Suspect de epilepsie

25-08-2008
andrian
Nu este medic/terapeut
andrian
Cer un sfat si un ajutor

Vă descriu problema în felul următor.

Fratele (copilul meu mai mare) strângea praful cu aspiratorul şi fetiţa a dorit să aspire şi ea, dar fratele sa opus, fiecare din ei, trăgea de cablu aspiratorului, fetiţa mea s-a enervat şi a început să plângă foarte tare cu hohote până nu ia ajuns aer, faţa ei sa învineţit şi apoi ea a leşinat. Am luat-o rapid de jos şi i-am descleştat gura, i-am scos limba, după aceasta şi-a revenit. Totul a durat putin, poate 1 minut. Am plecat la spital, în momentul efectuării controlului medical - CT (tomografie computerizată), (menţionez că fetiţa dormea), medicul neurolog a făcut următoarea concluzie:

" Copilul se află în stare de somn corespunzător fazei IV -a. Se depistează descărcări condiţionat epileptoide structurilor subcorticale, regiunii T-Csin, cu iradiere în emisfera opusă, de incidenţă moderată".

Medicul-neurolog a prescris un tratament timp de o lună cu calciu, triampur, şi trei luni - cu fenobarbital.

Poate cineva să-mi explice dacă este o formă de epilepsie sau o simplă convulsie, sau altceva, toţi îmi spun să nu-mi fac griji, dar vreau să ştiu pentru mine e de bine sau e de rău, menţionez că nu a leşinat decât o singură dată şi atunci fiind enervată.



Dacă cineva poate să mă ajute...



Multumesc.



P.S. Fetiţa s-a născut de 3780 g, fontanelele erau aproape închise, nu a avut bolile copilăriei. Fetita are acum 2 anisori.
5 comentarii
0
25-08-2008, ora 00:00
olimpia_97
Nu este medic/terapeut
olimpia_97
Baietelul meu cam pe la aceasi varsta cand se supara se tavalea pe jos si plangea de nu mai putea respira.Intr-o zi sa invinetit si nu mai zicea nimic, la- m dus la doctor si mi-sa spus ca nu este nimic grav, insa nu a lesinat.Acum are aproape 4 ani si este f sanatos.Multa sanatate!
Ps.Fenorbarbitalul are diferite reactii.
0
28-08-2008, ora 00:00
RezsoLazar
Nu este medic/terapeut
RezsoLazar
Fenobarbitalul nu este recomandabil pentru un tratament de lunga durata. Are o gramada de efecte adverse. Clonazepam ( Rivotril) este recomandabil pentru tratarea epilepsiei in cazul copiilor.
0
27-05-2009, ora 13:15
danutzza2020
Nu este medic/terapeut
danutzza2020
si fetita mea are epilepsie si a facut tratament timp de 2 ani jumate cu depakine siropacum i lam scos treptat de ceva timp la sfatul doctoritei.Cred ca fetita ta nu are epilepsie pentru ca daca avea sa repetau crizele. Daca esti din bucuresti (sau chiar din alta parte) te sfatuiesc sa mergi la spitalul V. Gomoiu la doamna doctor RALUCA TELEANU.ea mia facut fetita bine si ii sunt recunoscatoare. Va dau nr dansei0722241042 in speranta ca va va ajuta si pe dumneavoastra cum nea ajutat pe nio.Numai bine si insanatosire grabnica
0
21-10-2016, ora 10:37
ionut8
Nu este medic/terapeut
ionut8
Daca este copil sau adult si are epilepsie spun inca odata daca are epilepsie. Nu incercati sa ii deschideti gura si sau trageti de limba in momentul crizei este una din cele mai intalnite greseli riscati sa fiti muscat sau sa provocati rani persoanei care are crize.
0
18-12-2020, ora 16:38
Epylepsy
Nu este medic/terapeut
Epylepsy
Sa fiu sincer un doctor și un spital din străinătate în România spitalele sunt dezastru și doctori habar nu au eu am epilepsie de mic și am făcut multe analize in. Romania și degeaba in Germania am știut sigur că am epilepsie in Romania toată lumea presupune nici un doctor nu știe sigur sănătate va doresc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Top 10 aplicații de smartphone pentru epilepsie
  • Un grup de celule din hipocamp asociate cu comoțiile și pierderile de memorie
  • O nouă terapie pentru managementul crizelor convulsive?
  • Cum afectează Neurontin și Lyrica sinapsele creierului?
  • Opto-vTrap: un nou instrument dezvoltat de cercetători, ce ar putea fi utilizat în viitor pentru tratamentul epilepsiei
  • O peptidă protejează neuronii atât împotriva bolii Alzheimer, cât și a epilepsiei
  •