timpan fisurat

143 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›
0
21-06-2011, ora 20:28
diana burduhos
Nu este medic/terapeut
diana burduhos
buna ziua...as dori un raspuns cat mai urgent.am blocati in ureche 3 magneti.si sunt foarte greu de scos.unde e mai bine sa ii scot si dak este posibil prin scoaterea lor sa-mi fie afectat auzul.multumesc
0
16-08-2011, ora 17:44
onykutza
Nu este medic/terapeut
onykutza
Buna ziua Domnule Doctor am primit o lovitura peste ureche si timpanul este imflamat, iar in spatele timpanului am ceva sange Mi s-a prescris un tratament cu antibiotice si as vrea sa imi raspundeti de ce am urechea mereu infundata, iar cand misc din cap ma doare capu.
0
19-05-2012, ora 20:02
ionutss9
Nu este medic/terapeut
ionutss9
Buna ziua! Am si eu o problema, ieri dupa baie, m-am sters cu un betisor si m-am lovit cam tare din greseala, a fost o durere aproape insuportabila, cateva secunde, dupa ce a mai trecut din aceea durere, simteam un lichid in ureche, am bagat din nou betisorul si am observat ca imi curge sange. A 2 a zi cand m-am trezitsimteam un fel de nod in gat si o durere de fiecare data cand sughit.aveti idee ce ar putea fii??sau este grav?? pentru ca aud, nu pot sa zic ca nu aud, aud dar un pic alflet decat auzeam inainte de accident, adica putin mai infundat...as vrea sa stiu daca este doar o rana pentru cateva zile si sa-si revina sau am provocat ceva mai grav?? Astept raspuns...Multumesc mult!! O zi buna!!
0
19-05-2012, ora 20:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. da. am idee ce ar putea fi
2 da e grav
3 ai fisurat timpanul si este nevoie de consult ORL.. urgent !
0
19-05-2012, ora 20:13
ionutss9
Nu este medic/terapeut
ionutss9
Multumesc pentru raspunsul rapid. Dar nu stiu cat de urgent as putea sa merg la ORL, daca merg luni, e tarziu?? Ca azi deja nu mai este niciunde deshis iar maine la fel..deci doar luni pot merge...este tarziu??
0
19-05-2012, ora 20:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
se poate astepta pana luni
cu conditia... sa nu ajunga apa sau alceva in ureche
usuca iinteriorul urechii cu uscatorul de par.si nu mai faci nimc pana nu te vede un medic ORL
0
19-05-2012, ora 20:21
ionutss9
Nu este medic/terapeut
ionutss9
Multumesc mult pentru raspunsuri. O Seara buna! Toate cele bune!
0
20-05-2012, ora 13:23
llarisaa90
Nu este medic/terapeut
llarisaa90
Buna ziua! acum cateva zile dupa baie mi-am bagat un betisor prea tare in ureche din greseala, mi-a scurs si sange, nu prea mult, dar a fost o durere destul de mare, acum nu ma mai doare doar ca aud infundat,..se poate sa fie de la sangele care s-a uscat unde a curs??ca eu nu am mai umblat la ureche decat m-am lovit,...am vorbit cu cineva si mi-a zis ca se poate sa imi fi spart timpanul, dar nu stiu sigur, pentru ca inca aud,..daca ar fi fost spart, ar fi trebuit sa nu mai aud cu urechea respectiva nu?? In caz de este cum zice el, el mi-a recomandat sa merg la ORL..daca nu voi merge sau nu voi urma niciun fel de tratament ce riscuti pot aparea ?? vreau sa zic ca daca las sa trreaca de la sine, se poate face la loc in cateva zile?...
0
21-05-2012, ora 15:29
ionutss9
Nu este medic/terapeut
ionutss9
Buna, din nou..Am fost la ORL, ma consulat, si mi-a scris sa iau aceste medicamente "" cemoISINUS, Ospamox 1000 mg comprimate filmate si OTIS-T 10ml ""..am luat acestea de la faramacie..cand am ajuns acasa am luat una din cemoisinus, una din ospamox si 3 picaturi in urechea stanga, am stat intins in pat intr-o parte, sa intre bine picaturile si dupa 30 de minute de stat in pat, cand m-am ridicat simteam ca tot imi curge si curgea picaturile din ureche si ceva culuare cred ca era combinat cu sangele ce a ramas in ureche si mai simteam si ceva foarte amar in gat...e normal??...sau trebuie sa stau intins mai mult, pana nu mai simt ca este deloc picaturi in ureche sau cum trebuie luate??..
Multumesc!! Si inca ceva, dupa ce si-a facut treaba picaturile, trebuie sa curat urechea cu ceva??sau nu umblu deloc la ea?
0
22-05-2012, ora 11:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este perforat timpanul..
tre sa mai mergi la ORL.. pentru aspiratile secretiilor si tratament local
0
28-05-2012, ora 09:10
MateiF
Nu este medic/terapeut
MateiF
Buna ziua

Lucrez intr-un parc auto, si in timp ce schimbam o baterie al unui autovehicul, aceasta a explodat.Am fost dezorientat pentru cateva momente, nu mai auzeam nimic, echilibrul a fost afectat pentru cateva ore.Pana la sfarsitul zilei echilibrul mi-a revenit, cu urechea stanga aud bine (presupun), dar urechea dreapta pare sa fi fost afectata mai mult deoarece dupa 4 zile auzul este in continuare afectat si in plus, aud un tiuit constant ea.(scuzati formularea).

Vreau sa ma duc cat mai repede la un specialist dar as vrea daca puteti sa-mi spuneti care este cea mai grava posibilitate.

Va multumesc
0
28-05-2012, ora 11:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
mai grav ar fi sa surziti difinitiv la acea ureche
tratamentul corect este NUmai cu internare in clinica ORL..si tratament perfuzabil.., cat mai urgent
daca trec mai mult de 3-5 zile de la accident.. nervul nu se mai reface in totalitate
0
30-05-2012, ora 12:28
MateiF
Nu este medic/terapeut
MateiF
Va multumesc

Am fost la specialistul O.R.L la spitalul Elias si am inteles ca timpanele nu sunt fisurate dar sunt inflamate.Doamna doctor mi-a prescris o reteta compusa din vitamine, picaturi Tobradex, Advil si Beta.ceva (ma scuzati dar am uitat sunt momentan la munca).La audiograma a reiesit faptul ca urechea dreapta a fost mai afectata nemaiputand percepe sunete cu frecventa inalta.Un rezultat mai precis va reiesi dupa tratament pe care va trebui sa-l tin pe o perioada de trei luni urmand ca dupa zece zile sa ma duc la o consultatie de verificare.Am inteles ca nervii urechi drepte au fost oarecum afectati.

Ce as vrea sa va intreb este daca acest tiuit infernal pe care il am urechea dreapta va dispare treptat sau este posibil sa fie permanent.As putea sa ma obisnuiesc cu ideea ca urechea dreapta nu va mai fi 100% in regula dar sunetul din urechea dreapta este mai mult decat un discomfort.

Va multumesc
0
02-06-2012, ora 12:26
cu ochii in lacrimi
Nu este medic/terapeut
cu ochii in lacrimi
Buna ziua ! Fiul meu are 7 ani. In antecedente are repetate diagnostice de otita puse de fiecare data de catre un medic specialist (primar, chiar) si tratate de fiecare data conform recomandarilor primite. Contrar sperantei noastre de mai bine, mereu otitele o luau de la capat, iar...si iar. Copilul nu aude bine ( e cutremurator pentru o mama sa isi auda copilul spunand : " mamico, nu am auzit ce ai spus, repeta, te rog !" ) si uneori are dureri insuportabile, de obicei noaptea. A avut de doua ori timpanotomii la ambele urechi si ni s-a sugerat repriza a treia de catre alt medic decat cel care le-a efectuat pe primele doua. Acest din urma specialist la care am fost a sugerat si cura polipilor, dar nu in aceiasi sedinta cu instalarea tubusoarelor. Cand a avut loc prima interventie de timpanotomie s-a adus in discutie si extirparea polipilor si a ramas sa se stabileasca intaoperator daca este necesara sau nu ; specialistul a apreciat ca nefiind necesar. Acum, acest din urma specialist aduce oarecum o acuza precedentului pentru neextirparea polipilor, si mie ca mama pentru lipsa de promptitudine. Of, Doamne ! La randul lui, precedentul specialist a fost de parere ca tratamentele recomandate de confratele sau de dinainte au fost insuficiente, fiind doar medicamentoase si cu aerosoli. S-ar parea ca mereu am fost cu un pas in urma ! Am alergat singuri si am ajuns pe locul doi. O fi medicina o stiinta relativa, dar nici chiar asa ! La ultimul consult mi s-a spus ca membrana timpanului si-a pierdut complet elasticitatea si ca e aspirata spre interior. Nu s-a mai pomenit nimic de serozitati in spatele timpanului, ci doar de montarea unor noi tubusoare care ar avea ca scop o buna aerisire a urechii. Copilul plange aproape in fiecare noapte si in curand vom da de lucru si gastroenterologilor de la atata ibuprofen. Nu mai stiu ce sa fac, incotro s-o apuc !? Nu mai am incredere in nimeni. Am senzatia ca onor-specialistii bajbaie, sau urmeaza anumite protocoale, dar in nici un caz ca s-ar apleca asupra cazului cu interes sau cu o urma de particularizare. Pentru domniile lor interventiile respective sunt doar niste manevre medicale, stiu. Dar pentru noi sunt lacrimi, temeri, nopti nedormite, sperante si deziluzii. Copilul meu isi va pierde auzul ? Ce-i de facut ?
0
07-07-2012, ora 00:52
C.Raducu
Nu este medic/terapeut
C.Raducu
Domnule Doctor, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat daca se poate.. Am o problema cu urechea stanga imi fasaie+ tiuit e posibil k atunci cand fac dush sa imi intre apa in ureche si sa fac dop? Mentin ca anul trecut am fost la plaja si mi-a intrat apa si le-am avut infundate pe ambele urechi, am fost la ORL si mi-a scos doapele si nu am mai avut probleme pana acum.
0
08-07-2012, ora 02:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da mai mrrgi odata la orl. Si citeste pe forum cum trebuiecsa ingrijesti corect urechile fara betisoare
0
10-07-2012, ora 13:01
LauSk8
Nu este medic/terapeut
LauSk8
Buna ZIua !. Am 17 ani si am o problema cu urechea dreapta de vreo 4 zile tot imi curge un lichid galben. Acesta curge din ureche numai noaptea unde in fiecare dimineata gasesc vata plina de aceasta substanta.
Povestea mea este urmatoarea la varsta de un an si jumate mi-am spart singur timpanul cu un chibrit. Parinti mei au fost cu mine peste tot in tara in clinicile orl unde mi-au aspirat puroiul din amblele urechi. Medicii din bucuresti au spus parintilor mei numai la varsta de 18 ani pot face operatie cutimpan plastifiat sau ceva de genu. Pna la urma toti medicii au spus ca nu am ce sa imi faca.Mentionez ca din timpan mai aveam decat peretii acestuia, iar mama mi-a introdus in ureche tinctura de propolis si ca prin minune timpanul; meu s-a regenerat la loc. Acum problema mare este am fost la un specialist ORL si mi-a spus ca am o mica fisura in timpan adica o gaura ca un varf de ac. Medicul mi-a scris un prospect in felul urmator sa pun sare in jumate de litru de apa si sa trag pe nas sa nu stau cu vata in ureche ca urechea sa respire si sa i-au augmentin si niste picaturi. Marea mea INTREBARE este poate ca timpanul sa se sudeze la loc sa isi revina ?
0
10-07-2012, ora 13:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
poate.. cu conditia ca mentii urechea uscata 2 ani de zile
atat timp cat urechea supureaza.. gaura o sa se formeze l aloc din ce in ce mai mare
mergi la ORL si trateaza acele secretii.. ca uireche asa devina uscata, uscata
0
02-08-2012, ora 20:07
catalinn1
Nu este medic/terapeut
catalinn1
buna ziua. am 19 ani sunt din giurgiu. ma doare ingrozitor urechea dreapta. am fost la strand iar cand eram la fund am suflat tare pe nas ( habar nu am de ce, probabil instinct ) si mi.a iesit pe ureche, asta acum 2 luni. de atunci ma tot durea urechea externa ( zgarciul asta :) ), nu am luat in seama. iar acum 1 saptamana ma durea ingrozitor si am fost la orl. mi.a zis k am timpanul fisurat mi.a dat zinnat 500 si ketoprofen. le.am luat 2 zile dupa care am fost la mare.. aveam deja cazarea platita, altfel nu ma mai duceam si acolo am continuat sa mai iau 2 zile nu mai ma durea deloc si am zis sa numai iau sa pot consuma si eu alcool.. deci am intrerupt si regret foarte tare :( iar acum ma doare ingrozitor :(. ce sa fac ? pana ajung iar la orl? azi era o coada incredibila nu am putut ramane.. imi venea sa plang pur si simplu
0
02-08-2012, ora 21:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. NU mai trebuei sa ajung apa in acea ureche deloc. pana la vindecarea completa ( cand medicul ORL confirma ca sa inchis timpanul)
2 cumperi Olynth sprei nazal..si desfunzi bine nasul
Eficef 200 mg 10 tab 1 la 12 ore
Nurofen Forte 10 tab 1 la 12 ore
sol Auriculara sau Oftalmica cu Ciprofloxacina si pui in ureche cate 5 pic de 3 ori pe zi.. stai cu picaturile in ureche 10 minute.. dupa care usuci interiorul urechii cu uscatorul de par
0
15-08-2012, ora 15:11
Mihai040
Nu este medic/terapeut
Mihai040
Buna ziua ! Ma numesc Mihai si am 15 ani. Ieri am primit o palma peste urechea stângă. Cănd vorbesc (eu) parca aud mai putin cu urechea stângă, decât cu dreapta. Când vorbeşte cineva mai tare parca aud (cu urechea stanga) un ţiuit in urechea stangă. Ce poate fi ? Ce se intampla daca nu merg la doctor ?
0
15-08-2012, ora 21:46
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
multe complicatii care duc la pierderea auzului pe acea parte.
consult orl este obligatoriu
0
09-11-2012, ora 19:36
Daniel Florea
Nu este medic/terapeut
Daniel Florea
Buna seara! Am si eu o problema de azi. Cand sughit ma doare urechea (spre timpan cred, nu ma pricep) si o simt si infundata si cand misc capul parca imi trosneste ceva in ureche. Stiti cumva ce ar putea fi?
0
29-01-2013, ora 18:48
sorin92
Nu este medic/terapeut
sorin92
Buna ziua ! Am si eu o problema. Am fost astazi la spital ca mi-a ramas un magnet blocat in ureche( cel mai probabil stiti despre ce este vorba). A durat ceva pana a fost scos din cate am inteles era blocat langa timpan intr-un canal de acolo. Problema este ca am avut sangerari in timpul scoaterii si inca nu au incetat. Dupa ce am ajuns acasa la 2 ore ( asa cum mi-a fost indicat) am scos pansamentul din ureche. Acum am urechea semi-infudata si inca imi curge usor sange. E normal ?
0
29-01-2013, ora 18:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu. sigur a fost traumatizata pielea conductului...dar poate fi fisurat si timoanul
din acest motiv Nu e bine sa pui picaturi in ureche pana nu te mai vede odata un medic orl...si stii sigur daca este sau nu perforat timpanul
tratamentul difera
pana maine pune in ureche... la intrare.. o bucata de vata imbibata in biter suedez sau alcool boricat sau sourt medicinal, scursa bine..si o lasi in ureche
o schimbi daca se imbiba cu secretii
0
28-05-2014, ora 17:35
monikka_patrascu
Nu este medic/terapeut
monikka_patrascu
Buna ziua! As dori sa imi raspundeti la chea ateva intrebari.in urma unui discomfort la urechia stanga am fost la medicul orl-ist.vreau sa va spun ca era seara dupa programul meu de lucru in jur de 9, 30.dupa consult medicul a spus ca am otita si mi-a facut spalatura.din cauza modului agresiv si a volumului de apa mult si administrat rapid mi-au trebuit trei sferturi de ora sa-mi revin; durere groaznica, nu am mai vazut si am simtit lichid in gura. medicul mi-a spus sa pun rivanol si sa vin a doua zi dimineata la prima ora la control. am plecaat hotarata sa consult alt medic ceea ce am si facut. acesta a spus ca am otita si mi-a dat tratament; cefort, controloc, dexametazona, bixtonim, aerius si uniflox.dupa 3 zile urma sa ma duc la control timp in care starea mea a fost din ce in ce mai rea; dureri si junghiuri groaznice. am mers din nou si medicul a spus sa fac
0
28-05-2014, ora 17:43
monikka_patrascu
Nu este medic/terapeut
monikka_patrascu
a spus sa fac radiografie de sinusuri care era ok apoi audiograma care arata ca aud la jumatate. mi-am dat seama ca medicul inca nu stie ce am si am mers la al 3-lea care a constatat ca de fapt am o ciuperca si o gaura in timpan probabil de la aceea spalatura. intrebarea mea este daca dupa tratarea ciupercii si aplicarea de mentor epitelial timpanul se va reface. vreau sa mai spun ca de ceva ani tot am mancarimi si uneori o secretie probabil de la ciuperca. de la incident au trecut 11 zile si pana voi rezolva cu ciuperca mult mai mult. este tarziu? mai am sanse de vindecare? mentionez ca am 40 ani. Multumesc!
0
28-05-2014, ora 18:10
monikka_patrascu
Nu este medic/terapeut
monikka_patrascu
As vrea sa mai stiu si daca afectat cumva urechea externa picaturile pe care le-am pus in tot acest timp. acum folosesc clotrimazol pe care il pun peste pansament dar uneori si cesta ajunge in gura insotit de dureri cumplite, Va multumesc!
0
29-05-2014, ora 09:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. NU se fac spalaturi pe urechea bolnava, inflamata
sigur era medic ORL..de garda?
2.daca intradevar este Otomicoza.. Vindecarea dureaza foarte mult
si complet acea ureche NU se reface niciodata
ciuperca o sa existe acolo si in forma neactiva si o sa astepte un moment prielnic.. cand o sa ajunga apa in ureche sau o sa o tineti infundata cu vata din oarecare motiv..si in acel moment infectia se reacutizeaza
3 trebuei sa fecti tot posibilul sa uscati complet urechea.. in mediul uscat micoza NU se dezvolta
4 sunt foarte rezervat in privinta reusitei interventiei
fiindca necesita mesa in ureche pe cateva zile..si atunci se reactiveaza si micoza
0
29-05-2014, ora 10:25
monikka_patrascu
Nu este medic/terapeut
monikka_patrascu
Mualtumesc mult, d-le Doctor. Sa inteleg ca e dificil de tratat easta ciuperca si atunci gaura din timpan nu se va reface. o sa raman cu ea asa? se poate mari in timp?
Adaugă un comentariu / răspuns
143 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.