Terapie si medicamente pentru atacurile de panica ?

01-09-2013
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Se pot vindeca atacurile de panica prin terapie?Stie cineva o terapie eficienta pentru atacurile de panica? Sigur ati facut si terapie pentru anxietate, numai ca nu va mai intoarceti daca v-ati vindecat. Va rog sa ii ajutati si pe cei care au nevoie de acest ajutor. Stiti ca se spune ca terapia in combinatie cu medicamentele sunt cel mai bun tratament. Acum cu medicamentele nu ma pot pronunta, pentru ca au multe efecte adverse, dar terapia nu are nici unul.
Nu ati facut terapie energetica, psihoterapie etc? Otice fel de terapie. Daca da, va rog sa imi recomandati pe cineva bun, care sa te ajute sa iesi din asta. Stiu ca SINGUR te vindeci, dar cu un pic de ajutor din partea terapeutului. Sunt atatia psihologi si trebuie sa fie unul bun. Va rog sa ma ajutati, daca vreti puteti scrie pe privat daca aveti un numar de telefon. Poate facand asta veti salva pe cineva de la moarte.. Nu neaparat pe mine, poate mai sunt persoane care cauta asa ceva.
4 comentarii
0
02-09-2013, ora 10:27
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Psihoterapie, multe sedinte! :) Cu o doamna minunata din Baia Mare. Asta combinat cu medicamente si cu exercitii de respiratie si de relaxare. Eu sunt mult mai ok, atacuri de panica nu mai am, dar inca mai am rotite in creier care se cam tem cateodata..de o eventual revenire. Insa avand in vedere modul in care eram acum un an sau doi, e incredibil de bine cum ma simt acum! :) Mult succes
0
02-09-2013, ora 16:22
Psiholog Stancescu Raluca
Identitate neconfirmată
Psiholog Stancescu Raluca
Buna ziua, tulburarea de panica (cu sau fara agorafobie) poate fi tratata fie prin psihoterapie, fie prin tratament medicamentos, fie ambele.
Privitor la psihoterapie, cea mai eficienta forma de interventie in anxietate este terapia cognitiv-comportamentala (in engleza, cognitive-behavioral therapy). Puteti citi mai multe despre asta aici: http://www.babcp.com/Default.aspx (sectiunea Public) sau aici: http://www.anxietybc.com/ (unde veti gasi si multe materiale de self-help).
Pentru a gasi un psihoterapeut care practica terapie cognitiv-comportamentala, puteti cauta pe site-ul Colegiului Psihologilor din Romania.
In cazul in care doriti sa urmati un tratament medicamentos, va recomand sa mergeti la un medic psihiatru si, in nici un caz, sa nu luati medicamente la sfatul prietenilor, la indicatii gasite pe forumuri, etc
Ambele tipuri de interventie (psihoterapia si medicatia) au atat avantaje cat si dezavantaje. Doar in urma unei consultatii cu un medic psihiatru pacientul poate lua cea mai buna decizie cu privire la tratamentul pe care doreste sa-l urmeze.
Multa sanatate!
0
02-09-2013, ora 20:37
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Multumesc pentru raspunsuri. Ce terapie ar fi mai eficienta pentru atacurile de panica? Sunt foarte multe terapii si metode, si e cam greu de ales. Multumesc.
0
03-09-2013, ora 15:32
Psiholog Stancescu Raluca
Identitate neconfirmată
Psiholog Stancescu Raluca
Buna ziua,

va rog cititi cu atentie raspunsul de mai sus, aveti si 2 link-uri.
Cu bine,
Raluca Stancescu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: