Terapia cu electrosocuri pt depresie-Unde se mai practica la noi in tara?

10-01-2018
Sonia F
Nu este medic/terapeut
Sonia F
Am 30 ani, diagnosticata cu depresie din adolescenta, am urmat diferite tratamente cu antidepresive dar in ultimul timp nu mai reactionez la nimic.Acum iau Brintellix 20 mg de 2 luni dar tot nimic.Psihiatrul meu nu mai stie ce sa faca si m-a catalogat caz special. Deci as vrea sa incerc electrosocurile...
6 comentarii
1
10-01-2018, ora 09:03
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna ziua,
Intr-adevar este dificil sa va confruntati atatia ani cu depresie si sa incercati diferite scheme de tratament care in final sa nu va ajute.Depresia are la baza cauze psihologice care sunt explorate in cadrul psihoterapiei. Pana acum ati urmat tratamentul recomandat de medicul psihiatru. In depresie este recomandat ca tratamentul psihiatric sa fie asociat cu psihoterapia. Va recomand sa luati legatura cu un psihoterapeut.
Sanatate multa!
1
10-01-2018, ora 11:03
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Va recomand sa incercati tipuri mai blande de terapie, cum ar fi psihoterapia care este cea mai indicata in tratarea depresiei; puteti incerca hipnoterapie care poate aduce mai repede rezultate, folosind initial tehnici de relaxare ( care au rolul de a stimula creierul in a regla nivelul neuro hormonilor care dau trairile depresive), pentru ca mai apoi sa lucrati cauzele depresiei, conflictele, traumele si blocajele emotionale pentru a ajunge la un mod de viata adaptativ, sanatos. Deasemenea, puteti incerca sa faceti in paralel masaj terapeutic, muzica terapeutica de vindecare a depresiei, meditatie pentru cresterea starii de bine sau alte terapii complementare, iesitul in natura la soare ( expunerea la soare creste oxitocina- reduce starile de anxietate si depresie), alimentatie sanatoasa naturala ( fructe si legume galbene ce cresc starea de bine, de pozitivism).

Toate cele bune!
1
10-01-2018, ora 11:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati sa sunati la Targu Mures sau la Cluj.
De asemenea intrati pe subiectele mele la Lista medicamentelor alopate antidepresive si vedeti ce nu ati luat de pe lista. Sunt peste 20 de medicamente ce trateaza depresia (sau anxietatea).
2
10-01-2018, ora 11:48
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna ziua! Din relatarea d-voastra reiese ca aveti depresie fara alte complicatii. Terapia cu electrosocuri se foloseste in cazurile depresiei majore cu elemente psihotice sau catatonie( lipsa raspuns la stimuli externi la o persoana care aparent este treaza) la cei cu tentative de suicid, la cei compromisi nutritiv. Orientati-va spre psihoterapie si cereti si a doua opinie la psihiatrie.
0
08-03-2018, ora 08:37
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Terapia electroconvulsiva induce convulsii prin distrugerea materiei cenusii!! Convulsiile apar deja la oamenii care au anumite regiuni din creier distruse si sunt nevoiti sa ia medicatie, pentru a nu se declansa crizele epileptice(convulsiile- starile de inconstienta sau episoadele in care suferindul lesina brusc).
Daca urmezi acea terapie, s ar putea sa te alegi cu lezarea creierului si distrugerea propriei vieti prin traumatizare voluntara.
Nu ti recomand asa ceva! Daca medicatia nu te ajuta, incearca niste neuroprotectoare! Apeleaza la un neurolog, nu psihiatru, si roaga l sa te ajute in sensul asta.
O terapie asemanatoare celei prin socuri electrice, eficienta si non-invaziva, este aceasta:
Te poti uita si pe youtube!

---------*

Spune NU terapiei ELECTROCONVULSIVE, cu SOCURI, unde necesita anestezie pentru a putea rezista si care te poate lasa cu urmari grave de sanatate mintala, mai grave decat ai crede ca traiesti acum.

(*modificat de admin)
0
13-03-2018, ora 22:38
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Terapie de electrostimulare transcraniana este non invaziva si eficienta in depresie si alte maladii mentale sau boli neurologice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Terapia electroconvulsivă, o procedură sigură și eficientă în tratamentul afecțiunilor psihice
  •