Tensiune arteriala foarte ridicata

28-05-2013
Gabymedic
Nu este medic/terapeut
Gabymedic
Buna ziua
Va rog sa imi spuneti ce anume ar putea fi in neregula cu un organism care are o tensiune arteriala -medie de 155/95 (ma refer la sotul meu care zilele trecute a facut un puseu de tensiune ajung astfel pana la 188 cu 105), dar al carui puls in anumite momente ale zilei este in jur de 60. Am monitorizat cateva zile tensiunea -la indemnul unui medic cardiolog- si am observat ca valorile zilnice ar fi:dimineata 140/97, puls 55 max 65, la pranz 155/95, puls 75 max 78, seara uneori 137/85 sau maxim 155/95 si puls 77-78. Foarte rar tensiunea se regasestebin juru valorii de 139/75 si pulsul 70.
Astept cu interes raspunsul dumnevoastra.
Cu deosebit respect,
Gabriela Badea
8 comentarii
0
28-05-2013, ora 17:09
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Multe ar putea sa NU fie in regula.
propunere:
consult la cardiologie si probabil tratament pt hipertensiune.
p.s.
NU precizati daca, are/!?sau nu deja.tratament.
varsta
daca are SI alte probleme de sanatate

sanatate.
0
28-05-2013, ora 17:28
Gabymedic
Nu este medic/terapeut
Gabymedic
Buna ziua
Domnul nu se afla sub tratament si nici nu stim sa sufere de o afectiune care sa duca la aparitia unei hipertensiuni. Astazi am obtinut si rezultatele analizelor solicitate de cardiolog si toate sunt in limite normale ( sumar de urina, TSH, T4, si cele uzuale).
Avand in vedere ca are doar 36 de ani nu poate fi vorba -cred- de o mostenire genetica, chiar daca mama pacientului este hipertensiva insa are 73 de ani.
Astept cu interes si punctul dumnevoastra de vedere.
Multumesc anticipat
0
29-05-2013, ora 11:18
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,
acum c-ati scris si varsta.chiar nu-i bine.deloc.
parere:
- un consult la endocrinologie...tiroida !?
- a avut sau/si are probleme majore: suparari, pierdut job, pierdere pe cineva drag sau iubire etc...sunt
cateva din cele care, ar putea determina aceste OSCILATII ALE TENSIUNII ARTERIALE;
- un control la dr urolog...si vreo problema la rinichi...det. aceste oscilatii...;
- SIGUR un tratament.posibil ca are si-o greutate peste..?!?
NU mai conteaza CARE-I cauza.trebuie musai stabilizata tensiunea...
sanatate maxima..doresc.
2
24-06-2013, ora 16:19
Dr. Alexe Raluca Maria
Medicina interna, Ploiesti, Prahova
Dr. Alexe Raluca Maria
din pacate, in ziua de azi hipertensiunea nu mai este doar apanajul varstnicilor; se poate sa fie o hipertensiune esentiala (adica fara o cauza dovedita) cu debut la varsta tanara; cu siguranta medicul cardiolog la care ati fost a luat in calcul toate posibilitatile... probabil ca nu a gasit inca schema terapeutica cea mai potrivita pentru sotul dumneavoastra... dar se va regla, cu siguranta; trebuie doar respectate toate indicatiile legate de alimentatie (fara exces de sare, grasimi, dulciuri), regim de viata (fara excese de orice fel, nopti nedormite) analizele obligatorii de efectuat (de sange, urina, EKG, ecocord, ecografie renala - inclusiv Doppler renal) + tratamentul medicamentos zilnic.
Nu intotdeauna valorile cresute ale tensiunii se coreleaza si cu valori cresute ale pulsului.
0
27-06-2013, ora 09:55
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Ba, conteaza care este cauza! Mama unei prietene avea tensiune pe fond renal. Pina au descoperit asta, cu toate tratamentele facute, a fost prea tirziu.
0
23-05-2014, ora 23:34
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Buna seara. Am si eu o dilema. Am 34 de ani si sunt hipertensiva de ani buni in sensul ca am avut ani de-a randul valori ridicate de pana la 17/10. Dupa ce am nascut s-a mai stabilizat un pic in jur de 13/9. Apoi anul acesta am inceput sa lucrez mai multe ore, stresul a fost mare si acum o luna si jumatate am facut cateva puseuri de 20/12. Am mers la cardiolog si mi-am pus holter si mi-a spus ca am hipertensiune grad1. Tin sa mentionez ca luam Lokren deja de 2 luni. Lokren luam pt puls ridicat si nu pt tensiune. In perioada in care am facut acele puseuri de tensiune am facut si atacuri de panica si insomnie. In sfarsit, dr cardiolog mi-a spus ca am hipertensiune pe fond de epuizare sau ceva din cauza stresului. Mi-a dat sa iau Tenaxum. Nu am luat Tenaxum t ca mi-a fost teama sa nu scada prea tare tensiunea. Apoi am mers la un homeopat care mi-a spus ca tb sa facem ceva cu tensiunea asta si mi-a dat 2 pastilutze sa le pun sub limba si mi-a spus sa fac un grafic pe 3 saptamani cu tensiunea mea luata seara inainte de culcare. Dilema mea provine din faptul ca de 12 zile am tensiunea la orizontala 10/6, 5 si in sezut 11/7. Mai mult de 13/9 nu am mai avut-o, asta in conditia in care eram dupa o inspectie. Se poate ca acele 2 pastile sa imi scada tensiunea sau si-a facut efectul Lokren-ul dupa 2 luni? Acum mi-e teama ca este prea mica. Dc am sa fac iar puseuri de 20/12 nu este mai rau? V-as fi f recunoscatoare dc ar raspunde un medic. Va multumesc anticipat!
0
23-05-2014, ora 23:36
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Si inca o intrebare: Poti sa faci puseuri de tensiune asa de mare din cauza anxietatii, insomniei si atacurilor de panica?
0
11-06-2014, ora 18:44
alinageorgescu79
Nu este medic/terapeut
alinageorgescu79
Mama mea( are acum 65 de ani) la fel avea tensiune foarte mare si la fel si perul marit mereu. Are tratament de la cardiolog de peste 15 ani si uneori ii scade tensiunea dupa vreo 2 doze de medicamente insa nu-i scadea deloc perul, din contra uneori crestea. In urma cu vreo 4-5 ani a facut si un preinfart nestiind nimic, a aflat acest lucru la un control medical amanuntit facut ulterior.In acest moment i s-a reglat foarte bine, are zile bune cand nu mai e deloc nevoie sa ia mediacamente pt tensiune si per.Avea o problema serioasa la ficat care apoi tratata s-a rezolvat si problema cu tensiunea.I s-a spus la dr ca o probl a ficatului poate crea multe disfunctii in organism, ficatul indeplinind vreo 365 de functii si fiind in legatura directa cu inima dar si cu celelalte organe. De asemenea avea mama si un deficit in organism de fier, seleniu si calciu care au contribuit si ele la starea problematica ce o avea cu tensiunea.E adevarat ca in paralel a facut o cura de 3 luni cu gelul de aloe vera de la Forever, recomandat de medici.
NU VA NEGLIJATI SANATATEA pt ca pot aparea apoi probleme care sa va complice viata si sa va dea sanatatea peste cap daca orice problema minora nu e tratata la timp.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertensiunea la vârsta adultă poate accelera declinul cognitiv la bătrânețe
  • Hipertensiunea arterială ar putea crește riscul pentru demență vasculară
  • Efectul magneziului asupra tensiunii arteriale (meta-analiză)
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Cum alegi un tensiometru electronic?
  • Expunerea prelungită la zgomotul produs de avion este asociată cu hipertensiunea arterială
  • Primul tratament pentru hipertensiune s-a dovedit a fi un succes
  •