Sunt sau nu imbolnavit?

29-04-2010
Teddy95
Nu este medic/terapeut
Teddy95
Buna ziua/seara tuturor. Sunt Teddy din Iasi, am 15 ani si am pasiunea mountainbikingului (mersul pe bike). Acum 2 zile jumatate ma dadeam cu bicicleta prin padure in pantaloni scurti. Fara sa-mi dau sema, m-am dus prin niste ierburi inalte. Dupa vreo 5 min am observat ca am o capusa lipita de picior. M-am dus rapid acasa si in mai putin de jumatate de ora eram la spital si doctoritele imi scoteau capusa cu penseta. M-a durut putin in ziua aceea, ce-i drept. Dar "roseata" din jur s-a retras si nu ma mai doare aproape deloc. Nu am facut febra si nici alte bube pe corp. Nu am stari de oboseala si nici nu prezint vreo slabiciune. Capusa a fost extrasa in mai putin de o ora de la muscatura, deci nici nu stiu daca a apucat sa se hraneasca. Noi nu avem caprioare aici, cel putin nu in padurea in care am fost eu. (am citit ca capusele de caprioara poarta boala Lyme). Deocamdata ma simt super si ma rog lui Dumnezeu sa fie in continuare asa.
Mi s-a dezinfectat zona pe loc de la extractie si am facut si un anti-tetanos.
Voi ce parere aveti? Sunt riscuri? Am de ce sa ma ingrijorez? Va multumesc !
4 comentarii
0
30-04-2010, ora 07:06
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Boala Lyme este excepţională în România. La căpuşe, principala problemă este că nu întotdeauna sunt extrase în întregime, şi unori locul poate supura până când resturile sunt eliminate. Asta poate să dureze şi 2 luni. Dacă observaţi că nu supurează în 7 zile de la extracţie, aţi scăpat.
Pe viitor, e bine să purtaţi jambiere. Preferabil din cele confecţionate din pânză de cort.
0
30-04-2010, ora 07:55
Teddy95
Nu este medic/terapeut
Teddy95
Multumesc foarte mult doctore :). Eu pana acum zic ca e totul ok.Pe viitor cand ma mai duc prin "salbaticie" imi iau pantaloni lungi si ma umplu si de solutie anti-insecte :)) Toate bune !
0
25-07-2010, ora 16:59
octavianna
Nu este medic/terapeut
octavianna
Buna ziua Domnul Doctor, in spatele urechi la fetita(are 5 ani)am gasit o capuse, i-am facut tratament cu Zinat, Aerius, spalaturi locale cu apa oxigenata si unsa cu fenistil gel timp de 7 zile.Acum as vrea sa ii fac analiza care se face pentru muscatura de capuse, dar nu stiu la cat timp de la terminarea tratamentului cu antibiotic pot sa o fac?Va multumesc anticipat.
0
24-05-2012, ora 12:47
marinescu71
Nu este medic/terapeut
marinescu71
Buna ziua,

Am fost la doctor, prin martie, cu baietelul meu de 6 ani si 4 luni si i-am povestit ca i-au aparut pe amandoua picioarele intre genunchi si fundulet si pe talpi niste semne, mai mult rotunde si cu contur rosu: nu in relief, fara dureri si dispareau cam intr-o zi. Am gasit pe internet un atlas pediatric in imagini, de dr. Bauer Bela si, din toate pozele acelea, semanau cu eritemul toxic medicamentos. Doctorita a zis, ca daca mai apar semnele, sa le fac poze(dispareau repede) si sa i le trimit. In urma pozelor a zis sa faca un test de sange pentru borrelia. Rezultat (cu recoltare pe 31 martie): Ig.M=51 si Ig.G=2, 5-negativ. (sub 9 sunt negative). Am inceput imediat tratament cu zinnat, 21 de zile. In ziua a 19 de antibiotic au mai aparut 3-4 cerculete pe picioare. Dupa 17 zile de la terminarea antibioticului am repetat analiza si Ig.M=24 si Ig.G negativ in continuare. O sa mai repetam analiza peste 3 luni.
Zilele trecute au mai aparut cateva semne, doar pe talpi.

Legat de suspiciunea mea cu eritemul:Toata iarna a fost sanatos si nu a luat nici macar nurofen. Singurul medicament luat in ultimii 4 ani, in fiecare zi este/a fost zimaflourul, la care am renuntat; o sa urmaresc pe viitor.

Legat de rezultat, ar fi ca pe la sfarsitul lui februarie (cand au fost zapezile acelea mari si am stat mai mult acasa-nu am animale in casa) ar fi fost muscat de o capusa. Eu nu am vazut nimic, nici un semn si nimic legat de acest subiect la copilul meu. Asta, pe langa supararea mare, ma panicheaza si pentru viitor si ma face sa ma intreb, in orice moment, daca copiii mei, aparent sanatosi, sunt infestati sau nu. Mai avem un baietel, tot de 6 ani si 4 luni, pe care l-am verificat si au iesit negativ ambii anticorpi.

Va intreb ce ar trebui sa fac, exista teste, care ar putea sa ma lamureasca ca a fost capusa sau nu? Asta, ca sa scap de panica de mai sus.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum scot căpușa - prin tragere sau rotire?
  • Repelente împotriva căpușelor
  • Profilaxia bolii Lyme după mușcătura de căpușă
  • Metode de evitat pentru îndepărtarea căpușei
  • Prevenirea mușcăturii de căpușă
  • Gelul cu acțiune antibiotică ce poate preveni boala Lyme
  • Atenție la căpușe!
  • Boala Lyme, diagnosticată în doar câteva minute
  •