tiroidita autoimuna

05-07-2009
Dannya06
Nu este medic/terapeut
Dannya06
Buna ziua,

Mi-am facut de curand un set de analize (la recomandarea medicului, bineinteles) si au rezultat urmatoarele: TSH = 1.2; FT4=21.4 si ATPO=212.6. La ecografie mi-a iesit o discreta grupa nodulara (5 noduli f mici). Medicul endocrinolog mi-a spus ca este o tiroidita autoimuna si mi-a recomandat tratament cu Ethyrox 25 si Aspacardin, insa mi-a spus ca ar fi cel mai bine sa il incep din toamna. Sincer nu stiu ce sa fac pentru nu ma simt prea bine: am stari de agitatie, neliniste, cateodata de lesin (nu sa cad jos), si inevitabil ajung uneori si la atac de panica si senzatie de sufocare. Nu reusesc sa trec peste aceste stari, oare sa fie mai mult psihic? Daca a mai trecut cineva prin aceste stari si ma poate ajuta cu ceva sfaturi mi-ar fi foarte utile.

Multumesc!
3 comentarii
0
06-07-2009, ora 22:45
grumpy
Nu este medic/terapeut
grumpy
Buna,

Am tiroida autoimuna sau Basedow Graves (hipertiroidie), dar eu ma simteam groaznic, pe langa ce enumeri tu acolo aveam si alte simptome(intoleranta la caldura, palpitatii, insomnie, neliniste, puls marit peste 100 in repaus, etc). Tratamentul l-am inceput imediat si dupa vreo 2 saptamani m-am simtit mai bine. Sincer, nu inteleg de ce ti-a spus sa incepi tocmai la toamna. Inainte aveam stari de lesin la caldura, dar acum merg prin canicula din Buc. la pranz fara nicio problema. Nu cred ca putem spune ca e ceva psihic, nivelul anormal de hormon te influenteaza in multe privinte.

Nu ma pricep suficient, dar din cate stiu Euthyroxul este pentru hipotiroidie, deci exact opus la ce ai tu (FT4 peste limita inseamna hipertiroidie). Sper sa-ti raspunda si vreun doctor.
0
07-07-2009, ora 18:15
Dannya06
Nu este medic/terapeut
Dannya06
Multumesc pentru raspuns! Pentru siguranta o sa merg la inca un medic. In legatura cu FT4 la mine este in limita normala, intrucat pe buletinul de analize valorile de referinta sunt intre 10.3 - 28.3, iar eu am 21.4.
0
07-07-2009, ora 22:44
grumpy
Nu este medic/terapeut
grumpy
Ah, se pare ca sunt mai multe scari de referinta la diverse laboratoare, pentru masurarea acestor indicatori. Cred ca de asta e bine sa scriem si limitele normale. Eu am avut si ATPO mare dar a mai scazut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fumatul și patologia tiroidiană
  •