tbc la bebelus de 8 luni

24-10-2013
madutzili
Nu este medic/terapeut
madutzili
Buna ziua!
Va rog din suflet sa aveti un pic de rabdare si sa cititi 'povestioara'mea.
Sotul meu este plecat in Irlanda si a stat impreuna cu fratele lui timp de 2-3 sapt.iar dupa asta s-a aflat ca fratele are TBC in forma contagioasa.Acum deja are aproape o luna de cand urmeaza tratamentul necesar dar problema e ca si sotul meu si-a facut testul cu injectia(nu stiu cum se numeste) si a iesit pozitiv iar acum urmeaza sa faca raze la plamani sa vada exact daca are sau nu.
Si acum urmeaza problema noastra:avem un baietel de 8 luni si jumatate dar care fiind nascut in Italia nu are vaccinul anti TBC facut si am vrea cam intr-o saptamana, doua sa plecam in Irlanda la ei.As vrea sa stiu daca exista si cel mai mic risc sa intre bebelusul in contact cu ei si ce anume ma sfatuiti dumneavoastra sa fac in situatia asta pt ca sunt extrem de speriata.Daca ii fac vaccinul acum ajuta cu ceva?
In speranta ca ati parcurs aceste randuri va multumesc din suflet!!!
1 comentarii
0
25-10-2013, ora 21:49
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara.
Nu este recomandabil ca sugarul sa vina in contact cu bolnavi de tuberculoza, deoarece se poate infecta iar formele de TBC la scei mici pot fi foarte severe, chiar fatale. Si in situatia in care copilul va fi vaccinat trebuie sa evitati focarele de tuberculoza. Cu atat mai mult cu cat am inteles ca si sotul D-voastra este probabil infectat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul