Tendinte homosexuale

26-09-2017
Basilius777
Nu este medic/terapeut
Basilius777
Vreau sa incep sint baiat si am hipogonadism primar, adica organismul meu nu produce testosteron. Iau hormoni artificiali de la 13 ani.Organul genital e cam subdezvoltat 12 cm maxim in erectie, grosime 10 cm, si testicule mici, la 21 de ani.Orientarea mea sexuala e neclara, adica nu m-au atras niciodata baietii vizual sau fizicul lor, erau unele momente cind ma atrageau fetele, dar rare.Am constantat ca daca ma uit la un penis ma excit.Dar uitindu-ma si la fete ma excitam.Nu stiu ce sa cred, Doamne am atitea probleme numai un gay latent sa fiu imi lipsea.Sint foarte trist din cauza acestui fapt.Mai bine asexual decit gay, e parerea mea.Va rog un sfat.
3 comentarii
0
26-09-2017, ora 12:49
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Cred ca exista mai multe perspective:
- una este fiziologica: lipsa testosteronului influenteaza atat atractia sexuala cat si functionarea sexuala. "Orientarea sexuala neclara" isi poate avea originea aici
- masculinitatea insa reprezinta si un anume rol, un anume comportament
- lipsa activitatii sexuale, dificultatea de identificare sexuala duc si ele la conflicte interioare si intrebari asupra orientarii sexuale.
Puteti discuta cu un psihoterapeut cu experienta in astfel de situatii pentru a va clarifica unele aspecte. Lipsa informatiilor potrivite poate duce la pareri gresite.

Puteti citi mai multe despre homosexualitate aici: http://psihologultau.net/despre-homosexualitate-fara-incrincenare-i/
0
26-09-2017, ora 15:28
Basilius777
Nu este medic/terapeut
Basilius777
Multumesc mult de raspuns.
0
28-09-2017, ora 15:05
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Procesul de dezvoltare a orientarii si identităţii sexuale a unei persoane, bărbat sau femeie, parcurge de obicei 6 etape distincte. Fiecare etapă e deosebit de complexă la nivel gandurilor si emotiilor, cu multe semne de întrebare şi nevoi asociate, ce pot beneficia de sprijinul psihosexologului.

Prima etapă, ‘de confuzie’ sau ‘potențial homosexuală’, este una de conștientizare a reacției la stimulii erotici aparţinând aceluiași sex.

E etapa in care te afli acum Basilius…o etapa in care e cel mai indicat sa discuti cu un sexolog, pentru a explora trairile tale emotionale...care sunt de fapt mai mult relevante decat cele sexuale.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Hipogonadismul hipogonadotrop

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: