Supl.alim. Jarrow Formulas in tratarea tulburarilor psihice

28-02-2011
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
Buna ziua,

Ce parere aveti in tratarea bolilor psihice cu aceste suplimente?Eu le-am cumparat inainte sa-mi fie prescris tratamentul chimic si anume Zyprexa si as vrea sa stiu daca cineva a mai incercat aceste produse ca tratament suplimentar.Este vorba despre Neuro Optimizer, Mityqondria, IP6 de la Jarrow Formulas si Gaba de la Solaray.Medicul psihiatru nu are nici o parere asupra lor si nu m-a incurajat sa le iau, asta pentru ca el crede doar in tratamentul chimic..Asa ca am ramas cu ele neconsumate.Daca cineva a inceput un tratament cu aceste produse si doreste sa mai ia in continuare sau doreste sa inceapa un tratament cu aceste produse eu vi le pot oferi la un pret sub cel de piata.
24 comentarii
0
28-02-2011, ora 22:55
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Tratamentul chimic e baza, fundatia, restul pot fi adjuvanti, alimentatia specific nutritiva cerebral, anumite suplimente.Diferenta e de ani lumina intre cum lucreaza un chimic si un supliment, in general sunt apa de ploaie, si aderenta la tratament trebuie subliniata imperativ.O decompensare psihiatrica poate insemna infernul si iadul, poate ameninta viata.Unul dintre cei mai buni adjuvanti subliniat de literatura de specialitate este grasimea de peste, uleiurile omega 3 care se gasesc in peste si an alte surse vegetale, apoi macronutrientii, carbohidratii lenti sunt folositi cu placere de catre creier.Voi detalia intr-un subiect viitor toate aspectele legate de adjuvanti, alimentatie si suplimente in tulburarile psihice, dar cu mare grija si autocritica legata de faptul ca psihofarmacologia e baza fuctionala, restul poate ajuta cate putin, si o sa vedem mai pe larg ce poate ajuta si ce nu.Pana atunci ATENTIE LA ADERENTA LA TRATAMENT, NU VA JUCATI CU SANATATEA SI VIATA D-RA SI NU CREDETI IN BASME.
0
02-03-2011, ora 04:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Suplimentele alimentare de la Jarrow Formulas sunt foarte bune, dar se dovedesc a fi eficace doar în cazurile în care complexul de substanţe biologic active, care face parte din compoziţia suplimentelor respective, poate inhiba cauza care a stat şi stă la baza producerii afecţiunii psihice, care se doreşte a fi vindecată cu ajutorul lor, pentru ca persoana suferindă să se elibereze de efectele nocive induse de cauza declanşatoare, adică de simptomele pozitive sau negative.
_

Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Mr. Nick
0
02-03-2011, ora 15:25
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Livia: e OK sa le folosesti, rau nu au cum sa faca (sa fi atenta doar sa nu contina amfetamine sau substante similare cum e si metilfenidatul - asta fiind mai asemanator cu cocaina.in plus fereste-te de tot ce inseamna hormon)
0
02-03-2011, ora 15:41
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@Mr.Nick
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu ceva sfaturi in legatura cu ce tratamente ar mai fi pentru tratarea simptomelor mele si anume:am in permanenta gol mental, gol sentimental (incapacitatea de a trai evenimentele vietii), sentimentul permanent de inexistenta (simt ca nu exist), simt ca eul meu este mort, imi simt corpul foarte usor.In prezent iau Zyprexa 10 mg seara si 5 mg dimineata.Ar mai fi ceva tratamente adjuvante pentru cazul meu?.
0
02-03-2011, ora 15:56
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@DrT

Din cate am citit pe net Neuro Optimizer contine:citicolina, fosfatidilserina, acetil L-carnitina, L-glutamina, acidul alfalipoic, taurina si fosfatidilcolina.

Gaba contine:acid Gamma Amino Butyric

Mityqondria :Coenzima Q10, acid alfalipoic, acetil L-carnitina, L-arginina, creatina, lecitina si biotina.

Ip6 :inozitol hexafosfat, Ca si Mg.

Ar fi vre-o substanta din cele scrise care ar reactiona negativ cu olanzapina din Zyprexa?
0
02-03-2011, ora 16:26
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Citocolina: creste densitatea receptorilor dopaminergici, fiind astfel un psihostimulant, de asemenea ea modifica intr-o oarecare masura axa HPA (hormonul luteizant, foliculostimulant si tiroidostimulatorul - astea, mai ales ultimul dau modificari de dispozitie si agitatie)...axa care modificata la unii pacineti poate face ravagii cu psihicul lor - risc de decompensare psihotica si interferare cu olanzapina care si ea astupa receptorii.

Fosfatidilserina: e OK, e un fosfolipid care nu ar afecta negativ psihicul

Acetil L-carnitina: e bun pentru ca ajuta la metabolismul mitocondrial, chiar si in neuroni deoarece trece bariera hematoencefalica...desfasurand o activitate antioxidanta puternica.

Levoglutamina: e un aminoacid neesential, e bun...nu face nici un rau.

Acid Alfalipoic: din cate stiam eu e bun pentru ficat in special, conform unor studii; in psihiatrie s-ar spune ca ar ajuta la dementa si memoria.

Taurina e un stimulent si antioxidant pentru sistemul nervos, s-a observat ca are si efecte anxiolitice

Fosfatidilcolina: e o lecitina care e buna pentru sistemul nervos.

Inozitolul - in special fosfatidilinozitolul se afla pe membrana celulara a celulelor eucariote, el "lucreaza" in pompa Na-K pentru depolarizarea si repolarizarea membranei celulare (in cazul asta neuronul) si transmiterea impulsului pe membrana; oricate suplemente cu inozitol ai lua, nu au mare efect.

GABA: e principalul neurotransmitator inhibitor in SNC-ul mamiferelor; desi il iei ca suplement, o faci degeaba pentru ca el nu trece bariera hematoencefalica (din sange in creier).

Mityqondria: sunt OK.

PS: ca un sfat ar fi bine sa incerci sa faci o cura de B-uri injectabile - Milgama. Atentie mare la citocolina, daca vezi ca nu te simti bine, la cel mai mic simptom abandoneaza-le.Neuro Optimizer stiu ca ia si un alt forumist de-al nostru (nu-i dau numele pentru ca nu e etic) care sufera de aceiasi boala ca si tine, din cate mi-a spus am inteles ca la inceput s-a simtit bine, dupa care nu si-a mai facut efectul chiar asa ca in primele zile...si se pare ca nu i-a interferat cu antipsihoticul.
0
05-03-2011, ora 02:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Livia86, majoritatea tratamentelor naturopate existente interferează negativ cu medicaţia dv. actuală, tocmai de aceea eu nu vă pot sugera un tratament anume. Şi totuşi, cunosc o dnă terapeut foarte competentă; dânsa vă poate ajuta, pentru că terapia dânsei poate fi aplicată în combinaţie cu medicaţia dv. antipsihotică, fără a exista nici cel mai minim risc de producere a unor efecte secundare.
_
Prof. dr. ANA-MARIA ILIESCU
Cabinetul ANASAN
str. Valea Furcii nr. 8, sector 6, Bucureşti,
Tel. fix: 021/ 777.71.96
Tel. mobil: 0722.552.992 (tel. personal)
...
Sunaţi-o, informaţi-o cu privire la simptomatologia dv., iar dânsa vă va îtinde mâna de ajutor considerată de cuviinţă.
_


Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Mr. Nick
0
06-03-2011, ora 21:41
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@Mr.Nick

Iti multumesc mult pentru ajutorul acordat.Am sunat la doamna aceasta si m-a programat sapt. asta pentru un consult.Intr-adevar pare o doamna foarte competenta si am auzit numai lucruri bune la adresa ei.Imi doresc foarte mult ca aceste simptome sa dispara, sufar de aproape un an de ele si pe zi ce trece e acelasi lucru, nu trece nici cum.Poate cu ajutorul acestei doamne voi reusi cumva.Iti multumesc inca odata si numai bine!

@Dr.T

Iti multumesc si tie pentru informatiile pe care mi le-ai dat referitor la interferenta suplimentelor Jarrow Formulas cu Zyprexa.Din informatiile date de tine cea mai indicata este Mityqondria, care nu contine nimic ce ar dauna.
0
07-03-2011, ora 02:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Livia86, mă bucur că aţi luat decizia de a merge la un consult la dna dr. Iliescu.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, prin dna Iliescu, Doamne-ajută, vă veţi ameliora foarte mult condiţia medicală, chiar existând şanse foarte mari şi de vindecare.
Vă rog, mergeţi cu credinţă la consult !!!

_
Am intrat în Postul Paştelui!
Faceţi tot posibilul să ţineţi post, după putinţa dv.; spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie; împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; beţi aghiazmă mică dimineaţa, pe stomacul gol, după care mâncaţi o bucăţică de anafură, strict în zilele în care sunteţi curată trupeşte şi faceţi o sfeştanie în casă :)
0
08-03-2011, ora 17:53
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
ptr Dr T sau Mr Nick!
daca iau capsule de sunatoare +magne B6, pot sa beau o bere doua ?intreb ca am in plan deseara o iesire si as vrea sa beau si eu o bere ca tot omu
0
08-03-2011, ora 18:34
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Adrian: o bere, maximum doua se pot bea si cu medicatie antidepresiva, deci in mod cert poti.
0
08-03-2011, ora 19:40
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

Stimate dle Adrian2011,

În mod cert NU aveţi voie să consumaţi alcool, dacă vă administraţi un supliment cu sunătoare.
Incredibil sau nu, ştiut sau nu, sunătoarea conţine o substanţă chimică, printre altele, care devine hepatotoxică atunci când coexistă cu o cantitate măricică de alcool, în organismul unui om şi nu numai; cantitate mai mare decât cea prezentă în tincturile sau extractele hidroalcoolice/gemoderivatele pe bază de sunătoare, existente în terapeutica naturistă.
Hepatotoxicitatea de foarte multe ori este asimptomatică, mai ales când se produce în grad minor spre moderat!
Dv. puteţi să faceţi ce şi cum doriţi, însă eu NU-mi permit să vă spun că AVEŢI voie să beţi.
_

" se pot bea si cu medicatie antidepresiva "
- Da, se pot bea şi cu medicaţie antidepresivă, dar doar dacă persoana care bea doreşte să-şi afecteze şi mai mult citocromul P450, grup de enzime care, oricum, este foarte afectat de hiperefortul de metabolizare a antidepresivelor respective.
_

Concluzie: Adrian2011, dacă ţineţi la sănătatea dv., fără doar şi poate, NU consumaţi alcool (când simţiţi că aveţi poftă de vreo băutură alcoolică, beţi doar o cantitate mică, o "guriţă" de alcool, nu mai mult, dacă chiar nu vă puteţi abţine să nu beţi deloc).
_

Toate cele bune,
Nick
0
08-03-2011, ora 21:31
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Mr.Nick: o bere sau doua maximum si bauta numai la ocazii rare, nu afecteaza citocromul P450
0
09-03-2011, ora 01:30
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
am fost in oras si am baut 3 beri plus un pahar de sampanie!!ce-i drept ca nu am baut pastilele in seara asta, le-am baut pe la 4 iar bautura am consumato incepand cu ora 8!!
sper sa nu fie probleme!!
cu respect,
adrian
0
09-03-2011, ora 08:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle dr. T, ok, încerc să vă cred pe cuvânt!
" o bere sau doua maximum si bauta numai la ocazii rare, nu afecteaza citocromul P450 "
- Dar numai şi numai şi numai la ocazii rarisime, o dată la 2-3 luni :)
_
Cu respect,
Nick
0
09-03-2011, ora 08:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
:)

Stimate dle Adrian2011, no comment. Sper să nu vă fi afectat organismul în niciun fel!
Toate cele bune,
Nick
0
09-03-2011, ora 19:16
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Adrian: cam multisor...eu ziceam maximum doua beri...dar se pare ca nu va prea chinuie destul stress-ul. Alcoolul nu e bun daca se intrece masura, mai ales in afectiuni psihice/psihologice.
0
09-03-2011, ora 19:58
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
Dr T si Mr Nick multmuesc pentru raspunsuri!
Dr T de o saptamana iau capsule de sunatoare+magne B6 si am inceput sa ma simt destul de bine!!parca am mai multa putere si energie, gandurile mele si analizele mele nu ma mai chinuie ca inainte!!sa fie pilulele astea asa potrivite pentru mine?sau o fi autosugestia?in orice caz recomand la toti care sunt chinuiti de depresie sau stres
0
09-03-2011, ora 19:59
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Eu spun ca magneziul cu B6 isi fac efectul, sunatoarea actioneaza mult mai lent.
0
10-03-2011, ora 07:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Adrian2011, sunătoarea începe să-şi facă efectul după minim 7 zile de administrare zilnică, ca de altfel şi după maxim 14 zile, la toţi subiecţii care au chiar şi un nivel minim de responsivitate organică.
Sunătoarea, administrată în combinaţie cu magneziu şi piridoxină (vitamina B6), aduce pace minţii şi claritate gândurilor, printre altele, datorită interacţiunii sinergice pozitive dintre hipericină, hyperforin, magneziu şi piridoxină.
Continuaţi tratamentul, nu vă mai gândiţi că efectele pozitive apărute sunt produse de autosugestie şi NU mai consumaţi alcool.
_

Observaţie! Ar fi indicat să ţineţi şi dv. post. Poate veţi face efortul să vă şi spovediţi, iar dacă veţi primi dezlegare de la duhovnicul dv., să vă şi împărtăşiţi. Mult succes!
_

Toate cele bune,
Nick

Post Scriptum - Stimate dle drT, vă doresc mult succes în activitatea dv. profesională. Multă sănătate fizico-mentalo-psiho-spirituală. Cu respect, Nick!
0
10-03-2011, ora 19:24
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
Salutare Mr Nick
o sa continui cu acest tratament, ma simt destul de bine!!pe viitor as incerca si cu 5 htp, am citit de bine despre acest produs, o sa va rog la acel moment sa-mi spuneti cum sa-l utilizez!In legatura cu post, eu nu sunt o persoana foarte credincioasa, merg la biserica duminica(nu in fiecare duminica), o sa merg la spovedit inainte de pasti, cum de altfel am mers si anul trecut!!
o zi buna
0
11-03-2011, ora 12:45
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@Mr.Nick

Am fost la prima sedinta la doamna bioenergetian Iliescu.Dupa mai multe teste mi-a spus ca a gasit o comunicare energo-mentala buna cu mine si ca nu cu multi oameni poate sa comunice asa.Mi-a depistat problemele de sanatate cu ajutorul aurei energetice si mi-a spus ca in cateva sedinte va lucra cu aura mea energetica si va indeparta blocajele la nivelul plexului solar si la tiroida.Sper ca ma va ajuta intr-un fel sa imi dispara aceste simptome de care ma plang de 1 an de zile aproape.Nu-mi pun toata baza in ea dar daca va ajuta merita efortul.Iti multumesc inca odata de informatia care mi-ai dat-o poate cine stie aici e vindecarea.
0
13-03-2011, ora 17:53
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Livia86, vă veţi face bine, Dumnezeu vă va ajuta, atât direct, cum numai El ştie, cât şi indirect, prin dna Iliescu şi nu numai.
Mergeţi în continuare la terapie şi măriţi-vă credinţa în Dumnezeu. Rugaţi-vă, că rugăciunea este unul dintre cele mai bune medicamente.
_
Toate cele bune,
Nick
0
13-03-2011, ora 17:55
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Adrian2011, continuaţi tratamentul. Vă veţi simţi din ce în ce mai bine :)
_
" In legatura cu post, eu nu sunt o persoana foarte credincioasa, merg la biserica duminica(nu in fiecare duminica), o sa merg la spovedit inainte de pasti, cum de altfel am mers si anul trecut!! "
- Mă bucur că sunteţi foarte credincios. Continuaţi să fiţi, şi totul va fi bine.
_
Toate cele bune,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: