tahicardie

14-02-2017
Anonim0098
Nu este medic/terapeut
Anonim0098
am o tahicardie de 100 bpm..poate sa apara de la anxietate, stres..posibil sa am anxietate generalizata..?
sau tahicardia poate fi de la somn insuficient, cum imi dau seama daca am dormit bine?de la un timp dorm de la 2 pana la 10 dimineata..beau si cafea, cola in general..sa fie astea de vina sau toate contribuie?cum sa ma refac, vreau sa nu am tahicardie, cateodata seara acasa mai am si 80bpm, nu mereu..
2 comentarii
1
14-02-2017, ora 18:06
Dr. Ungureanu Elena
Psihiatrie, Iasi
Dr. Ungureanu Elena
Un ritm cardiac de 100 bpm nu este neaparat o problema, depinde foarte mult de situatiile in care apare.In conditii de stres, oboseala, emotii sau in cazul consumului de stimulente nervoase(cafea, cola, alcool) poate apare asa-numita tahicardie fiziologica, adica o crestere a ritmului cardiac cu 10-20 bpm fata de ritmul de baza.Se pare ca dumneavoastra le cam aveti pe toate cele enumerate mai sus...Sfatul meu este in primul rand sa reduceti cafeaua, iar cola daca puteti, progresiv sa renuntati la ea(e nociva pe mai multe planuri). Astfel veti reusi sa adormiti mai devreme, eventual 22-23, aceasta garantandu-va un somn mai odihnitor.Deasemenea reducand consumul de excitante cerebrale si avand un somn de calitate veti reusi sa reduceti stare de anxietate si agitatie interioara pe care le aveti in prezent, mentinand si ritmul cardiac la un nivel optim pentru dumneavoastra.
1
14-02-2017, ora 19:19
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Sunt de acord cu sfaturile date de d-na doctor, în plus îți recomand o evaluare psihologică. Numai un psiholog clinician îți poate pune un diagnostic, nu ți-l poți pune singur. Iar dacă în urma evaluării rezultă că ai anxietate sau altă tulburare psihologică, pe lângă reducerea consumului de stimulente, te ajută și psihoterapia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: