Tensiune oscilanta

07-09-2012
Iulius268
Nu este medic/terapeut
Iulius268
Am si eu de 2 luni o problema cu tensiunea. Deodata mi-a crescut tensiunea la 180 acum 2 luni, si de atunci tot am probleme. Am facut si analize, colesterol si trigliceride marite, iar la eco s-a descoperit ca am depuneri de colesterol pe aorta.Mi s-a zis ca inca nu am nevoie de medicamente si cel mai bine ar fi sa am o dieta saraca in grasimi, fara sare si sa fac miscare. Problema este ca in ultimul timp tot sare pe la 140-150 fara nici un motiv si asta este destul de deranjant. Daca stie cineva o solutie pentru tinerea sub control a tensiunii, rog orice sfat aveti sa-mi spuneti si mie.
3 comentarii
0
23-09-2012, ora 01:49
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua.
Exista cateva metode verificate in studii, care scad tensiunea. Scadere in greutate, efortul fizic - chiar daca nu duce la scadere in greutate (cel putin o jumatate de ora de efort mediu spre intens pe zi, cel putin 5 zile pe saptamana), sare putina (in mod normal se consuma 4 g de sare pe zi, o dieta pentru tensiune ar fi cu 1, 5 g pe zi, deci practic n-ar mai trebui pusa aproape de loc sare in mancare, numai sarea care exista deja in paine, alte preparate etc.), dieta cu colesterol putin (fara grasimi animale), evident fara alcool si tutun. Fiecare din aceste metode scade tensiunea cu putin, cam 5 mmHg, cu toate in combinatie cred ca veti putea aduce tensiunea la normal, dar ajustarea stilului de viata este destul de mare. Vor exista si alte beneficii, infara de scaderea tensiunii. Numai bine!
0
23-09-2012, ora 13:41
Iulius268
Nu este medic/terapeut
Iulius268
Multumesc pt. aceste sfaturi, rugamintea mea este sa-mi exemplificati termenul de efort fizic, adica : alergare, sala cu aparate sau inot, etc. Multumesc.
0
26-09-2012, ora 15:58
ioandogaru
Nu este medic/terapeut
ioandogaru
Buna ziua! Ma numesc Ioan, am 64de ani, 75kg, de cca 15ani m-am tratat de hipertensiune cu tertensif, metroprolol si monopril. Din luna aprilie pana in iunie am facut cinci crize de guta. Am renuntat la tertensif si din iulie pana in seara trecuta nu am mai facut nici o criza. Noaptea trecuta am facut o criza de guta care surprinzator a trecut foarte usor numai cu trei pastile de colcichina.In mod curent tensiunea mea este mare dimineata cca 16 si mica dupa amiaza cca 10. In dupa amiaza aceasta am facut 10 cu 7 si puls 153 si m-am simtit foarte rau, apasare in piept, durere in antebratul stang. Mi-am revenit cu un metroprolol si un propanolol, 13 cu 8 puls 75. Considerati ca poate fi urgenta medicala? Multumesc pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tensiunea oscilantă - ghidul pacientului hipertensiv
  • Tensiunea arterială osciantă ar putea fi o cauză ascunsă a demenței
  • Variabilitatea tensiunii arteriale ca predictor pentru riscul de Alzheimer
  •