sunt putin cam grasa la 37 kg

07-02-2010
hanzelik
Nu este medic/terapeut
hanzelik
eu fac sport de performanta (atletism) si antrenoarea mea spune ca sunt putin cam grasa la 37 kg spune ca vrea sa ajung la 34kg si am incercat sa slabesc. nu mananc nimic dimineata, prima masa o iau cam pe la ora 13 dupa mai mananc cam pe la ora 17-17:30 dar intre mese mananc o gramada de fructe, mere in special.dar eu mai iau si vreo 3 pastilute de vitamine pe care mi le da antrenoarea.credeti ca e bine cum mananc?si am uitata sa va intreb, daca dupa ce ma voi lasa de atletism e posibil sa ma ingras datorita vitaminelor pe care le iau acum? eu am 15 ani
2 comentarii
0
07-02-2010, ora 19:01
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sarmana de tine, ce regim restrictiv ai.esti ca o umbra.sigur ca te vei ingrasa, dar nu datorita vitaminelor primite de la antrenoare, ci ca urmare a evadarii din regulamente, reguli si abtineri si a reducerii efortului fizic.
1
21-02-2017, ora 16:38
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

În primul rand ce fel de vitamine v-au fost recomandate de catre antrenoare si de ce anume v-a indemnat sa le luati?

Alimentatia unui atlet trebuie foarte bine structurata pentru a sustine efortul fizic, in special deoarece sunteti in perioada de crestere, iar organismul dvs. are nevoi nutritionale mult mai mari si nu doar calorice. Trebuie foarte bine justificata aceasta nevoie de a slabi si realizata cu extrem de mare atentie. Nu prin restrictii si infometare. Vorbim de sanatate si performanta, ceea ce ati descris dvs. nu este in niciun caz recomandat sau benefic! Performanta sportiva nu poate fi atinsa daca organismul este privat de nutrienti!! Sau pretul pentru aceasta realizare este chiar sanatatea dvs!!

Masa de dimineata este extrem de importanta. Daca sariti peste micul dejun pentru a slabi, sa stiti ca nu reprezinta o solutie. Din contra, organismul va resimti mult mai puternic foamea pe parcursul zilei si nu va avea suficiente rezerve pentru antrenament si celelalte activitati. Organismul nu are nevoie doar de o „gramada” de fructe deoarece credeti ca acestea sunt mai sanatoase si nu sunt ele cele mai potrivite pentru slabire atunci cand sunt consumate in exces.

Va recomand cu caldura sa va consultati cu parintii si sa apelati la un specialist cu competenta in nutritie (dietetician, medic nutritionist) pentru a va evalua si eventual sa va ajute acesta sa ajungeti la greutatea necesara in functie de activitatea sportiva pe care o desfasurati. Nu va jucati cu sanatatea!

Organismul este in acest moment infometat. Atunci cand veti reveni la vechile obiceiuri organismul va avea tendinta sa isi refaca rezervele pierdute si va depozita si mai multa grasime „pentru zile negre”, adica nu doar ca veti recastiga kilogramele pe care ati incercat sa le pierdeti. Va veti ingrasa suplimentar. Aceasta este cea mai realista ipoteza. Dar fiecare organism este unic, prin urmare nu putem sti cu siguranta cum va reactiona. Asta nu inseamna ca este bine ceea ce faceti.

Multa sanatate si grija mare la deciziile in ceea ce priveste dieta dvs.!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.