Tahicardie la 15 ani?!

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Buna ziua!Pe data de 3 septembrie 2005 voi implini 15 ani.Sunt nascuta intr-un orasel de munte, dar de un an de zile m-am mutat cu familia la mare din motive materiale.Bunica mea din partea tatalui sufera de probleme cardiace de foarte mult timp.Eu m-am operat de apendicita in luna februarie si de aceea nu am bagat in seama ametelile si tulburarile de vedere, punandu-le pe seama anestezicului.Dar acum doua zile am fost dusa de urgenta la spital cu febra 39 si in crestere.De cand sunt mica am probleme cu amigdalitele si ele au fost vinovate si de aceatsa data. Dna doctor care era atunci de garda mi-a spus un lucru care m-a speriat foarte tare: sunt tahicardica.Am intrebat-o ce inseamna asta si mi-a raspuns sec ca am probleme cu inima.Am cautat pe internet informatii despre aceasta boala, dar nu am gasit nimic care sa ma lamureasca. Asa ca va cer ajutorul.Este posibil ca la 15 ani sa am astfel de probleme?Vreau sa precizez ca ultimul an a fost unul foarte stresant pt mine deoarece mama a nascut inca un copil (e cu 13 ani mai mic) si am avut examenul de capacitate. Este o boala grava? Este posibil sa o fi mostenit de la bunica mea? Va rog sa ma ajutati pentru ca sunt disperata!
7 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Tahicardia inseamna ca inima ta bate mai repede decat normal (normal ar fi cam intre 60 - 80 batai/min). Frecventa batailor inimii se poate verifica ascultand cu stetoscopul sau palpand pulsul la o artera apropiata de piele. Cel mai la indemana este artera radiala, care se poate palpa la incheietura mainii (chiar de catre tine) cu degetele de la cealalta mana; este mult mai usor de aratat practic decat de povestit asa ca poti sa-ti rogi medicul de familie sa-ti arate cand mergi la un control.
Tahicardia poate apare in multe boli, precum poate apare si la oamenii normali in conditii de stres sau cand au febra; deci la tine putea sa fie si una din aceste cauze. Pentru a fi sigura trebuie sa-ti verifici singura pulsul (sau sa rogi pe cineva de langa tine s-o faca), asta dupa ce ai invatat corect cum se face. In timp ce numeri pulsatiile care le simti te uiti la ceas si vezi cate batai ai numarat intr-un minut. Incearca sa faci asta in diferite situatii: si cand esti intr-o stare de stres, dar si cand esti relaxata Daca inima ta bate prea repede inclusiv in perioadele cand esti linistita (mai mult de 80 batai/minut) atunci ar trebui sa mergi la control la un cardiolog. Dar dupa cum spuneai si tu: esti cam tanara sa ai tahicardie. Cel mai bine este sa-ti verifici pulsul periodic si atunci vei sti daca ai probleme de acest gen. Dar orice-ar fi, NU intra in panica!
Multa sanata si bafta!
0
17-03-2006, ora 00:00
6i6i
Nu este medic/terapeut
6i6i
am tahicardie si doctorul m-a indrumat sa merg la TIMISOARA
unde sa-mi fac o, , caterizare, , sau asa ceva in urma careia as putea scapa de tahicardie, daca cineva a facut asa ceva l-as ruga sa-mi dea cateva detalii
0
05-02-2007, ora 00:00
morrigan
Identitate neconfirmată
morrigan
este vorba de cauterizare.se cauterizeaza focarul ectopic care iti da tahicardia.
0
15-06-2007, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
adica va referiti la ablatie nu ?
eu am tahicardie de mic... de cand eram la gradinita si vroiam sa lerg cu ceilalti eu oboseam cel mai repede si aveam batai dese si f. puternice. I-am zis mamei dar ea a zambit probabil nevrand sa accepte faptul ca as avea ceva la inima...

gigi (6i6i) cum a mers ablatia. A reusit se cunoaste ceva sau tot mai ai "semne" dar mai slabe... ma intereseaza f. mult pt. ca vreau sa fac si eu ablatie la Fundeni si vreau sa stiu ce ma steapta (ce fel de anestezie, cat dureaza, ce simti in timpul interventiei etc.)
Multumesc anticipat si sanatate !
0
15-06-2007, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
gigi..adica bineinteles daca ai facut intre timp (de la data mesajului tau pe 17 martie 2007) ????
0
15-06-2007, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
adica 2006. scuze nu am gasit functia de edit !
0
15-02-2009, ora 22:25
stefan.florea
Nu este medic/terapeut
stefan.florea
Am 24 de ani sunt din Alexandria si fac tahicardie stând de geaba sau mâncând sau când merg, am mers la doctor si mia dat sanax de 020mg dar tot mu îmi trece ce asi putea să fac, în timpul crizei inima mea bate cu 100 batăi pe minut, cardeologul mia zis că nu am nimic dar mie mi se înmoaie si mâinile si picioarele când începe criza, acum nie frică să merg si la muncă aşi vra să ştiu dacă există vrun remediu.
Vă multumesc sănătate multă
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  • Pacienții cu tahicardie ar putea avea un nou tratament, sub forma unui spray nazal
  • Puls mare/mărit temporar/continuu - cauze, explicații, tratament
  • Trăirile pozitive din adolescență pot influența sănătatea și starea de bine la maturitate
  •