Tensiune 161 cu 82 la 21 ani

20-01-2010
Riri T
Nu este medic/terapeut
Riri T
Buna, am 21 de ani si azi am avut tensiune 161 cu 82.. si 92 puls...Am umblat pe teren, nu prea pot sa zic ca m-am agitat, si stresata nu sunt, de cel putin un an am observat ca am tensiunea mare in general. Iau anticonceptionale de 5 ani (influenteaza anticonceptionalele tensiunea?). Pulsul nu prea imi scade sub 85.. daca fac o medie am cam 90. Oricum medicul de familie mi'a spus ca am tahicardie. Nu am mai fost la control de 1 an, farmacista mi'a recomandat sa merg cat de repede. Daca mai are cineva problema mea.. ceva sfaturi? merci.
4 comentarii
0
20-01-2010, ora 16:56
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
O astfel de tensiune la varsta ta este un mare semn de intrebare, si ar trebui sa urmezi cat mai urgent sfatul farmacistei, consulta un medic cardiolog cat mai curand.
Da sunt studii care arata ca anticonceptionalele pot determina hipertensiune, cu toate acestea trebuie sa consulti un medic cardiolog, el va decide daca problema sunt anticonceptionalele sau este vorba despre alta afectiune.

Multa sanatate!
0
20-01-2010, ora 17:20
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie sa intrerupi contraceptivul, prea mult timp l-ai luat. Utilizeaza prezervativ sau, daca nu ai de gand sa faci un bebelus in urmatorii ani accepta un sterilet. Ai sa vezi ca imediat la o luna-doua dupa ce intrerupi contraceptia cu pilule orale tensiunea va mai scadea. Un puls de 90 nu inseamna tahicardie.
0
20-01-2010, ora 17:25
Riri T
Nu este medic/terapeut
Riri T
Multumesc pentru raspunsul prompt, insa nu prea as vrea sa renunt la anticonceptionale.. am o relatie tot de 5 ani, nu prea am incredere in celelalte metode contraceptive, mai degraba as lua ceva medicamente pentru tensiune decat sa folosesc prezervativul de fiecare data. Am sa renunt la anticonceptionale cand voi face un bebe. :) Oricum maine ma duc la un control, multumesc inca o data! o zi buna!
0
20-01-2010, ora 23:07
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
La comentariile anterioare vreau sa adaug ceva foarte important: e foarte imporant cu ce aparat s-a masurat tensiunea arteriala- aceste aparate electronice sunt in general de calitate indoielnica- daca masori TA de 3 ori ies 3 valori diferite. De asemenea, TA se masoara in repaus, culcat(clinostatism) dimineata la trezire. Se masoara la ambele brate si nu e inutil de asemenea sa masuram atit culcat cat si in picioare ptr a vedea diferenta.
De asemenea-exista "reactii hipertensive" la efort, la stress, etc-ceea ce nu inseamna HTA veritabila.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectul magneziului asupra tensiunii arteriale (meta-analiză)
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Cum alegi un tensiometru electronic?
  • Tensiunea arterială înregistrează un declin cu 14-18 ani înainte de finalul vieții
  • Topul greșelilor unui hipertensiv
  • Tensiunea arterială „normală” a femeilor, mai mică decât cea a bărbaților
  •