sunt slaba!

15-03-2013
andreeaveronica
Nu este medic/terapeut
andreeaveronica
buna!numele meu este Andreea si am 23 ani...am si eu o problema cu care ma confrunt de ceva vreme...am 1.63 inaltime...iar greutatea mea oscileaza intre 42 si 43 kg. serviciul pe care il am solicita destul efort fizic...urc si cobor foarte multe scari zilnic...nu respect chiar cele 3 mese pe zi, deoarece timpul nu-mi permite...dar cand mananc, mananc...asta in comparatie cu cei 3 cu care locuiesc...pana acum un an nu mancam grasimi mai deloc...dar din dorinta de a mai castiga ceva in plus am incept sa mananc si mai nesanatos...am probat si fast food...presupun ca probema mea este undeva pe sistem nervos...chiar as dori sa ma lamuriti cum sa procedez...sau unde sa apelez...la ce specialist.eu locuiesc in Germania, iar cu medicul de familie nu am ajuns la nici o conluzie..am facut analize complet(de sange)...si mi-a spus ca este totul in regula...ca nu ar trebui sa-mi fac griji...va multumesc anticipat si chiar astept un raspuns
1 comentarii
0
27-04-2013, ora 18:22
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Buna Andreea, inteleg ca nu ai nimic din punct de vedere medical. Astea-s vesti bune. Nu inteleg ce crezi tu ca ai de castigat daca manaci nesanatos, mancarea nesanatoasa, in primul rand, iti afecteaza buna functionare a organismului... de ce ti-ai dori asa ceva? Si daca este sa te ingrasi de la mancare nesanatoasa, cu ce te va ajuta, daca fizic nu te vei mai simti bine? In plus, daca urmezi o dieta care nu se potriveste metabolismului tau, risti sa ti-l dai peste cap si-apoi ai parte si de mai multe probleme.
Eu te sfatuiesc sa vorbesti cu un medic nutritionist, care, pe baza unor analize si teste medicale, iti poate prescrie si o dieta (de fapt, mai mult un stil de viata) care sa fie conform nevoilor tale si care sa te ajute sa iei in greutate in mod sanatos.
Si apropo, grasimea in mancare nu este neaparat nesanatoasa, mai ales daca este grasime de ordine animala si nu o combini cu carbohidrati si zaharuri. Ai nevoie sa te documentezi putin, sa intelegi stiinta din spatele metabolismului.
O alta mobalitate de a mai lua in greutate este, dupa ce gasesti o dieta portivita tie si esti sigura ca te hranesti bine si la ore corespunzatoare, sa te duci la sala sau sa te apuci de un sport. Asa in loc sa acumulezi grasime vei castiga masa musculara. :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: