Timpan spart din nou!?

08-03-2007
KickCristi
Nu este medic/terapeut
KickCristi
Va salut,
Am o mare problema care ma marcheaza, sunt practicant de kickboxing (performanta), in urma cu 3-4 luni am avut timpanu spart, gaura din el fiind mare, s-a spart din cauza unei lovituri pe ureche care a facut presiune prea mare pe timpan. M-am operat si totu a fost/ este bine. Nu am avut nici o problema dupa operatie. problema este ca ieri in timpul unui antrenament am primit iarasi o lovitura pe aceasi ureche, mi-a piuit vreo 5-10 min, si ma si durea putin. Astazi cand m-am sculat am observat ca ma deranjeaza la auz. Poate fi iaras spart ? Va rog mult sa-mi raspundeti daca pe viitor pot aparea complicatii si daca pot ramane surd. Doamne Fereste !!
Astept un raspuns cat se poate de repede.
Va multumesc
5 comentarii
0
09-03-2007, ora 00:00
Dr. adelina mertic
Identitate neconfirmată
Dr. adelina mertic
Nu o sa-ti placa raspunsul, dar poate fi timpanul spart din nou. O ureche operata este mai sensibila si trebuie sa ai mai mare grija de ea. Intrucit doar un consult ORL si o audiograma vor stabili diagnosticul exact, e clar ca trebuie sa mergi la ORL-ist. Te sfatuiesc sa mergi tot la medicul care te-a operat, pentru ca el iti poate spune cel mai bine ce posibilitati de tratament sunt. Trebuie sa stii ca timpanul e ca o tesatura: se rupe, o cosi; dar daca se rupe din nou, de citeva ori, cusaturile vor avea tot mai putine sanse sa prinda. Cum kickboxingul este un sport violent si cu expunere evidenta la riscuri, trebuie sa constientizezi ca ti le asumi. Despre complicatii - ar putea apare, in special daca urechea se infecteaza. Auzul ar putea fi afectat in timp, in special daca vei primi lovituri repetate peste urechi.
0
28-10-2007, ora 00:00
pata gheorghe
Nu este medic/terapeut
pata gheorghe
Buna
Si eu am avut o operatie la timpan in urma cu o saptamana, dupa ce am fost diagnosticata cu perforatie posttraumatica.Aseara am iesit in club si auzeam in ureche un sunet ciudat, ca de scurtcircuit, nu pot compara cu altceva zgomotul respectiv.Ideea e ca odata ajunsa acasa, am avut senzatia ca mi s-a spart acea pelicula de la ou pe care au folosit-o.Nu pot merge iar la medicul care m-a operat, a fost destul de ostila cand am apelat la ea speriata fiind ca imi cazuse din ureche pansamentul care zicea dansa ca e "sfant" pana ne revedem.Cum isi imagina ca nu va iesi o luna, nu stiu ca abia dupa doua zile mi-a ramas pe perna pe cand m-am trezit.cum aflu cu certitudine daca s-a perforat iar?va multumesc
0
18-02-2009, ora 10:46
cristina-ramomona
Nu este medic/terapeut
cristina-ramomona
bun a ziua, mama mea este foarte grav si doctorul ia zis ca are timpanul fisurat si are doua luni de cand ia antibiotice si inva ii sangereaza si are zgomote puternice, doctorul ia schimbat de 3 ori medicamentele dar ia zis ca daca nu ii trece cu acest tratament ar trebui sa se opreze credeti ca este indicat
0
22-10-2009, ora 09:40
pplla
Nu este medic/terapeut
pplla
sal.
cu vreo 5-6 zile in urma m-am lovit in ureche...mai bn de vreo 2-3 ore mi-a tiuit urechea...
auzeam binisor dar din ce in ce mi se cam taie auzul cu urechea respectiva + niste intepaturi.

ar fi cv rau daca m-as duce la urgente [spital] ??? pt dr. d familie e in concediu :|
ast msg urg
0
01-01-2011, ora 18:21
luminital
Nu este medic/terapeut
luminital
buna seara,
am o fetita de 2 ani si 2 luni si aseara, in ajun de an nou, a reusit sa-si bage in ureche un betisor de curatat urechile. a plans putin si cam atat. astazi, cand s-a trezit dupa somnul de dupa masa ii curgea sange din acea ureche.
fetita e foarte vioaie si-mi spune ca nu o doare urechea.
am ajuns si la urgente dar era foarte aglomerat, aerul foarte incarcat in sala de asteptare si afara foarte ger, am renuntat pe moment.
am sunat si medicul de familie care ne-a recomandat: ibalgin de 3 ori pe zi, comprese locale cu adrenostazin si luni sa mergem la orelist.
ce sfat ne dati? cat de grav poate fi?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un dispozitiv fără baterii ar putea ajuta persoanele surde să audă
  • Copiii surzi cu întârzieri de învățare beneficiază de pe urma implanturilor cohleare mai mult decât de pe urma aparatelor auditive
  • Descoperirea unei gene ar putea duce la crearea unui medicament pentru surditate
  • Cu ajutorul terapiei genice, medicii au redat auzul copiilor cu surditate moștenită
  •