Tahicardie sinusala

21-07-2014
Rasfat
Nu este medic/terapeut
Rasfat
De circa 2 luni tensiunea arteriala creste uneori de cateva ori pe zi, de la 115-120/70-75 la 143-145/90-95, simt o presiune in ceafa si ameteala. Acum 10 zile am fost la cardiolog si diagnosticul a fost de tahicardie sinusala, cauza: stres, medicamentatie recomandata: 1 capsula Concor 5mg dimineata. Acum o saptamana am fost la medicul internist la control, analizele sunt bune, si mi-a recomandat sa merg la psihiatru pt. atacurile de panica, mi s-a recomandat 1/2 anxiar si mirzaten 1/seara.
In continuare imi creste tensiunea chiar daca sunt sub tratament. Sunt zilele cand nu pot face nimic, simt furnicaturi in ceafa buzele amortite si vederea este incetosata. Poate fi vorba si de hipertensiune arteriala?
1 comentarii
0
21-07-2014, ora 23:54
btenn94
Nu este medic/terapeut
btenn94
Buna Anca83,

Prin faptul ca ati mers la medici si toate analizele au iesit bune, eu nu cred ca trebuie sa va ingrijorati de hipertensiune arteriala. Dupa simptomele care ati scris, pare ca ati trecut prin foarte mult stres care a ajuns pana la surmenaj psihic. Stresul, anxietate, si atacurile de panica ridica tensiunea si pulsul, dar asta este un raspuns normal. Tensiunea variaza in timpul zilei si este normal se oscileaza chiar din minut in minut, nu numai la efort fizic dar si la efort psihic (multe ganduri, emotii, etc). Stiu ca aveti griji ca tensiunea cateodata este 143-145/90-95 dar nu este prea semnificativ pentru ca cateodata este si normala si asta este foarte bine ca scade. La cei care au hipertensiune arteriala, tensiunea nu scade deloc. Sunt mai multe factori care nu ai mentionat (varsta, greutate, inaltime, consumul de energizante/cofeina, etc), dar cred anxietatea si atacurile de panica au creat simptomele, nu hipertensiunea.

-Bogdan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  •