Tensiune prea mica pentru donare sange

10-12-2011
Sobriquet
Nu este medic/terapeut
Sobriquet
Acum cateva zile am fost la centrul de transfuzii pentru a dona sange si mi s-a spus ca am tensiunea prea mica(9/6)pentru asta. Am 19 ani si este prima oara cand donez. Intrebarea este: ce as putea face sa imi creasca tensiunea suficient cat sa pot dona? E posibil ca in ziua respectiva sa fi fost din cauza deshidratarii? Ar fi bine sa nu mai incerc sa donez deloc, avand in vedere ca in general tensiunea mea e relativ mica? Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
11-12-2011, ora 01:16
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Repeta masuratoarea tensiunii arteriale; daca constant va fi 90/60 mm atunci trebuie sa mai astepti.. Este posibil sa iti creasca putin tensiunea daca bei o cafea inainte; este important sa nu fii deshidratat si sa consumi suficiente lichide pentru sanatatea ta. Poti sa incerci sa mai donezi, nu exista niciun pericol major si daca te incadrezi in parametri atunci faci un gest extraordinar, care poate salva o viata.
0
11-12-2011, ora 11:38
Sobriquet
Nu este medic/terapeut
Sobriquet
Da, "mie" imi trebuie sa donez sange, planuiesc sa-l iau acasa dupa. Nu sunt absurda, daca aflu ca sanatatea chiar nu-mi permite sa donez, evident, n-o sa donez. Dar de aici pana la ideea ca a dona sange este asa, un moft... In regula, poate este.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici