Tahicardie sinusala de peste doua luni

29-07-2017
Anca003
Nu este medic/terapeut
Anca003
Buna ziua! Am nevoie de un raspuns, deoarece sunt disperata. In urma cu doua luni am simțit niste palpitatii care m-au speriat foarte tare. Am fost intr-o perioada stresanta si am pus pe seama acestui fapt, insa acum nu as mai avea niciun motiv de stres, totusi aceste palpitatii continua. Ele nu sunt tocmai palpitatii, mai exact ritmul batailor inimii este in orice moment al zilei in jur de 120 de batai pe minut, chiar daca stau relaxata si nu depun niciun efort fizic. In primele zile am fost foarte speriata si am ajuns de 3 ori la urgente, unde mi s-a pus diagnosticul de tahicardie sinusala si mi s-a spus ca cel mai probabil este vorba despre atacuri de panica. Mi s-a recomandat sa realizez analize hormonale (rezultand ca nu am nimic la tiroida) si am facut si 4 EKG-uri (toate au iesit normale) si un Holter (la fel si aceasta). Am fost indrumata catre psihiatru si am primit un tratament constand in Anxiar si Zoloft (antidepresiv). Problema e ca iau tratamentul de o luna, dar nu am sesizat nicio schimbare. Ritmul batailor inimii este acelasi si am o stare de agitatie permanenta. Am ajuns sa cred ca nu este o problema la nivel psihic (pentru ca altfel pastilele si-ar fi facut efectul), ci o alta problema de sanatate care inca nu a fost depistata. Catre ce medic sa ma indrept? Ce analize sa fac? Va rog, am nevoie de un raspuns. Mulțumesc!
5 comentarii
0
29-07-2017, ora 14:35
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Daca in urma investigatiilor mentionate, medicii au decis ca simptomele nu au un fond pur fizic, e posibil sa fie nevoie si de sedinte de psihoterapie ca adjuvant la tratamentul psihiatric. Daca aveti si o perioada mai stresanta sau evenimente recente rascolitoare, starea de agitatie se va mentine cu tratament cu tot si poate culmina in atacuri de panica.
0
30-07-2017, ora 09:57
Anca003
Nu este medic/terapeut
Anca003
Multumesc pentru raspuns! Problema e ca fac sedinte de psihoterapie de 3 luni. Cand le-am inceput nu aveam problema cu anxietatea si atacurile de panica. In urma sedintelor au aparut si aceste probleme. Sa fie din cauza psihoterapiei care ma rascoleste? Ar fi cazul sa incetez sedintele?
0
30-07-2017, ora 11:27
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Daca sa opriti sau nu terapia, trebuie discutat direct asta, cu terapeutul dvs. Ce va pot spune, este ca, daca in spatele anxietatii se afla anumite traume (nu doar stresori), atunci cand, in terapie, ne "apropiem"de ele, pot aparea ca semnale de alarma unele intensificari ale simptomelor. Sau simptome noi/diferite.
Daca, repet, fizic totul e ok, este posibil ca explicatia de mai sus sa fie corecta.
Insa, e numai o idee, care se aplica in general.
Daca vi se aplica si dvs., puteti afla discutand cu persoana cu care faceti psihoterapie.
0
31-07-2017, ora 21:18
acadelu
Nu este medic/terapeut
acadelu
Buna ziua am 28 ani si de vreo 4 ani am fost diagnosticat cu tahicardie sinusala la care nu mia dat niciun tratament dupa alte investigatii mi au zis ca sunt anxios am anxietate.toate analizele imi ies normal.simptomele sau accentuat de vreo 2 luni.in urma cu putin timp am avut o criza de palpitatii foarte mari aproape ca simteam cum imi iese inima din piept evident am ajuns la upu dupa consult mi au zis ca am.inima sanatoasa si am facut atac de panica.acuma le am tot mai des plus de asta obosesc si foarte repede.unde sa merg?ce sa mai fac?
0
17-06-2022, ora 21:01
Erica2018
Nu este medic/terapeut
Erica2018
Anca003, a trecut ceva timp dar...Ai găsit o rezolvare la problema ta ? Dacă da, te rog sa îmi spui dacă ai găsit cauza sau remediul. Sunt intr-o situație asemănătoare. Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  •