Tahicardie Atacuri de panica

27-07-2015
claudiuttt
Nu este medic/terapeut
claudiuttt
Buna ziua. Am 19 ani si acum aproximativ doua luni am mers la cardiolog si am fost diagnosticat cu tahicardie deoarece aveam palpitatii puternice si inima batea foarte repede indiferent de ce faceam. Mi s-a spus ca la inima nu am nimic si ca totul este sanatos.

Am luat o saptamana betalog si procor forte si mi s-a interzis sa mai fumez, sa consum cafea, alcool etc. M-am simtit bine cateva zile dar tot nu mi-au disparut palpitatiile asa ca am zis sa incerc la psiholog si am inceput un tratament cu xanax timp de 3 saptamani.

In intervalul in care aveam tratamentul cu xanax am consultat un alt cardiolog deoarece tot simteam acele palpitatii.

Ajuns la al doilea cardiolog mi s-a spus exact aceeasi poveste, ca am tahicardie, ca inima este sanatoasa si mi-a dat un tratament cu Concor 2.5mg si Vagostabyl si am inceput sa ma simt mult mai bine, nu mai simteam acele palpitatii iar pulsul il aveam injur de 80 atunci cand il luam stand in pat linistit 5 minute dar problema este urmatoarea. Atunci cand ma ridic din pat imi creste pulsul brusc la 110-120 si usor usor incepe sa scada la 90-100.

De 2 zile am terminat tratamentul cu Concor 2.5mg si Vagostabyl si am inceput sa observ iar palpitatii dar sunt mult mai usoare chiar daca pulsul este la fel si am mai observat ca uneori cand ma ridic din pat am ameteli si simt un disconfort la cap, uneori am si o stare de lesin/moleseala.

Astazi am programare la psiholog deoarece am terminat tratamentul cu xanax si trebuie sa ma duc sa imi spuna cum sa incep sa il scot pentru ca mi-a spus ca nu trebuie oprit brusc. De asemenea am mai observat ca ma panichez de la orice, uneori am senzatia ca inebunesc, ca sunt pe alta lume si am o stare de anxietate care tine 10-30 de minute, e o teama cum ca as putea inebuni.

Faza e ca panica mi-o dau singur si sunt constient de lucrul asta. Lucrurile astea nu i le-am spus psihologului, urmeaza astazi sa vorbesc cu el despre aceste simptome cand ma duc la consultatie si s-ar putea sa incepem un nou tratament timp de 6-9 luni pentru ca prima data cand am ales tratamentul de 3 saptamani cu xanax a fost mai mult de test, sa vedem daca functioneaza, in caz de nu sa incepem tratamentul pe 6-9 luni.

Tin sa mentionez ca nu am mai fumat si ca am un stil de viata lenes, nu depun efort fizic de loc. De exemplu am observat ca daca urc 2 etaje incepe sa imi bata inima ca si cand as fi alergat o tura de stadion.

Eu acum stau si ma gandesc, oare sa fie din cauza ca nu am conditie fizica? Sau sa am toate aceste probleme de la atacuri de panica. Nu inteleg cum este posibil sa am pulsul in jur de 80 atunci cand stau intins in pat iar cand ma ridic in picioare sa urce brusc la 110-120 si dupa 30 de secunde sa scada la 90-100
2 comentarii
0
27-07-2015, ora 15:37
claudiuttt
Nu este medic/terapeut
claudiuttt
Am rezolvat problema.

Nu mai este nevoie de raspuns :)
0
11-04-2016, ora 18:38
cretzu02
Nu este medic/terapeut
cretzu02
cum ati reusit ?!!?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  • Pacienții cu tahicardie ar putea avea un nou tratament, sub forma unui spray nazal
  • Puls mare/mărit temporar/continuu - cauze, explicații, tratament
  •