ticuri nervoase, teama

03-10-2012
andradaT
Nu este medic/terapeut
andradaT
buna ziua,
ma numesc andrada si am 21 de ani.
de cateva luni m am mutat cu prietenul meu.
de atunci el s a schimbat radical, calculandu mi fiecare miscare, interzicandu mi sa mi mai vad prietenii (nu direct, ci subtil)
de fiecare data cand ies el are impresia ca l am mintit si defapt nu am fost unde am spus... si imi reproseaza lucrurile astea iar si iar si iar... nu am voie sa imi vizitez parintii caci el crede ca ma duc defapt sa mi vad fostul prieten care locuieste in acel oras... imi umbla prin genti, buzunare, calculator, peste tot... nu am pic de libertate si intimitate.
eu consider ca din aceasta cauza am ajuns sa am ticuri nervoase necontrolate la nivelul capului...care imi provoaca dureri de cap si oboseala constanta. ticurile le fac de 20 ori pe minut cred.
totodata imi este frica de orice... nu mai am puterea sa imi exprim o dorinta, o opinie, fiindu mi frica de reactia lui.
nu este violent, insa cand il deranjeaza ceva intervine o perioada de cateva zile de tensiune, tacere...si priviri in criminatorii...

ce pot face ? va rog, autati ma!
6 comentarii
0
03-10-2012, ora 20:38
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Sincer, FUGI cat poti de repede din aceasta relatie toxica!

Prietenul tau are probleme si inca foarte mari. Tu esti un copil, 21 de ani...nu merita sa "te sufoci" pentru o dragoste bolnava.

Nu am alt sfat sa-ti dau, decat ca este foarte probabil ca prietenul tau sa sufere de o gelozie accentuata care de obicei e greu de tratat!
Inca o data: fugi!
0
03-10-2012, ora 21:08
Ceapaev
Nu este medic/terapeut
Ceapaev
Ca trebuie sa scapi de el este una la mana.
A doua problema este ca nu toti oamenii se simt rau si le este frica daca sunt altii le ingradesc libertatea sau ii ameninta. Sunt aspecte de care trebuie sa tii cont si metode pe care le poti folosi pentru a te ADAPTA mai usor.

Parca asa se zice... X il agreseaza pe Y ! Da, dar fata de altii Y a reusit sa treaca peste fiindca... s-a adaptat... a reusit sa se eschiveze in fata atacurilor lui Y. Deci rezistenta psihica si de ce nu, chiar si fizica.

Iti las un mesaj privat, vezi in profil.
0
03-10-2012, ora 21:24
florinmuresan
Nu este medic/terapeut
florinmuresan
Ce poata face tanara;sa fuga de el doar daca nu sufera dupa el, daca nu vrea sa-l piarda asa cum e el, atunci tre sa se gandeasca la un viitor cu el foarte greu de suportat.

Daca aceasta dansa e mai desteapta, si vrea sa fie fericita, si sa-si organizeaze bine structura vietii, Ideea e ca de multe ori trebuie sa fii destept, ca sa te gandesti ce va fii si peste cinci ani:Ea sa vorbeasca cu parinti ei despre situatia care o are cu iubitul ei, si sigur parintii o vor ajuta.

E foarte greu sa stai langa o persoana geloasa sau gelos, iti ea toata libertatea, te sufoca, te streseaza psihic(unde multi cedeaza, ajung la depresii nervoase).
0
04-10-2012, ora 07:45
louferygo
Nu este medic/terapeut
louferygo
Andrada, nu mai sta pe ganduri, paraseste-l. O relatie trebuie sa fie frumoasa, linistita si un loc de refugiu, nu un loc de chin si fustrari. Te distruge psihic si iti vei pierde increderea in tine cu timpul. Nu lasa sa se intample asta, fi curajoasa si porneste pe alt drum. Imagineaza-ti viata cu el peste cativa ani, cat crezi ca vei rezista sau cum vei putea sa iti intemeiezi o familie langa un asa om si intr-un astfel de mediu? Ai tot dreptul sa fi fericita si sa duci o viata normala. Pana la urma e alegerea ta insa cu cat amani aceasta decizie cu atat te vei conforma mai mult si iti vei pierde curajul. Numai bine
0
04-10-2012, ora 13:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ andradaT

Draga mea, acest om te imbolnaveste cu toate ca nu este constient de acest lucru.
Cel mai important lucru din lume e sanatatea ta.
Roaga-i pe parinti sa vina sa te ia acasa si sa duci o viata linistita.

Iti doresc sa iti revii cat de curand dupa aceasta experienta nefasta si sa scapi de acele ticuri...
0
04-10-2012, ora 22:57
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna Andrada,
Cum au spus şi ceilalţi, relaţia nu este una tocmai favorabilă, dar pentru asta ar fi de dorit să comunici cu prietenul tău despre reacţiile sale de gelozie şi lipsă de încredere, dacă el ţine la tine, ar trebui să dea dovadă de mai multă flexibilitate.
În mod sigur trăieşti sub stres şi probabil te simţi ameninţată. Ticurile indică acest lucru. Chiar dacă vei renunţa la relaţie, va rămâne o vulnerabilitate psihică pentru reactivitate somatică la stări intense de stres. Recomand intervenţie psihologică. În general terapia prin relaxare te poate ajuta, dacă cunoşti limba engleză pot să-ţi ofer un audiobook.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Cum se dezvoltă ticurile nervoase?
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •