tensiunea arteriala

02-06-2010
alexfff
Nu este medic/terapeut
alexfff
imi pueti spune va rog diferenta dintre puls si tensiune?e tot una?daca ai pulsu marit ai si tensiunea marita sau cum vine chestia asta?
2 comentarii
0
03-06-2010, ora 14:05
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Desigur exista o legatura intre puls si tensiune arteriala, dar nu in acest sens- poate sa fie de exemplu pulsul foarte accelerat si tensiune arteriala mica sau invers. Pulsul semnifica frecventa cardiaca, iar tensiunea arteriala este un parametru mai complex care implica in calculul sau debitul cardiac(care depinde la randul sau de forta de contractie cardiaca si de frecventa cardiaca- deci depinde de puls!) si rezistenta vasculara periferica.
Nu sunt lucrurile atit de simple, asa ca lasati in seama medicilor aceste probleme.
0
03-06-2010, ora 23:42
alexfff
Nu este medic/terapeut
alexfff
va multumesc mult.acum m-am lamurit, poti sai ai puls mic dar forta cu care se contracta inima este mare si invers, ceva de genu.SANATATE SI NUMA BINE!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici