ticuri copil 3 ani

17-07-2012
luizanka
Nu este medic/terapeut
luizanka
Buna ziua! Baietelul meu are doua ticuri nervoase de care nu-l putem dezbara: isi duce mai mereu manutele la organul sexual si la urechi.Acest lucru dureaza cam de trei luni. Initial a inceput cu organul sexual prin primavara imediat dupa ce am scapat de pampers.Cand am intebat atunci pediatrul am fost sfatuiti sa il ignoram si sa nu il mai cicalim.A functionat o vreme, iar intre timp a inceput sa se joace intens cu ambele urechi( efectiv isi ia lobul urechii si-l introduce in canal) si a reinceput si cu organul sexual. Am ajuns la disperare...suntem mai mereu intrebati de cei din jur ce are, etc.Va rog dati-ne un sfat! Multumim anticipat!
2 comentarii
0
17-07-2012, ora 17:57
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
majoritatea copiilor au o astfel de faza, nu e nimic anormal. dureaza sa zicem maxim pana pe la 5 ani. nu trebuie certat, pentru ca mai tarziu va avea probleme. Nici facut dupa educatia romaneasca- invatat ca e ceva rau si neplacut si rusinos etc. Trebuie rabdare, o sa treaca in cele din urma. intre timp ati putea sa ii umpleti timpul cu foarte multe activitati ca sa ii distrageti atentia de la astfel de activitati. si cu calm si rabdare se rezolva. Nu are rost sa intrati in panica, nu este o boala nu este o problema, este o etapa in dezvoltarea copiilor. Maxim puteti incerca la un psihiatru de copii, dar nu cred ca pentru ceva normal ati vrea sa dati medicamente copilului.
Si lasati cunoscutii cu comentariile lor. Daca nu au crescut copii nu are rost sa comenteze.
0
17-07-2012, ora 21:34
luizanka
Nu este medic/terapeut
luizanka
Multumesc mult de tot!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: