Tatal meu, in urma cu aproape un an, a facut un accident vascular celebral...

09-03-2014
lovely963
Nu este medic/terapeut
lovely963
Tatal meu, in urma cu aproape un an, a facut un accident vascular celebral...nu a fost primul dar acesta a fost mult mai grav ca si primul...in fine...cand a facut accidentul vascular celebral eram numai noi doi acasa asa ca bineinteles am intrat intr-un fel de panica pentru ca nu am stiut ce sa fac...nu am lasat sa se arate si m-am comportat foarte calm in prezenta lui pana a ajuns salvarea dar..desi a trecut un timp indelungat de atunci din cand in cand simt o neliniste interioara cand sunt doar eu si el acasa.parca sunt alarmata ca oricand s-ar putea sa i se intample din nou...mi s-a intamplat m-ai mult de o data chestia asta si nu stiu ce sa fac...sunt foarte nelinistita si foarte atenta la orice detaliu...si atunci cand se pune sa dorma ma duc sa il verific de cateva ori sa ma asigur ca e bine...simt o frica necontrolata in mine si o neliniste la fel de mare si nu stiu ca sa ma fac.Ce sa fac? ?
5 comentarii
0
09-03-2014, ora 15:16
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
draga mea tiam lasat un mesaj privat
0
09-03-2014, ora 15:55
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
lovely963: daca a trecut un an de la accidentul vascular al tatalui tau, asta nu inseamna ca tu ai rezolvat problema cu temerile tale, ba chiar s-a accentuat frica ta si era de asteptat. Orice problema nerezolvata poate sa se reactiveze oricand, iar frica ta vis-a-vis de un eventual atac cerebral al tatalui tau este o problema nerezolvata.
Ai putea sa te intrebi: "de fapt, de ce anume imi e frica mie?" si in ce mod ai putea tu sa impiedici un asemenea eveniment, doar ingrijorandu-te si verificand somnul tatalui tau?
Solutia cea mai potrivita pentru tine este sa consulti un psiholog.
Cu drag,
Psih. Cristina Stoian
0
11-03-2014, ora 02:28
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Salut!
În primul rând ţin să menţionez că nimeni nu poate estima pe un forum măsura în care ai nevoie sau nu de o intervenţie psihologică, acest lucru ar trebui să-l simţi singură, pornind de la nivelul de distres autoperceput. Astfel, dacă simţi că eşti stresată mai tot timpul sau că viaţa îţi este afectată de situaţia în care se află tatăl tău, atunci trebuie să urmezi sfaturile unui psiholog, online sau faţă în faţă.
din moment ce ţi-ai controlat emoţiile nu putem vorbi despre panică, doar de îngrijorare - aş spune că exagerezi, din teamă. Observă partea utilă/adaptativă a comportamentului, eşti determinată şi dornică să-ţi ajuţi tatăl.
Mă întreb ce se întâmplă când pleci de acasă, atunci ar trebui să fie mult mai greu pentru tine.

Cu speranţă pentru mai bine,
C.A.N.
0
12-03-2014, ora 12:28
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Asa cum a spus si colegul meu, tu esti singura care hotarasti daca ai sau nu nevoie de psihoterapie.
Din ceea ce ai descris, reiese faptul ca ai o stare de neliniste interioara, iar daca tu cauti aici pe forum solutii, nu o sa le gasesti. Poate doar recomandari, (asa cum am facut eu), dar NU sfaturi. Pana la urma, exagerari sau nu, sunt starile tale si e firesc sa-ti pui intrebari cu privire la ce ai putea face. E chiar un prim pas in rezolvarea de probleme, dar mai ramane sa si actionezi.
Psihoterapia cognitiv comportamentala s-a dovedit in ultimii ani ca fiind foarte eficienta in tratarea anxietatii, iar terapia online, desi prezinta anumite avantaje (costuri mai reduse, faptul ca nu te deplasezi de acasa), nu iti garanteaza ca ar fi in vreun fel superioara (sau mai eficienta) decat terapia la cabinet fata in fata cu psihologul, unde interactiunea este vie, emotia este traita si eliberata 'pe viu'. Pana la urma, toate sunt bune, daca se potrivesc nevoilor clientului.
Succes in tot ce alegi sa faci!
Psih. Cristina Stoian
0
03-04-2014, ora 22:35
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Ca psiholog, daca simti ca starile persista sau se agraveaza, te sfatuiesc sa...mergi la un psiholog :)
Pentru ca stiu cum te poate ajuta si am cateva ipoteze privind ce ti s-a intamplat atunci cand a avut tatal tau accidentul vascular.

Mult succes!

Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: