa nu se distreze, sa nu faca nimic ? Nu merge asa.
Fata e tanara, vrea sa guste viata, nu are voie nici la nunta sa se duca ? F bine ca are prietene.
Te simti neglijat adica ? Ce ai vrea sa faca ea de la distanta asta ?
Nu cred ca te inseala, dar daca mai stai mult departe, s-ar putea.
Un tanar sanatos fie femeie fie barbat nu poate sta neregulat cu anii cum vrei tu, automat la un moment dat, corpul isi cere drepturile fara sa vrei !!
Gelos ai si motive sa fi, stii f bine ca ce zic e corect, simti pericolul ca ea poate simti nevoia de un partener care sa fie aproape de ea si sufleteste si sexual ! Stii ca distanta poate produce inevitabilul din clipa in clipa.
Deci vino acasa, lasa dracu militaria ca timpu trece, altii sunt familii unite, tu...imbatranesti departe si ptr ce ?
Gaseste altceva aici de lucru si aia e, sau ia-o si pe ea acolo si stati acolo ! Una din doua.
Daca nu vrea sa vina acolo de tot, atunci nu e in ordine, in caz ca tu nu poti lucra aici.
Nu merge sa ai familie asa !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul