Test ADN fetal in sangele matern - Harmony, Panorama - risc mare dublu test

20-10-2014
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Pentru ca la dublul test am reusit sa obtin 2 rezultate la cei doi medici specialisti la care am fost...respectiv 1:66 versus 1:3557 ( sau in cel mai nefav caz 1:350 ) am decis sa fac testul Harmony care testeaza ADN-ul fetal care circula liber in sangele meu.

Povestea pe scurt :
1. Varsta mea in momentul nasterii : 37, 5
2. Analizele de sange - PAPP-A - 0.883 UI/i = sub 0, 5 MOM ( adica prea scazuta, posibil o problema ), HCG - 36.1 UI/i- ok, 0, 8 MOM = facute la 11 saptamani si 3 zile, CRL = 48 mm
3. 2 ecografii morfofetale de trim I la 2 specialisti acreditati FMF cu 2 rezultate diferite in ce priveste ductul venos -PI 1, 2 la unul si PI - 1, 9 la altul - total patologic. Am repetat analiza favorabila si am ajuns la conluzia ca teoretic ar fi tot 1, 2..cel mai nefavorabil 1, 4..dar in niciun caz 1, 9.
Aparent pozitia fetala era atat de dificila incat unda negativa care aparea pe Dopplerul ductului venos era cel mai probabil un vas care se suprapunea si dadea un rezultat fals anormal. Pentru ca avea si pozitii in care rezultatul aparea normal.
Si alte masuratori Doppler au fost diferite la cei 2 specialisti - de exemplu PI pe arterele uterine - la unul 2 si la unul 1, 6

Asa mi-am dat seama ca aceste masuratori nu sunt standard, ele depind mult de persoana care le efectueaza, de riscurile pe care si le asuma sau nu, de experienta si inteligenta pe care o are, dar pe care noi ca pacienti nu o putem evalua, din pacate.

Oricum ductul asta venos m-a aruncat in zona de ' va recomandam amniocenteza ' pentru ca biopsie de vilozitati nu puteam face, avand 2 hematoame si sangerari.chiar si amnio depindea de disparitia hematoamelor.

Stransa cu usa am ales testul NEINVAZIV - deci neriscant - din sangele matern pentru ADN fetal.

In RO sunt mai multe variante. Eu am aflat de doua :
1. Panorama - care costa 3000 RON, il poti recolta numai la Bucuresti - si iti face cariotiparea la biopsie sau amnio gratuit daca iti dau un rezultat pozitiv - firma Genetic Lab care am vazut ca fac si pentru Nifty test - un test similar
2. Harmony - care a costat 2750 RON - unele cabinete din tara au contract cu firma CytoGenomic

Eu as alege Panorama, dar pentru ca nu sunt din Bucuresti am facut Harmony.

In 10 -14 zile ai rezultatul - practic transportul dureaza o singura zi - pe email si daca e negativ ti se face gratuit testul QF-PCR pentru trisomiile 13, 18 si 21 din biopsie.

REzultatul este de tip risc crescut, risc scazut dar mult mai precis decat Dublul sau Triplul Test.

Va tin la curent dupa ce primesc rezultatul.
295 comentarii 12 ..... 9 10 Înainte ›
0
13-11-2014, ora 20:36
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Cricricri, ai primit rezultatul la Harmony? Sunt vesti bune? Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare, la dublu test mi-a iesit un risv combinat intermediar de 1/536 si risc biochimic de 1/137, nu se poate pune problema efectuarii amniocentezei pentru ca mi s-a desprins sacul gestational si am un hematom f mare, cu sangerari si dureri. Medicul meu spune ca nu e un rezultat care sa il ingrijoreze insa pe noi ne sperie destul de mult si am aflat de Harmony si Panorama. Nici eu nu sunt din Bucuresti si probabil ca il voi face pe Harmony pt ca, in conditiile in care am recomandare de repaus total la pat, ar fi un efort destul de mare si de riscant sa ajung la Bucureşti. Ma intereseaza daca tu ai facut si triplul test sau dupa dublu ai facut imediat Harmony.Multumesc!
0
13-11-2014, ora 22:54
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Da, am primit raspunsul in 10 zile: 1/10.000 risc Down, T13 si T18 ceea ce este minim posibil. Si am aflat si sexul, 99/100 baietel! De asemenea evalueaza si pentru aneupleudii cromozomiale.
Am facut testul imediat dupa rezultatul la dublu test care mi-a iesit la un medic 1/66 ( f celebru din Iasi ), la altul 1:3557, la Synevo 1:1500 si doar biochimie la Synevo 1:350. Doar dupa primul medic - f celebru si scump- am avut risc si recomandare de amniocenteza in saptamanile 16-18.
Testul mi l-am facut in saptamana a 14a( adica saptamana a 13 si cateva zile ) aveam peste 12% ADN fetal in sange - la minim 4% se poate face testul - si in 10 zile am primit rezultatul. Acum sunt bine mersi in saptamana a 17a, am scapat de sangerari, spotting, nu mai am nicio zona de decolare, niciun risc.Yuppy!
Fa testul! este atat de relaxant si atat de risk free! Scrie-mi dupa.
Ce ti-a iesit la biochimie si unde ai facut analizele ? Tu ai avut sangerare inainte sa iti faci analiza ?
0
14-11-2014, ora 08:50
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Bravo!!! Ma bucur sa mai aud si vesti bune! Sa ai un baietel sanatos si frumos!Eu am facut dublul test in saptamana 13 tot la un medic celebru dar din Constanţa.:) In ziua cand am facut testul, am avut o sangerare destul de puternica in urma careia mi s-a recomandat internarea. Am stat internata o saptamana, zona de decolare a sacului fiind de aproximativ 50% si avand un hematom destul de mare. Acum nu stiu in ce măsură rezultatul testului ar fi putut fi influentat de acest hematom si de sangerare, am inteles ca ar putea exista o legatura.Acum sunt acasa, inca fac tratament si am recomandare de repaus la pat pt ca nu mi s-a oprit sangerarea si mai am si dureri.
Rezultatul biochimic e de 1/137, analizele au facut facute la Cytogenomic din Bucureşti.
Te rog sa-mi spui la ce clinica ai facut testul Harmony si daca presupune doar recoltare de sange.Mulţumesc mult!
0
14-11-2014, ora 20:22
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Si eu am sangerat puternic cu 12 ore inainte sa mi se recolteze primele analize de sange - cele care mi-au iesit mai rau, adica MOM pentru PAPP-A sub 0, 5. Dar cand le-am repetat dupa o saptamana si ceva la Synevo mi-a iesit PAPP-A = 0, 69 MOM ceea ce nu ar mai fi patologic.
Ma rog desi nu am gasit nimic serios am inteles ca totusi exista o corelatie intre sangerari si PAPP-A scazut. Tie cat ti-a dat PAPP-A ?

Si eu am fost la spital cand am avut sangerarea, dar tratamentul pe care l-as fi facut in spital ar fi fost similar cu cel de acasa : NoSpa, Utrogestan si repaos. Eu am avut doar 2 zile sangerare activa, ulterior spotting de la rosu inchis pana la maro, dar cateva saptamani iar hematoamele le-am avut 4 saptamani - de la 12 pana la 16 ( pentru ca am avut 2 - 5/6 ml fiecare, doar ca unii medici le vedeau separat...nimic nu e super sigur cu ecografiile. Nu sunt o forma de investigatie f clara vizual )

Dar sunt situatii si situatii...unele au avat sangerare saptamani intregi, unele cu dureri, unele fara. Unele au pierdut sarcina, Unele au dus-o la termen si multe au nascut copii sanatosi. Eu cand am avut sangerarea puternica m-am cam speriat.dar uneori lucrurile merg inainte.

Sfatul meu este "asteapta si urmareste "..nu te ingrijora cu Down, dupa ce se opreste sangerarea poti face testul ( nu au legatura una cu alta, dar ma gandesc ca e mai bine sa vezi ca s-a oprit ) pana in saptamana a 15-16 ca sa poti primi rezultatul in timp util ( daca va trebui sa faci si amniocenteza ). cel mai probabil nu va fi cazul.

Cytogenomic este laboratorul care mi-a facut Harmony, costa 2750 RON, platesti 300 transportul, apoi diferenta. Rezultatul il primesti pe mail. Ti se ia sange, din vena, 2 seringi mici. Atat. Testul l-am facut prin intermediul unui cabinet micut de gineco, dar de fapt ei doar au intermediat.
In ce saptamana esti acum ?
0
15-11-2014, ora 10:08
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Mie mi-a iesit PPAP-A 0.582 MoM deci tot scazut, iar free beta hcg-ul 2. 137 MoM. Tot tratament cu no-spa am facut si eu plus scobutil si arefam si evident repaus la pat. Sper sa se opreasca sangerarile si sa dispara hematomul.Voi discuta zilele urmatoare cu medicul meu despre testul Harmony pt ca el vroia sa facem triplul test in saptamana 16 si nu cred ca se justifica sa il mai fac, as prefera sa fac direct Harmony.Maine fac 15 saptamani.Probabil ca il voi face tot la Cytogenomic daca tot colaboreaza cu ei. Am gasit ieri pe unii in Constanta care fac si Panorama dar din cate stiu e cam acelasi lucru.
1
15-11-2014, ora 13:15
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Din ce am citit eu PPAP-A sub 0, 5 MOM ar putea fi un indicator al unei probleme la nivelul trofoblastului, apoi a placentei.
In cazul tau este ok, poate chiar usor scazut datorita sangerarii ( cel putin mi-ar placea sa fie o cauzalitate de genul acesta )

La tine, free beta Hcg-ul a iesit peste 2 MOM ceea ce si unii feti cu T21 pot avea. De asta s-ar merita sa faci si Harmony. Dar cum a iesit la ecografie ? Pliul nucal, translucenta craniala, osul nazal, ductul venos ? Ce rezultate ai avut ? Vreun semn negativ ecografic ?

Daca banutii nu sunt o problema, fa direct Harmony sau Panorama ( eu as fi vrut sa fac Panorama pentru ca lua si o proba de ADN patern si facea o analiza suplimentara si mi s-a parut mai fancy, dar cred ca Harmony are mai multi clienti, cel putin din ce am vazut pe Forumurile din afara. In plus si cei de la Fetal Medicina Foundation din Londra tot cu ei lucreaza. Ambii sunt din California ).

De acum, dupa 15 saptamani va fi tot mai bine, pentru ca bebelusul si sacii care il inconjoara cresc si vor impinge hematomul care fie se va elimina ( sange inchis, chiar maro, fie se va stabiliza, fie se va resorbi ) Imi poti spune mai multe despre dimensiunea si locatia hematomului tau?

Eu am avut doua marginale, unul inspre col si unul in fundul uterului la marginea placentei, de aprox 5-6 ml volum fiecare( unii calculeaza volumul, unii nu ). In ziua 15w1day, deci inceputul saptamanii a 16a nu au mai aparut ecografic, cel putin in cazul meu. Pe net am inteles ca unele au mai avut sangerari si in saptamanile 16-18...deci se mai poate prelungi.

Fii linistita si nu te speria. Stiu cat de enervant poate sa fie sa trebuiasca sa folosesti atat de multe tampoane in timpul sarcinii. Si atat de multe ovule de progesteron. Eu am umplut saci de tampoane.Stiu cat de mult ti-ai dori sa ai o sarcina normala ca restul femeilor sa poti face sport, sex, plimbari in aer liber. Crede-ma, te inteleg perfect!
Dar dupa ce se va opri ai sa te simti mult mai norocoasa decat oricine altcineva...

Momentul cand am primit rezultatul la Harmony a fost unul linistor. Desi eu nu am fost mega speriata pentru ca aveam mai multe variante plus explicatii...tot te linisteste f tare sa iti iei de o grija. Cel putin Down nu are.

O chestie care m-a ajutat foarte mult pe mine. eu am pierdut o sarcina acum 2 ani si jumatate - la 6 saptamani, alt tipar...de asta acum mi-am facut atat de multe analize si am fost asa de precauta -... transformarea a doua celule intr-un puiut viabil de om nu este un proces simplu care oricum ar fi iese, pentru ca natura stie mai bine. Este un proces lung de cateva luni in care pot aparea diverse devieri de la setarile din fabrica si fiecare saptamana in plus pe care o obtine embrionul si apoi fatul din burtica ta este un succes in plus...Si cred ca filozofia asta e buna si dupa nastere : fiecare zi, saptamana, luna, an este un succes si trebuie sa te bucuri de el. Prea suntem setati sa asteptam pana la anumite jaloane : sa raman insarcinata, sa nasc la termen un bebelus sanatos, sa implineasca un an, sa invete bine, sa ia la facultate, sa il vad insurat, sa il vad cu un copil.intelegi? Bucura-te de bebelusul tau si de realizarile lui de a ajunge pana in acest moment! este o oportunitate atat de mare pentru voi!
0
16-11-2014, ora 12:57
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Cu siguranta ai dreptate, devenim obsedati sa bifam anumite tinte si nu mai avem timp sa ne bucuram de ceea ce merita. Sincera sa fiu, nici nu am reusit sa ma bucur f mult ca am reusit sa raman insarcinata pt ca imediat au inceput problemele. Si daca inainte sa raman si imediat dupa cum am aflat ca sunt insarcinata, singura temere era ca am rh-ul negativ, ulterior au aparut alte probleme care au facut ca cea cu rh-ul sa devina ultima grija. Pt ca s-a format un hematom destul de mare, medicul meu mi-a recomandat sa fac si profilul de trombofilie, astept saptamana viitoare rezultatele. Ai facut si tu cumva analizele astea? Despre hematom, nu stiu decat ca este marginal insa nu am inteles exact unde este localizat.
Cat despre dublu test, la ecografie a iesit f bine, fara niciun semn negativ adica translucenta nucala de 1 mm, os nazal prezent, duct venos fara unda negativa.
Intr-adevar, e f greu sa ai o sarcina cu astfel de probleme, e crunt sa stai numai in pat si totusi sa sangerezi insa vreau sa cred ca va fi bine si ca probabil asta e pretul pe care trebuie sa il platesc!
De-abia astept sa fac si eu testul si apoi sa ne mai linistim si xa ne putem bucura!
Tu in cate saptamani esti acum? Mai ai inca recomandare de repaus sau ti-ai reluat activitatile zilnice?
0
16-11-2014, ora 13:24
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Poate nici nu ai un superhematom de mare. Intreaba-l pe medicul tau niste dimensiuni.

Da si eu am facut profilul trombofilic pt ca m-am autostresat la inceput cand am vazut petele. La Synevo a costat cam 850 si a iesit ok. Oricum proteina C o sa iti iasa modificata, asta pt ca esti insarcinata. Pe de alta parte. poti avea o modificare genetica, dar asta nu inseamna automat sa faci boala in sarcina. Deci e la limita testarea asta. Dar daca iese negativ, te linisteste pe tine.

Fii atenta speculatia mea : din diverse motive a existat o usoara problema de implantare. Eu oricum obtineam destul de greu o sarcina si doar in urma histerosalpingografiei sau histerosonografiei. Placenta a crescut mai repede si pe parcurs s-au produs sangerarile. Ma bazez pe Hcg- ul meu mare de la inceput si pe alegerea unei variante care imi convine. Asta in cazul in care nu am un lob aberant de placenta -posibil la ultima eco. Poate de fapt avem niste superplacente :) si o sa crestem niste supercopii.

Deci tu ai Rh negativ si sotul are pozitiv ?

Pt ca nu mai am sangerare si nici urma de hematom pot relua activitatile ( ultimul spotting a fost pe 4 noiembrie, deci am 2 saptamani ) dar recunosc ca in afara de faptul ca nu stau in pat nu fac niciun efort. De frica :)

Cred ca ai sa scapi in 1-3 saptamani de hematom; cu testul sunt f convinsa ca o sa fie bine... Ai sa vezi ! In mai incepi alaptarea... Sa vezi dupa aia probleme :) respira, mananca, aude, colici, plange...

Te inteleg perfect. Trebuie sa ai putina rabdare. Pana termini luna a 4a ( s 18) eu zic ca rezolvi problemuta. O dna doctor ( eu am vazut cativa) mi-a spus la sangerarile din saptamana a 6a : ' puteti sa sangerati asa pana in luna a 4a'

Tu stii sexul ? Ai sa il afli de la Harmony cu precizie maxima.
0
16-11-2014, ora 13:27
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Eu sunt in ultima zi din sapt 17. Sapt viit trec in luna a 5a :)
0
16-11-2014, ora 14:38
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Sarcina usoara si fara niciun fel de probleme in continuare! E mai bine sa eviti orice fel de efort avand in vedere ca de-abia ai scapat de sangerari!
Cand am avut sangerarea puternica xi m-am internat, aveam un hematom de 4, 5 cm/3 cm, adica destul de mare, acum cateva zile era mai mic. Astept urmatoarea ecografie sa vad cum evolueaza.Oricum, m-a avertizat si medicul meu ca e posibil sa sangerez si o luna insa e important sa nu fie mult si nu sange rosu.
Tot la synevo am facut si eu profilul de trombofilie, sper ca in urmatoarele zile sa am rezultatul.
Referitor la rh, eu il am negativ, sotul meu pozitiv, cum nu se putea mai bine...Mi-am dozst anticorpii acum o luna, erau absenti ceea ce e bine, trebuie sa repet ccam in saptamana 20. Sper sa fie absenti in continuare!
Cat despre sexul copilului, se pare ca ar fi fetita! :)
0
17-11-2014, ora 14:46
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Ecografic si eu am avut fetita. Stiu de baiat de la Harmony.
Stai superlinistita cu hematomul ! Sunt niste dimensiuni decente. Si e marginal si s-a mai si micsorat.
Mie mi-a fost tare greu sa inteleg cum anume functioneaza hematoamele astea. Si de ce apar eliminarile de lichid pe parcurs. Daca faci un hematom la mana sau intr-un organ se resoarbe, nu se lichefiaza si scurge in timp. Nu am gasit nicaieri clar explicat. Medicul meu mi-a spus ca ei numesc hematom si niste sange adunat intr-o zona a uterului de unde usor se tot elimina. Iar zona de decolare este tot una cu hematom.
Hematomul tau este normal - nu f mare- si fiind marginal ( adica nu retroplacentar, nu in spatele placentei ) pune si mai mici probleme pt evolutia sarcinii. Scapi in curand. Anunta-ne :)
0
23-11-2014, ora 21:40
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Intr-adevar, e mult mai bine, mi s-au oprit sangerarile, am facut o ecografie si hematomul e mic acum, sacul gestational s-a prins ceea ce ma bucura f mult!Am facut si testul Harmony, astept rezultatul, sper sa fie bine! Trebuie sa ajung insa si la un medic hematolog pt xa mi-a iesit ceva nu tocmai ok la profilul de trombofilie, la indicatia medicului ginecolog iau cate un aspenter pe zi! Tu esti bine? Ai facut deja 4d-ul?
0
24-11-2014, ora 07:44
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Eu am fost la 3 medici ginecologi care mi-au spus ca aspenterul este contraidicat in cazul meu deoarece am avut sangerari. Nu vreau sa te sperii dar mai cere o second-opinion sau intreaba-l telefonic pe medicul tau daca e safe un aspenter pe zi in sutuatia ta.

Ce anume ti-a iesit in neregula pe analiza de trombofilie? Cum se numeste analiza si ce rezultat ai primit?

Ma bucur mult ca s-a oprit. Eu am 18 saptamani si o zi ( deci sunt in sapt 19... Dupa unii sunt in 18 ) am fost la morfo-fetala ( am ales sa merg si la 18 si la 22 ) si totul este perfect : nici urma de hematom, nicio alta problema, baietel normal in grafic.

Hai ca acusica nastem si ii prezentam :) si asa au avut experiente similare in viata intrauterina :) sa discute despre ele !

Nu am facut 3D. Nu imi place cum arata bebelusii la 3d:). Am facut eco normal.
0
24-11-2014, ora 13:39
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Mi-a ieşit anticoagulantul lupic pozitiv la limită si mutaţia C677T genotip heterozigot. Urmeaza sa merg si la un medic hematolog, am programare tocmai pe 3 decembrie pt ca e ff aglomerat. Referitor la aspenter, medicul meu a spus ca e musai sa iau unul pe zi, voi cere si parerea medicului hematolog! Am citit si eu pe net ca aspenterul poate prelungi sangerarile...acum nu stiu ce sa zic, mi-e frica si de trombofilie pe de alta parte, dar totusi dupa toate problemele astea sper ca va fi bine!
0
25-11-2014, ora 23:53
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Yuppy!!! A venit rezultatul la Harmony cu risc scazut pt trisomiile 13, 18 si 21! Si mi-a confirmat si sexul, este fetita! :)
In sfarsit, ne-am mai liniştit, a fost o perioada foarte stresanta! Intr-adevar, ai avut dreptate si iti multumesc pt sfaturi si informatii, chiar merita facut testul, e lipsit de riscuri, rezultatul vine destul de repede si e mult mai sigur decat dublul si triplul test.
Sa speram ca s-au terminat perioadele dificile si ca vom naste copii sanatosi si dupa cum ai spus, sa ii prezentam mai ales ca au avut cam aceleasi probleme!
0
26-11-2014, ora 00:16
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Ma bucur mult si crede-ma ca stiu cat de eliberata ( si norocoasa ca nu a trebuit sa faci amniocenteza; in plus, acum 2 ani nu aveam noi norocul sa facem testul asta) te simti acum. Mai ales ca nu mai ai sangerari si hematomul s-a micsorat. Astept si raspunsul hematoloagei.

Oricum imi pare bine ca te-am putut sustine in perioada asta si sper sa fie finalul problemelor noastre de sanatate. Noua ne sunt dragi fetitele, asa ca fii sigura ca te vizitam sa o cunoastem pe norocoasa ta ghemotoaca.
0
04-12-2014, ora 16:42
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Buna! Am ajuns si la medicul hematolog cu analizele de trombofilie, mi-a spus ca mutaţia pe care o am nu ridica probleme insa anticoagulantul lupic pozitiv, da! Dar, pt a se putea pune un diagnostic clar este necesară repetarea testarii dupa 12 saptamani iar pana atunci mi-a recomandat sa continui cu acid folic si aspenter asa ca o voi repeta cand se vor implini cele 12 saptamani sa vedem daca se pozitiveaza iar sau nu...In cazul in care iese din nou pizitiv, va trebui sa-mi dea clexane.
Voi ce faceti? Bebe e bine? Ai mai facut vreo ecografie?
0
04-12-2014, ora 17:08
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Sper sa nu se mai pozitiveze si sa scapi de probleme. Tu esti mai bine acum ? In a cata zi esti ? Cred ca intri in saptamana a 18a in curand...sau a 19a.
De acum, iti va fi din ce in ce mai bine.

Da, eu pot spune ca sunt excelent acum. Sunt in saptamana a 20a, l-am simtit pe cel mic, l-a simtit si taticu-su...am facut o eco pentru poze ( picioruse - are o talpa de 2, 5cm deja, manute de astea, fete tip alien ) dar abia pe 16 decembrie fac morfo fetala de trim II. Si ar trebui sa mai fac niste analize de sange.

Ma bucur ca ai trecut peste hopul cu sangerarea.
0
05-12-2014, ora 18:33
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Peste 2 zile intru in săptămâna 19! :) Si eu am simtit-o deja pe asta mica, deocamdata sunt niste miscari delicate! :)
Eu fac morfo fetala pe 15 decembrie asa ca sper ca vom avea vesti bune dupa ecografii! Aveti grija de voi!
0
07-12-2014, ora 17:19
sgeorgiana20
Nu este medic/terapeut
sgeorgiana20
Mar2014 unde ai gasit in constanta sa faci testul panorama? am inteles ca tu ai facut harmony? unde si cat a durat rezultatul?multumesc mult
0
07-12-2014, ora 19:18
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Sgeorgiana20, eu am facut testul harmony, mi s-a recoltat sange la cabinetul domnului doctor Chazli Fawaz, iar probele au fost trimise la cytogenomic din Bucuresti.Rezultatul a venit f repede, in 10 zile si a costat 3000 de lei. Exista un laborator in constanta partener medlife, am inteles, care recolteaza si pt panorama. Nu mai stiu exact cum se numeste laboratorul insa daca te intereseaza cred ca mi-a ramas pe undeva un nr de telefon. Eu am preferat sa-l fac oe harmony, mai ales ca medicul meu e chazli fawaz si a existat posibilitatea sa imi recolteze la cabinet. Tu la ce medic mergi?
0
07-12-2014, ora 19:27
sgeorgiana20
Nu este medic/terapeut
sgeorgiana20
multumesc tare mult pt rasPunsul promt. merg la euromaterna la dna paraschiv. mi-a iesit dublul test prost si sunt daramata :( psihic. Te rog enorm sa imi dai daca ai posibilitatea sa-mi dai numarul de telefon de la cel cu testul panorama.
0
07-12-2014, ora 19:29
sgeorgiana20
Nu este medic/terapeut
sgeorgiana20
nefiind medicul meu nu cred ca as putea sa-mi recoltez unde ai recoltat si tu :( si mi-ar fi greu sa merg in bucuresti fiind singura deocamdata in tara. Sau tu ce crezi?
0
07-12-2014, ora 19:33
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Daca vrei, sun eu maine la cabinet si intreb daca poti face testul desi nu esti pacienta domnului doctor!
0
07-12-2014, ora 19:38
sgeorgiana20
Nu este medic/terapeut
sgeorgiana20
sigur am cautat adresa cabinetului unde esti tu. pot suna si eu sa nu te deranjez. mi-ai fost oricum de enorm ajutor. poti sa cauti totusi si celalalt numar? off...sunt in saptamana 13 deja de maine, si sunt ingrijorata.Trebuie sa il fac cat mai curand. nu vreau sa am un copil cu probleme.:( mi se rupe sufletul in doua..dar cred ca ma intelegi.
0
07-12-2014, ora 19:38
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Cat de prost ti-a iesit dublul test? Incearca sa nu te panichezi, asa am facut si eu, dar dupa ce am vb si cu cricricri, am ajuns la concluzia ca decizia cea mai buna e sa fac testul. Numarul de telefon al laboratorului care recolteaza pt panorama este 0241.643964.
0
07-12-2014, ora 19:45
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Nu e absolut niciun deranj, incerc maine, eu cred ca se poate mai ales ca esti la dna dr paraschiv si sunt colegi la euromaterna! Te inteleg perfect, am trecut si eu prin asta de curand dar sunt convinsa ca te vei linisti cand va veni rezultatul la test!
0
07-12-2014, ora 20:04
sgeorgiana20
Nu este medic/terapeut
sgeorgiana20
draga mea, pai uite rezultatele
free beta hcg 190ng/ml
pap 0, 846mUi/ml

risc de varsta 1:525
risc biochimic T21 1:50
risc combinat trisomie 21 1:50
risc tr 13/18 1:6074
Am facut testul la laboratorul Sante

mentionez ca am 31 de ani, nefumatoare...

si primul copil are acum 2 ani si 10 luni. este perfect sanatoasa. la ea testul asta a iesit bine.


multumesc din suflet!
0
07-12-2014, ora 20:20
mar2014
Nu este medic/terapeut
mar2014
Parerea mea e sa incerci sa te linistesti, stiu ca e greu dar cu siguranta bebe e bine.Ai vazut ca si cricricri a avut la dublu test risc crescut, a facut testul si acum e f bine! Asa ca...asteptam sa ne dai vesti bune!:)
0
07-12-2014, ora 20:43
sgeorgiana20
Nu este medic/terapeut
sgeorgiana20
multumesc frumos!!!
Adaugă un comentariu / răspuns
295 comentarii 12 ..... 9 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul