suspiciune de LES

26-03-2008
roznovanuelena
Nu este medic/terapeut
roznovanuelena
14 comentarii
0
26-03-2008, ora 00:00
roznovanuelena
Nu este medic/terapeut
roznovanuelena
buna, va rog sa ma lamuriti si pe mine,
am fost la un doctor reumatolog care dupa o discuti despre ce ma doare si simtome ma rugat sa fac niste analize mai speciale.suspiciune de LES.
din ziua aceea doct. de fam. a hotarat sa nu mai iau nici trat. pe baza de Alfa D3 ( diagnostic osteopenie),
am facut analizele de sange si ANA, Anti-ADN-ds si o radiografie de bazin...
anlizele de sange sunt ok
ANA este ok
dar anti -ADNds sunt proaste ( de 2 ori mai mare fata de val. normala), radiografia este ok.
mergand cu ele la specialist acesat a spus : DA aveti LES.dar nu prezentati niciun simtom.?
ma rugat sa repet analizele dupa 6 luni dupa care m-ia recomandat un stil de viata mai..linistit...DAR a tinut sa precizeze ca nu sunt bolnava de LES
nu mai inteleg nimic sunt sau nu suspecta si daca da, de ce nu ma trimis sa fac analize mai amnuntite.pt un diagnostic sigur?
0
26-03-2008, ora 00:00
graal
Nu este medic/terapeut
graal
ati fost cu rezultatele la acelasi specialist?
0
27-03-2008, ora 00:00
roznovanuelena
Nu este medic/terapeut
roznovanuelena
da, am fost cu rezultatele la acelasi specialist care ma banuit de LES si care ma trimis sa fac acele analize.
dupa rezultatul iesit am LES dar boala nu sa manifestat inca.asa a fost verdictul specialistului.
dupa o alta discutie cu specialistul din care reiese ca nam voie la soare(mare, munte...), anticonceptionale, vaccinuri...etc, ma linisteste spundu-mi ca nu am aceasta boala, dar sa repet totusi analizele din 6 in 6 luni.
Intrebare: Nu ar fi fost mai bine daca ma interna pt investigati sau macar anbulatoriu.stau si ma gandesc cum pot uni doctori pune un diagnostice asa.
am plecat noucita de explicatiile date, sant dezorientata si nu situ ce sa cred.
0
27-03-2008, ora 00:00
graal
Nu este medic/terapeut
graal
eu personal a-si mai cere parerea si unui alt specialist
0
01-04-2008, ora 00:00
nia
Nu este medic/terapeut
nia
buna. si eu am cam aceiasi problema ca si tine.din toate analizele doar una a iesit proasta adn anti nuclear.este pozitiva.nu mia zis mai nimic doctorul, doar ca are suspiciune de les.ma dor articulatiile asta e problema mea. as vrea sa imi spui mai multe.cum a debutat totul si cum te simti acum.
0
02-04-2008, ora 00:00
roznovanuelena
Nu este medic/terapeut
roznovanuelena
buna,
la mine sa intamplat dupa ce am nascut, dureri de coloana si atat, am fost la doctor ( Hipocrat 2000) si acolo m-au trimis la inst.reumatologic ioan stoia sa fac DEXA, REZULTAT PROST diag. osteopenie( 2005) si de atunci am luat ca medicatie alfaD3+calciu lactic ( am facut pauza vara lui 2006) si a fost ok, am reluat tratamentul in toamna si in 2007 supriza m-am trezit intepenita de maini, picioare, spate, ( tot ce inseamna incheieturi ), ma sinteam de parca ma batuse cineva, ma dureau si parca eram unflata, nu ma puteam incalta nici in cele mai lejere incaltari...nimic, parca facusem efort fizic, nici la servici nu m-am putut descurca ma dureau degetele...foarte rau, am avut starea asta 1 saptamana.
din aceea luna nu sa mai repetat acele dureri.am fost trimisa de catre med de fam la specialist care ma rugat sa fac acele analize ( nu mai una a iesti prost...dar sa le repet)
am intrerupt si tratamentul cu alfaD3+calciu si pot spune ca ma simt mult mai bine ( fara dureri in fiecare zi) ma mai doare dar foarte rar,.
ce ma ingrijoreaza este oboseala de care nu mai scap.si ma chinuie de cand am nascut...niciodata nu ajung sa ma odihnesc cat ar trebui
eu nu situ daca este periculos la mare dar eu ma duc cu fetita in acest an, am sa ma feresc cat pot si inainte sa plec voi face iar analizele acele...poate :)
0
02-04-2008, ora 00:00
nia
Nu este medic/terapeut
nia
as vrea sa te intreb daca obosealao ai sub forma de somnolenta sau sub forma de oboseala fizica? eu am 37 de ani, sunt casatorita si am doi baieti de 14 si 12 ani.sunt casatorita de 17 ani si totul era minunat cand a intervenit aceasta problema.pe 26 decembrie am racit toata casa.doar la mine sa manifestat asa cu dureri articulare si o stare de epuizare totala timp de osaptamana.de atunci ma dor articulatiile de la maini, genunchi si incheieturile de la picioare plus toata coloana si cervical si lombar.dar durerile nu mai sunt atat de intense si se schimba de la o ora la alta.de cand am auzit de lupus nu mai sunt om.am intrat intr-o stare de panica totala si nu dorm, sunt nervoasa si caut tot timpul explicatii despre ce se intampla cu mine.nici medicul nu s-a exprimat prea bine.doar anticorpii antinucleari mi-au iesit pozitivi-suspiciune de lupus si atat.sa-mi raspunzi si mie si sa-mi spui cam la ce ora te culci si cum te scoli dim.daca te doare cva.
0
02-04-2008, ora 00:00
roznovanuelena
Nu este medic/terapeut
roznovanuelena
Buna din nou
eu am 32 de ani, am nascut pe 30 ina.2005 ( 29 de ani), si oboseala sa instalat pe parcurs, a inceput am data vina pe nopti nedormite de la copil( normele de alfel), in 2007 am inceput serviciu ( ian.) de atunci am avut munca de teren 3 luni ( amrtie) cam 4-5h/ zi, am observat ca raceam mai tot timpul si cel mai mult viroze ( de mica le eveam cu virozele dar nu asa dese), in aprilie oboseala si somnolenta de nedescris...am cazut la pat...cu stupoare am aflat ca am facut varsat de vant ( eu tin minte ca am facut acest tip de boala...dar), si de atunci sunt intr-o continua oboseala si da o somnolenta si cam aiurita, uituca.am senzatia uneori ca am sa o iau razna de tot, nu am curaj nici sa mai merg la interviuri ca nu ma simt instare.si am emotii..??
si eu ma gandesc la ce voi face daca se confirma ca am aceasta boala.si ma gandesc la copil mai mult, am citit mult despre aceasta boala si sincer ma ingrozesc la gandul ca.
0
02-04-2008, ora 00:00
nia
Nu este medic/terapeut
nia
nu stiu ce sa mai spun.as vrea sa vorbim la telefon.asa mai facem sch. de pareri.am si tel fix si mobil conex si cosmote.te pot suna eu.dar nu vreau sa supar.daca vrei sa vorbim mai lasa-mi un mesaj si pot sa-ti dau eu nr de tel si imi dai doar bip si te sun eu.nia
0
03-04-2008, ora 00:00
mikihita
Nu este medic/terapeut
mikihita
Buna. eu am fost diagnosticata cu lupus de 7 ani si pot sa va zis un lucru ca acest diagnostic nu mi l-au pus medicii decat in urma unor analize mult mai amanuntite, inclusiv biopsie(si eu aveam deja eruptia pe fata pe langa dureri in articulatii si oboseala) si o internare de trei saptamani de zile.Parerea mea este sa faci o investigatie mult mai amanuntita si sa nu te lasi la mana unui singur medic.eu chiar daca aveam deja primele simptome am umblat trei luni din medic in medic si nu a stiut nimeni sa ma lamureasca ce am. am aflat printr-un miracol dupa ce deja aproape ca renuntasem sa mai intreprind ceva. medici buni sunt la spitalul colentina in bucuresti.multa sanatate
0
04-04-2008, ora 00:00
roznovanuelena
Nu este medic/terapeut
roznovanuelena
buna,
n-am sa renunt la a cauta un raspuns corect la banuiala doct. de la sp ioan stoia, nu cred ca a vb aiurea ( banuie ceva )
am vb cu cineva de la sp militari ( bucuresti), acolo are si sotul meu doct. de fam., vreau sa ma interneze ca sa pot face analize, tot ce trebuie.
ce ma enerveaza este ca nu am umblat niciodata prin spitale si doctori si gandul ca ma internez ma omoara
am stat cu fica mea 4 zile la copii ( pt o viroza..) si m-am inbolnavit in cele 4 zile, nu am putut sa mananc si nici sa ma odihnesc ( am fost intr-o rezerva..) dar de geaba.
0
04-04-2008, ora 00:00
mikihita
Nu este medic/terapeut
mikihita
buna.iti trece pana la urma oroarea de spitale.importanta e sa depistezi din timp daca ai lupus sau nu.cel mai bine este sa nu astepti sa treaca prea mult timp.eu cat am stat in spital am vazut tot felul de cazuri de la cele mai usoare la cele mai grave.au fost femei care au depistat foarte tarziu ce au si au avut foarte multe afectiuni care deja era prea tarziu pentru a mai fi tratate ca lumea.eu pot sa spun ca am fost un caz norocos ca m-am dus la inceput si nu a avut timp boala sa pune stapanire pe organismul meu.o tin sub tratament de 7 ani si acum am intrat in remisie.si la spitalul militar tot e bine daca mergi.in cazul meu tot de la spitalul militar din focsani si-au dat seama ce am si m-au trimis la bucuresti la colentina.multa bafta si sper sa fie doar o alarma falsa si sa scapi de aceasta problema
0
20-04-2008, ora 00:00
mada2007
Nu este medic/terapeut
mada2007
buna. am si eu o problema asemanatoare. totul a inceput acum o luna cand mi s-a inrosit pielea de pe tot corpul. dr de fam a suspectat o boala a copilariei. inrosirea nu a durat mult, o zi pe brate, abdomen, si vreo 2 pe picioare, pielea nu ma manca si nici nu era iritata. doar rosie. la vreo 5 zile am inceput un trat cu cuminol pt o infectie urinara dar de la a 2 a pastila au inceput sa ma doara si sa mi se umfle articulatiile. citind in prospect ca acest medic da edeme articulare, am intrerupt trat. aveam umflate toate articulatiile din corp, nici nu ma mai puteam incalta. in 7 zile, totul a revenit la normal, insa dupa o sapt mi-a aparut o inrosire a obrajilor, uneori mai accentuata, alteori mai pala. uneori si nasul era cuprins. inrosirea aparea si disparea. totul a durat tot o saptamana. dupa alte cateva zile, au inceput sa ma doara articulatiile de la degetele mari, maini si picioare, apoi am inceput sa ma trezesc cu mainile umflate. edemul cedeaza peste zi. durerile sunt usoare, dar ma ingrijoreaza. a inceput sa ma manance si pielea. alergologul mi-a dat alerid si se pare ca am scapat de mancarimi, si o groaza de analize pe care le fac maine. de ieri ma deranjeaza usor si umarul drept. sunt ingrozita ca as putea avea lupus. mancarimile ar putea fi din cauza stressului ingrozitor. lupusul apare cu dureri ingrozitoare sau si aceste dureri usoare ar putea insemna un inceput de lupus? mancarimile de piele pot fi legate de lupus?
mentionez ca in rest nu am probleme, am pofta de mancare, sunt plina de viata, etc
va rog sa imi dati numele unui dr reumatolog f bun de la colentina.
-
0
24-08-2008, ora 00:00
kopela
Nu este medic/terapeut
kopela
Buna ziua, am si eu o intrebare deoarece inca nu stiu foarte multe legate de BTS, a inteles ca in primul rand se transmit pe cale sexuala, Dar boli gen sifilis sau sida se transmit numai daca penisul atinge vaginul sau daca exista ejaculare in interiorul vaginului?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.