test sarcina fals pozitiv, chist ovarian?

27-02-2014
adariadna
Nu este medic/terapeut
adariadna
Acum o saptamana trebuia sa mi vina cm si nu s a intamplat...la trei zile de intarziere mi am facut un test sarcina care a iesit pozitiv...am mers ieri la control si medicul a depistat un chist de aprox 4 cm. Mi a spus ca sunt isarcinata in aprox patru saptamani dar pe eco ce mi l a dat nu se vede nimic in afara de chistul ovarian. Dr spunea ca poate fi operat si ca apare deseori in sarcina...problema e ca am dureri in partea dreapta unde e chistul de mai bine de trei luni...am fost la control si mi a dat tratam antiinflanator dar nu a pomenut nimic de chist. Sunt foarte speriata sa nu fie ceva mai mult dat fiind ca mama mea a fost diagnosticata cu cancer ovarian in stadiul 4 anul trecut si nu se mai poate face nimic.E posibil sa nu fie sarcina ci o astfel de situatie in stadiu incipient? Iar daca e si sarcina si o situatie de chist potential malign ce ar trebui facut?
5 comentarii
0
27-02-2014, ora 08:16
Dr. Erna Stoian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Erna Stoian
Buna ziua! Dc testul de sarcina a iesit pozitiv inseamna ca exista o sarcina intra sau extrauterina care este insa prea mica pt a fi vazuta ecografic! Nu trebuia sa luati antiinflam pe sarcina! Chistul poate fi un chist de corp luteal care se va resorvi singur! Trebuie sa faceti dozare betahcg la 48 h si reevaluare ecografica! Un chist de 4 cm nu are neaparat indic chirurgicala!
0
27-02-2014, ora 14:13
adariadna
Nu este medic/terapeut
adariadna
. Va multumesc mult pentru promptitudine! Anti imflamatoarele pe care le am luat au fost fkamexin si diclofenac, antibiotic azitrox si ovule cervigid, 5 zile in a doua saptamana de la contactul sexual eu nestiind ca sunt insarcinata. ce investigatii ar trebui sa fac ca sa fiu sigura ca nu s a intamplat ceva cu bb din cauza medicamentelor, mai ales ca am si o situatie potential riscanta din cauza varstei /42 ani?
0
27-02-2014, ora 16:18
Dr. Erna Stoian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Erna Stoian
In primul rand tb sa mergeti la un control ca sa se stab unde este sarcina si dc este viabila! Apoi faceti teste
0
01-03-2014, ora 19:21
adariadna
Nu este medic/terapeut
adariadna
Multumesc frumos pentru raspuns. Saptamana viitoare sunt programata.
0
30-01-2018, ora 09:31
Florentina98
Nu este medic/terapeut
Florentina98
Bună ziua, am depistat in octombrie 2017 ca am un chist de 3 mm, în luna următoare am avut o hemoragie și am fost internata in spital cu tensiunea 16 cu 11, eu neavând probleme cu inima, la control chistul meu pe ovarul stâng avea aproape 6 cm... dupa iesirea din spital doctorița mea m-a trimis la un cardiolog, fiind o perioada mai grea, am fost mai târziu la cardiolog și nu am nici o problema, in urma acestui rezultat trebuie sa ma întorc la doctorița mea pentru a-mi da tratament pentru chist. Luna aceasta, ianuarie 2018 menstruația nu mi-a venit, urmând zilele acestea sa ma duc la control! Menționez ca nu am făcut test de sarcina, dar am unele simptome, ar trebuii să imi fac griji? dacă sunt însărcinată chistul va afecta sarcina?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce întârzie menstruația?
  • Chist ovarian depistat întâmplător - ignorare, monitorizare sau tratament?
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  • Chisturile ovariene - important de știut
  •