Timpan spart in zbor cu avionul!!

30-07-2012
ana20001
Nu este medic/terapeut
ana20001
Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.
De 5 zile am gripa, facand si o laringita intre timp, iau tratament medicamentos incepand de vineri( augumentin + omez+ ketonal forte + euresal).
Acum 2 zile am avut un zbor cu avionul si m-am simtit rau, la aterizare in ambele tronsoane mi s-au infundat urechile foarte tare avand si dureri, ca niste ace ce imi erau introduse in ureche si nu auzeam mai deloc.. mi-au spus colegele ca exista riscul sa mi se sparga timpanul, ca nu trebuia sa zbor racita insa nu am ce sa fac... peste 2 zile am iar un zbor de data asta unul foarte lung si imi este foarte teama sa nu patesc la fel si sa nu mi se sparga timpanul... am mers azi la farmacie si mi-au dat parasinus, hexoralete n si aerius, mi-au spus sa le iau 3 zile, in acelasi timp am si tratamentul cu antibiotic si antiinflamator..
Va rog mult spuneti-mi ce sa fac, cum sa procedez sa nu patesc ceva grav, ce as mai putea sa iau, pt ca raceala nu imi va trece sigur pana miercuri! Va multumesc mult!
4 comentarii
0
30-07-2012, ora 19:27
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Si in toate zilele astea tu te-.ai dus la farmacie si ti-ai cumparat chestiile aleain loc sa dai 50 Ron pe o consulatie ORL? Nu te supara dar mie nu mi se pare ok, mai ales zici ca esti bolnava inca si mai ai un zbor lung

Nu stiu de raceala - sa nu fie voie sa zbori -in sinuzita din cauza presiunii secretiile bacteriene pot disemina si astfel in loc de o sinuzita maxilara te trezesti cu una etmoidala, etc si cu dureri mari.

Du-te la medic si macar zbori linistita. Asta chiar nu e un sfat pe care sa il iei de pe forum
0
31-07-2012, ora 10:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.trebuie sa ai olynth sau alt sprey de desfundat nasul.. administrezi cat de mult e cazul inainde de decolare si la aterizare.. ca sa fie nasul curat si trompa lui eustache desfundata.
2. mesteci la decolare si aterizare Guma de mestecat
0
31-07-2012, ora 11:43
ana20001
Nu este medic/terapeut
ana20001
Am mers ieri la orl si mi-au spus la ora 11 dim ca nu mai au instrumente sterile, desi programul era pana la ora 16...acum 2 saptamani mi-am reinnoit licenta medicala si mi s-a facut si un consult orl si mi s-a spus ca nu am nici o problema...vroiam doar sa stiu ce as putea sa iau sa nu mi se infunde urechile, atata tot! Multumesc pt raspuns si sper sa functioneze!
0
31-07-2012, ora 17:59
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
N-are ce sa nu functioneze- ti-a spus dl doctor
Da cu Olinth, vei avea caile libere
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este riscul de transmitere a virusurilor în avion?
  •