Tahicardie, febra si agitatie

28-04-2011
mihai_andrew
Nu este medic/terapeut
mihai_andrew
Buna ziua, fetita mea are varsta de 2 ani si jumatate.
Anul trecut in august a facut febra timp de 2 saptamani, pe care am "tratat-o" cu Nurofen si alte antitermice in asteptarea altor simptome ("speram" sa fie o raceala). La finalul celor 2 saptamani, nu am mai putut sa stapanim febra cu antitermice si am observat ca se asociase cu o tahicardie (puls de 160-180 inregistrat la urgente), agitatie si piele uscata (imediat cum transpira, ii scadea si febra). Am mers la spital si a stat internata timp de 2 saptamani, timp in care nu a mai facut febra. Diagnostic de iesire: "sanatoasa".
Astazi a facut din nou, este al 2-lea episod dupa cel din august anul trecut. Pentru ca a mai crescut si comunicam mai bine...ne-a spus ca o dor ochisorii si ca ii este somn. A adormit imediat, dar a avut un somn agitat. La 30 minute dupa ce i-am dat Nurofen, a inceput sa transpire, sa ii scada febra si sa se potoleasca inimioara. Nu este racita, nu o doare in gat, nu ii curge nasul, nu tuseste, scaunul il are regulat si normal...totul pare normal.

Poate cineva sa imi ofere un punct de plecare?...la ce fel de medic sa merg, ce analize sa fac...sau chiar sa imi spuna ce afectiune ar putea avea...
Daca va trebuiesc mai multe detalii pentru diagnostic nu ezitati sa intrebati.
Va multumesc
3 comentarii
0
28-04-2011, ora 15:39
mihai_andrew
Nu este medic/terapeut
mihai_andrew
Am uitat sa mentionez. Lainternare au suspectat-o initial de o boala infectioasa...si am mers la spitalul de infectioase. A fost consultata si i s-au facut analize...totul a fost OK.

Apoi crezut ca este mononucleoza, dar analiza a infirmat.

In final ne-a sugerat sa facem o analiza pentru depistarea Leucemiei, analiza care am considerat-o prea invaziva si la care am renuntat sa o facem (am gresit??!!),
0
28-04-2011, ora 18:48
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,

NU sunt medic DAR,
ma gandesc ca ar fii trebuit sa faceti.
Stiti, , , acum cativa ani, unei persoane din familia noastra largita..i s-a pus chiar diagnosticul de leucemie..erau innebuniti (fetita avea 6 ani atunci)..si la refacerea analizei s-a constat ca, AU INVERSAT analizele.
Fetita e sanatoasa acum.

Va sfatuiesc s-o faceti..nu de alta DAR, ca atunci cand mergeti pe la alti medici sa nu puna la indoiala acest fapt CARE...NU va fii, sigur.

Sa va traiasca fetita, sa fie si va fii sanatoasa..s-auzim de bine.

O seara buna..
0
29-04-2011, ora 10:02
mihai_andrew
Nu este medic/terapeut
mihai_andrew
Multumesc pentru raspuns si pentru sfat, dar sincer daca ar fi sa aflu o veste proasta...as vrea sa fie in ultimul moment, ca sa avem parte de cat mai multa normalitate. In ce priveste analiza si modul in care se face nu ma incurajeaza cu nimic, faptul ca este dureroasa si maltratanta pentru copil.
Doctorul mi-a sugerat sa fac analiza ca sa dorm eu bine noaptea.si am refuzat pe motiv ca mai bine imi chinui noptile MELE decat sa transform noptile fetitei in cosmaruri (asta doar ca sa scap eu de o suspiciune). Am ales cu mana pe inima si impacat cu ce urmeaza.

Va multumesc si va doresc multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • O altă cauză a febrei ar putea fi stresul
  • Febră și transpiraţii nocturne - cauze, diagnostic, tratament
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  • Pacienții cu tahicardie ar putea avea un nou tratament, sub forma unui spray nazal
  • Puls mare/mărit temporar/continuu - cauze, explicații, tratament
  •