tiroidectomie totala

11-10-2007
petruta 1970
Nu este medic/terapeut
petruta 1970
In urma cu 5ani si 3 luni mis-a facut tiroidectomie totala.
Timp de 4 ani am luat L-Thyroxin100 (1/zi) si m-am simtit bine.
De 1n si 3 luni nu mai tolerez L-Thyroxinul, au aparut reactii adverse:palpitatii, pulsul si tensiunea imi cresc imediat la administrarea lui, apare o tuse seaca iritativa, parul imi cade si se rupe, dureri musculare, transpiratii nocturne, oboseala, etc.
Medicii endocrinologi mi-au recomandat metoprolol, alprazolam.
Cu toate ca nu sunt de acord cu acest tratament, l-am luat dar nu este o rezolvare.As dori sa mi se trateze cauza nu efectele.
Acum sunt pe hipotiroidie TSH-ul este 18.12, iau L-Thyroxin 100 5zile din 7, atat il pot tolera.Cat timp l-am luat zilnic TSH-ul a fost in limite normale.
Am incercat sa iau Thyroid(aparut pe piata U.S.A.)dar nu-l asimilez.
2 comentarii
0
02-12-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Da, la asta m-am gindit si eu ca trebuie schimbat preparatul, sa contina tot L-tiroxina, dar sub alta forma de prezentare. E posibil ca nici doza sa nu fie corecta, trebuie masurat TSH si FT4 in dinamica, sub tratament, pt a putea "regla" dozele.
0
19-09-2011, ora 13:21
bihoreanca
Nu este medic/terapeut
bihoreanca
Buna ziua!As dori si eu niste raspunsuri de la Dv.De curand am suferit o tiroidectomie unde s-a constatat ca erau 12 noduli tiroidieni si un ganglion fimfatin, din acasta cauza probabil mi s-a recomandat sa fac un examen IHC.Mentionez ca de cand am facut operatia ma simt mai rau, simt ca am corpi straini in gat ceea ce inainte nu simteam, iar in permanenta imi vajaie urechile.De asemene am TSH 68, 8 iar calcemia 8, 54.La examenul histopatologin sa scris mult dar in concluzie s-a afirmat ca am gusa nodulara cu aspecte de tiroidita cranica Hushimoto adenom folicular.Exista un tratament naturist, sau este grav ceea ce am?Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tiroidectomie fără cicatrice, printr-un nou abord chirurgical
  •